Artikel top billede

Netflix dumper kendt Microsoft-teknologi: Her er afløseren

Den populære streaming-tjeneste Netflix siger farvel til Microsofts teknologi. Her er afløseren.

I et blog-indlæg skriver streaming-tjenesten Netflix, at de vil skrotte Microsofts Silverlight-teknologi til fordel for HTML5, når der i fremtiden skal vises film.

Efter en del spekulationer og rygter fortalte Microsoft i sidste måned, at firmaet vil stoppe udviklingen af Silverlight til browseren i 2021, lyder det fra Netflix.

Netflix har benyttet Silverlight siden 2008, men nu er man altså tvunget til at finde en afløser til teknologien.

Og valget er faldet på HTML5

Det skriver Computerworlds svenske søsterside.

Film uden plugin

Fordelen ved denne version af HTML er, at brugeren ikke behøver et indstiksprogram i browseren for at anvende Netflix.

De fleste browsere har teknologien som standard, også på de mobile enheder.

Før at tingene kan falde helt i hak, og transitionen kan gennemføres, kræver det imidlertid at standarden for, hvordan video håndteres i HTML5, understøtter det, som netflix kalder "HTML5 Premium Video Extensions".

Netflix oplyser, at de arbejder sammen med standardiseringsorganisationen W3C om at skabe en standard, der fungerer i alle browsere uden, at der skal installeres et plugin.

Løsningen testes allerede sammen med Googles software, og så snart det fungerer, vil selskabet begynde test på Windows og Apples systemer.

Netflix har ikke sat en dato for, hvornår overflytningen fra Silverlight til HTML5 skal være færdig.

Læs også:
Sender Microsoft sin Silverlight på pension?

Adobe stopper udvikling af mobil Flash Player

Microsoft: Vi siger ikke et piv om Silverlight
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”