Slut med mobilhuller: Nu kan du skifte netværk på farten

Ny løsning gør det muligt at hoppe over på det mobile telenetværk, der har den bedste dækning lige dér, hvor du befinder dig.

Mens priserne på det danske marked er presset i bund, er det i stigende grad teleselskabernes evne til at tilbyde den bedste dækning, der trækker kunder til.

Den tendens har det danske teleselskab ipvision luret, og virksomheden har derfor udviklet et simkort, der gør det muligt at skifte mellem TDC's, Telias og Telenors netværk.

Kort fortalt er der tre simkort indbygget i Ipvisions nye simkort, og med simkortet i telefonen kan brugeren selv gå ind i menuen og skifte over til det telenetværk, der har den bedste dækning på stedet.

Det kan gøres i både Danmark og i Sverige, og dermed giver løsningen også muligheder for at spare roamingudgifter på den anden side af Øresund, og på sigt i andre lande.

"Vi har puslet med ideen længe, og nu er den tekniske løsning klar. Vores erfaring er, at dækningen er det største issue, når man undersøger et nyt teleselskab. Vi tænkte, at det kunne være fantastisk, hvis man selv kunne vælge, hvilket netværk man går på," siger Peter Reich, direktør i Ipvision.

Han tilføjer, at løsningen både gælder tale og datadækning, og Ipvision sørger for én samlet regning til kunden via en flatrate-aftale.

Planen er at udvide løsningen til flere lande inden længe.

Hvordan kan det lade sig gøre?
Nogen vil måske undre sig over, at operatørerne er gået med til dette, da det ikke umiddelbart synes som en løsning, de får så meget ud af.

For hvorfor skulle kunderne "nøjes" med et netværk, hvis man med et multi-simkort får adgang til alle netværk?

"Vi har primært haft en MVNO-aftale (mobil virtuel netværksoperatør-aftale red.) med TDC i IPVision-regi. Men 1. december købte vi Comendo Telecom, og de havde en lignende aftale med Telenor. Det betød, at vi som de første i Danmark havde to MVNO-aftaler, og vi har dermed begge operatører inde," fortæller han.

ipvision-direktøren tilføjer, at muligheden for at hoppe på Telias netværk kommer med via Telias netværksdeling med Telenor.

ipvision har derfor som sådan ikke kontakt med Telia i Danmark, men har til gengæld en aftale med det svenske teleselskab i Sverige, hvilket har gjort det muligt at hoppe mellem de tre teleselskabers netværk i begge lande.

"Men der skal da nok være nogle operatører, der spørger, hvad vi har gang i, hvis vi fjerner grundlaget for roaming-forretningen," lyder det fra Peter Reich

Hvor stor udbredelse selskabet går og håber på, er der ikke sat konkrete mål for.

"Lige nu får vi ikke under 30-40 henvendelser om dagen fra erhvervsvirksomheder, der vil høre om det her," bedyrer direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.