Artikel top billede

Dansk it-succes: Derfor skal du lade brugerne bestemme selv

Computerworld Expo 2013: Tag en dyb indånding. OG giv så din slutbruger friere tøjler. Og tjen kassen. Her er vinderformularen ifølge Jon Froda, der er medstifter af Podios.

Computerworld Expo 2013: Hvis du skal have succes med dit software i fremtiden, så skal du give brugerne langt flere rettigheder, end de fleste har i dag.

Det handler særligt om at gøre op med den gammelkendte tilgang, hvor én person styrer software som administrator.

Det mener Jon Froda, der er medstifter af virksomheden Podio.

"Hvis jeg gik direkte hen til min medarbejder og flåede tøjet af hende, klippede hendes hår og ændrede hendes navn. Ja så ville hun blive rasende," sagde han i sin keynote ved Computerworld Expo 2013.

Jon Frodo var manden, der onsdag skød Computerworld Expo 2013 igang, som over 3.000 tilmeldte fra it-branche i disse dage besøger.

Sådan bliver fremtidigt samarbejdsværktøj

Mere magt til slutbrugeren er den filosofi, der skal benyttes af udviklerne i fremtiden, hvis det står til Jon Froda.

"Meget samarbejdssoftware stoler ikke på selve slutbrugeren. Her er det grupperingstankegangen, der stadig hersker," fortæller han.

Men han erkender samtidig, at det er svært for mange udviklingshuse, at bryde normen med gammelkendte brugerrettigheder.

"Tankegangen er ofte, at folk ikke er voksne nok eller simpelthen ikke er uddannede godt nok, så brugerne skal have en eller anden til at kigge dem over skulderen," siger han og fortsætter:

"Giv brugerne mulighederne, og de vil moderere sig selv."

Jon Froda: Udviklerne ved ikke det hele selv
Udviklerne skal ikke tro, at de kender alle kundernes behov.

"Som udvikler har du ikke en vinderstrategi, hvis du bare læner dig tilbage og bygger et værktøj, som du tror, der kan håndtere alle de processer som kunderne har behov for at behandle i deres dagligdag," mener han.

Det gode samarbejdsværktøj bygger derfor direkte på slutbrugernes erfaringer.

"Hvem bygger i virkeligheden dit samarbejdsværktøj? Det er udviklerne. Men det bliver kun godt, hvis slutbrugerne aktivt kan deltage med deres vinden," sagde han.

"Hvis du giver brugeren lov til at udbygge værktøjet med apps eller scripts, så skaber de deres eget miljø, der passer perfekt til deres behov."

Se alle de flotte billeder fra Danmarks største it-messe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Tidligere Årets CIO Lars Mathiesen afviser at være inhabil i Skatteministeriets uafhængige it-tilsyn
Lars Mathiesen er en blandt fem centrale skikkelser, der skal føre tilsyn med de massive it-problemer i det danske skattevæsen. Men Lars Mathiesen, der i 2009 blev udnævnt til Årets CIO, er også tilknyttet som rådgivningsdirektør i Deloitte, som har leveret omfattende rådgivning og timer til det problematiske ejendomsvurderingssystem.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.