Artikel top billede

Dansk it-succes: Derfor skal du lade brugerne bestemme selv

Computerworld Expo 2013: Tag en dyb indånding. OG giv så din slutbruger friere tøjler. Og tjen kassen. Her er vinderformularen ifølge Jon Froda, der er medstifter af Podios.

Computerworld Expo 2013: Hvis du skal have succes med dit software i fremtiden, så skal du give brugerne langt flere rettigheder, end de fleste har i dag.

Det handler særligt om at gøre op med den gammelkendte tilgang, hvor én person styrer software som administrator.

Det mener Jon Froda, der er medstifter af virksomheden Podio.

"Hvis jeg gik direkte hen til min medarbejder og flåede tøjet af hende, klippede hendes hår og ændrede hendes navn. Ja så ville hun blive rasende," sagde han i sin keynote ved Computerworld Expo 2013.

Jon Frodo var manden, der onsdag skød Computerworld Expo 2013 igang, som over 3.000 tilmeldte fra it-branche i disse dage besøger.

Sådan bliver fremtidigt samarbejdsværktøj

Mere magt til slutbrugeren er den filosofi, der skal benyttes af udviklerne i fremtiden, hvis det står til Jon Froda.

"Meget samarbejdssoftware stoler ikke på selve slutbrugeren. Her er det grupperingstankegangen, der stadig hersker," fortæller han.

Men han erkender samtidig, at det er svært for mange udviklingshuse, at bryde normen med gammelkendte brugerrettigheder.

"Tankegangen er ofte, at folk ikke er voksne nok eller simpelthen ikke er uddannede godt nok, så brugerne skal have en eller anden til at kigge dem over skulderen," siger han og fortsætter:

"Giv brugerne mulighederne, og de vil moderere sig selv."

Jon Froda: Udviklerne ved ikke det hele selv
Udviklerne skal ikke tro, at de kender alle kundernes behov.

"Som udvikler har du ikke en vinderstrategi, hvis du bare læner dig tilbage og bygger et værktøj, som du tror, der kan håndtere alle de processer som kunderne har behov for at behandle i deres dagligdag," mener han.

Det gode samarbejdsværktøj bygger derfor direkte på slutbrugernes erfaringer.

"Hvem bygger i virkeligheden dit samarbejdsværktøj? Det er udviklerne. Men det bliver kun godt, hvis slutbrugerne aktivt kan deltage med deres vinden," sagde han.

"Hvis du giver brugeren lov til at udbygge værktøjet med apps eller scripts, så skaber de deres eget miljø, der passer perfekt til deres behov."

Se alle de flotte billeder fra Danmarks største it-messe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.