Artikel top billede

Danske søgesider lagt ned - ingen kender årsagen

Alle Eniro's søgesider ude af drift.

Det er lige nu umuligt at komme ind på Eniros populære søgesider dgs.dk, krak.dk og eniro.dk.

"Vi ved endnu ikke, hvorfor siderne er nede," fortæller Kristoffer Apollo, der er communication manager ved Eniro.

Også Eniro's svenske, norske og polske hjemmesider er ramt af nedbruddet, der startede i formiddags omkring klokken 11:00.

Nedbruddet sker efter flere hjemmesider har været udsat for DDoS-angreb gennem de sidste 14 dage, men Eniro ved endnu ikke, om virksomheden selv er udsat for et angreb.

Krak.dk er Danmarks tredje mest besøgte hjemmeside, og havde i februar måned mere end 12.5 millioner besøgende, det viser statistik fra fdim.dk.

Eniro: Vores teknikere undersøger sagen
Hjemmesiderne driftes fra Norge, hvor både norske og svenske teknikere nu er i gang med at undersøge problemet.

"Det drejer sig om alle koncernens hjemmesider, der er blevet lagt ned, så det er desværre et ret stort nedbrud," fortæller Kristoffer Apollo.

Eniro forventer dog, at hjemmesiderne snart er oppe igen.

"Lige nu er vi på et stadie, hvor vi burde se, at hjemmesiderne vil blive stabiliseret."

Drejer det sig om et DDoS-angreb?

"Det ved vi endnu ikke endnu," afslutter Kristoffer Apollo.

Læs også:
NemID-angribere: Vi slår til mod Nets igen i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.