Artikel top billede

Slut med mobilhuller: Nu kan du skifte netværk på farten

Ny løsning gør det muligt at hoppe over på det mobile telenetværk, der har den bedste dækning lige dér, hvor du befinder dig.

Mens priserne på det danske marked er presset i bund, er det i stigende grad teleselskabernes evne til at tilbyde den bedste dækning, der trækker kunder til.

Den tendens har det danske teleselskab ipvision luret, og virksomheden har derfor udviklet et simkort, der gør det muligt at skifte mellem TDC's, Telias og Telenors netværk.

Kort fortalt er der tre simkort indbygget i Ipvisions nye simkort, og med simkortet i telefonen kan brugeren selv gå ind i menuen og skifte over til det telenetværk, der har den bedste dækning på stedet.

Det kan gøres i både Danmark og i Sverige, og dermed giver løsningen også muligheder for at spare roamingudgifter på den anden side af Øresund, og på sigt i andre lande.

"Vi har puslet med ideen længe, og nu er den tekniske løsning klar. Vores erfaring er, at dækningen er det største issue, når man undersøger et nyt teleselskab. Vi tænkte, at det kunne være fantastisk, hvis man selv kunne vælge, hvilket netværk man går på," siger Peter Reich, direktør i Ipvision.

Han tilføjer, at løsningen både gælder tale og datadækning, og Ipvision sørger for én samlet regning til kunden via en flatrate-aftale.

Planen er at udvide løsningen til flere lande inden længe.

Hvordan kan det lade sig gøre?

Nogen vil måske undre sig over, at operatørerne er gået med til dette, da det ikke umiddelbart synes som en løsning, de får så meget ud af.

For hvorfor skulle kunderne "nøjes" med et netværk, hvis man med et multi-simkort får adgang til alle netværk?

"Vi har primært haft en MVNO-aftale (mobil virtuel netværksoperatør-aftale red.) med TDC i IPVision-regi. Men 1. december købte vi Comendo Telecom, og de havde en lignende aftale med Telenor. Det betød, at vi som de første i Danmark havde to MVNO-aftaler, og vi har dermed begge operatører inde," fortæller han.

ipvision-direktøren tilføjer, at muligheden for at hoppe på Telias netværk kommer med via Telias netværksdeling med Telenor.

ipvision har derfor som sådan ikke kontakt med Telia i Danmark, men har til gengæld en aftale med det svenske teleselskab i Sverige, hvilket har gjort det muligt at hoppe mellem de tre teleselskabers netværk i begge lande.

"Men der skal da nok være nogle operatører, der spørger, hvad vi har gang i, hvis vi fjerner grundlaget for roaming-forretningen," lyder det fra Peter Reich

Hvor stor udbredelse selskabet går og håber på, er der ikke sat konkrete mål for.

"Lige nu får vi ikke under 30-40 henvendelser om dagen fra erhvervsvirksomheder, der vil høre om det her," bedyrer direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere