Artikel top billede

Slut med mobilhuller: Nu kan du skifte netværk på farten

Ny løsning gør det muligt at hoppe over på det mobile telenetværk, der har den bedste dækning lige dér, hvor du befinder dig.

Mens priserne på det danske marked er presset i bund, er det i stigende grad teleselskabernes evne til at tilbyde den bedste dækning, der trækker kunder til.

Den tendens har det danske teleselskab ipvision luret, og virksomheden har derfor udviklet et simkort, der gør det muligt at skifte mellem TDC's, Telias og Telenors netværk.

Kort fortalt er der tre simkort indbygget i Ipvisions nye simkort, og med simkortet i telefonen kan brugeren selv gå ind i menuen og skifte over til det telenetværk, der har den bedste dækning på stedet.

Det kan gøres i både Danmark og i Sverige, og dermed giver løsningen også muligheder for at spare roamingudgifter på den anden side af Øresund, og på sigt i andre lande.

"Vi har puslet med ideen længe, og nu er den tekniske løsning klar. Vores erfaring er, at dækningen er det største issue, når man undersøger et nyt teleselskab. Vi tænkte, at det kunne være fantastisk, hvis man selv kunne vælge, hvilket netværk man går på," siger Peter Reich, direktør i Ipvision.

Han tilføjer, at løsningen både gælder tale og datadækning, og Ipvision sørger for én samlet regning til kunden via en flatrate-aftale.

Planen er at udvide løsningen til flere lande inden længe.

Hvordan kan det lade sig gøre?

Nogen vil måske undre sig over, at operatørerne er gået med til dette, da det ikke umiddelbart synes som en løsning, de får så meget ud af.

For hvorfor skulle kunderne "nøjes" med et netværk, hvis man med et multi-simkort får adgang til alle netværk?

"Vi har primært haft en MVNO-aftale (mobil virtuel netværksoperatør-aftale red.) med TDC i IPVision-regi. Men 1. december købte vi Comendo Telecom, og de havde en lignende aftale med Telenor. Det betød, at vi som de første i Danmark havde to MVNO-aftaler, og vi har dermed begge operatører inde," fortæller han.

ipvision-direktøren tilføjer, at muligheden for at hoppe på Telias netværk kommer med via Telias netværksdeling med Telenor.

ipvision har derfor som sådan ikke kontakt med Telia i Danmark, men har til gengæld en aftale med det svenske teleselskab i Sverige, hvilket har gjort det muligt at hoppe mellem de tre teleselskabers netværk i begge lande.

"Men der skal da nok være nogle operatører, der spørger, hvad vi har gang i, hvis vi fjerner grundlaget for roaming-forretningen," lyder det fra Peter Reich

Hvor stor udbredelse selskabet går og håber på, er der ikke sat konkrete mål for.

"Lige nu får vi ikke under 30-40 henvendelser om dagen fra erhvervsvirksomheder, der vil høre om det her," bedyrer direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere