Slut med mobilhuller: Nu kan du skifte netværk på farten

Ny løsning gør det muligt at hoppe over på det mobile telenetværk, der har den bedste dækning lige dér, hvor du befinder dig.

Mens priserne på det danske marked er presset i bund, er det i stigende grad teleselskabernes evne til at tilbyde den bedste dækning, der trækker kunder til.

Den tendens har det danske teleselskab ipvision luret, og virksomheden har derfor udviklet et simkort, der gør det muligt at skifte mellem TDC's, Telias og Telenors netværk.

Kort fortalt er der tre simkort indbygget i Ipvisions nye simkort, og med simkortet i telefonen kan brugeren selv gå ind i menuen og skifte over til det telenetværk, der har den bedste dækning på stedet.

Det kan gøres i både Danmark og i Sverige, og dermed giver løsningen også muligheder for at spare roamingudgifter på den anden side af Øresund, og på sigt i andre lande.

"Vi har puslet med ideen længe, og nu er den tekniske løsning klar. Vores erfaring er, at dækningen er det største issue, når man undersøger et nyt teleselskab. Vi tænkte, at det kunne være fantastisk, hvis man selv kunne vælge, hvilket netværk man går på," siger Peter Reich, direktør i Ipvision.

Han tilføjer, at løsningen både gælder tale og datadækning, og Ipvision sørger for én samlet regning til kunden via en flatrate-aftale.

Planen er at udvide løsningen til flere lande inden længe.

Hvordan kan det lade sig gøre?
Nogen vil måske undre sig over, at operatørerne er gået med til dette, da det ikke umiddelbart synes som en løsning, de får så meget ud af.

For hvorfor skulle kunderne "nøjes" med et netværk, hvis man med et multi-simkort får adgang til alle netværk?

"Vi har primært haft en MVNO-aftale (mobil virtuel netværksoperatør-aftale red.) med TDC i IPVision-regi. Men 1. december købte vi Comendo Telecom, og de havde en lignende aftale med Telenor. Det betød, at vi som de første i Danmark havde to MVNO-aftaler, og vi har dermed begge operatører inde," fortæller han.

ipvision-direktøren tilføjer, at muligheden for at hoppe på Telias netværk kommer med via Telias netværksdeling med Telenor.

ipvision har derfor som sådan ikke kontakt med Telia i Danmark, men har til gengæld en aftale med det svenske teleselskab i Sverige, hvilket har gjort det muligt at hoppe mellem de tre teleselskabers netværk i begge lande.

"Men der skal da nok være nogle operatører, der spørger, hvad vi har gang i, hvis vi fjerner grundlaget for roaming-forretningen," lyder det fra Peter Reich

Hvor stor udbredelse selskabet går og håber på, er der ikke sat konkrete mål for.

"Lige nu får vi ikke under 30-40 henvendelser om dagen fra erhvervsvirksomheder, der vil høre om det her," bedyrer direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.