Artikel top billede

Mystisk e-mail: Her er navnet på dansk NemID-angriber

En e-mail fra anonym afsender sender heftige beskyldninger af sted mod en navngiven person fra Lolland-Falster, der angiveligt skulle have udført DDoS-angrebet på NemID tirsdag.

En mystisk e-mail tikkede ind til redaktionen på Computerworld klokken 04:13 i morges.

"Anonymiseret navn [redaktionen bekendt], du har tiltrukket dig vores opmærksomhed. Dit skamfulde misbrug af Anonymous' navnet er ved vejs ende." lyder den første linje af e-mailen.

E-mailen er afsluttet med den klassiske anonymous hilsen "Expect us".

Indholdet af mailen afslører angiveligt navn, adresse og e-mail-adresse på den person, der skulle stå bag DDoS-angrebet på NemID i går.

Også personens såkaldte irc-nick, Septi, som vedkommende har brugt til at kommunikere med på forskellige kommunikationskanaler er inkluderet i e-mailen.

Computerworld har kontaktet Septi på det kommunikationsnetværk, som DDoS-angriberne benytter sig af.

Mistænkt: I har fat i den forkerte
Septi benægter dog, at han kan kædes sammen med det navn og den adresse, der er angivet i den anonyme e-mail.

"Nej. Det er ikke mig." skriver Septi til Computerworld.

Septi mener derimod, at personer i miljøet skulle have set sig sure på ham efter tirsdagens angreb og derfor afsendt e-mailen.

Men ifølge Septi har de ikke ramt rigtigt.

"Den person, de har beskrevet ved navn og adresse i e-mailen, stammer fra oplysninger fra en pc, som jeg havde en trojan [inficeret, red.] i." skriver Septi.

Politiet afkræfter mistanke

Ifølge adresse-oplysningerne angivet i e-mailen, skulle vedkommende stamme fra området omkring Lolland-Falster.

Politiet på Sydsjælland og Lolland-Falster kan imidlertid ikke bekræfte, at politikredsen har modtaget tips om personer med tilknytningen til NemID-angrebet tirsdag.

Netop Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi anholdt mandag den 15. april en 15-årig dreng, for et helt andet angreb mod Kommunernes Landsforening (KL), der foregik mandag 8. april.

Computerworld har gennem hele dagen forsøgt at komme i kontakt med personen, der er anklaget i e-mailen, via telefon og e-mail, men det er ikke lykkedes.

Læs også:

Så hård kan straffen blive for at angribe NemID

Nets: Nu kan vi modstå massive DDoS-angreb

Nye angreb fra NemID-hackere: Myndigheder ramt

NemID-hackere: Her er vores botnet - se det her

NemID-angribere: Vi slår til mod Nets igen i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere