Artikel top billede

Forsvaret fyrer it-folk: Prikkerunde hurtigst muligt

Forsvaret har besluttet at nedlægge it-stillinger som følge af et forsvarsforlig.

Forsvaret må nedruste på mandskabssiden, når det gælder it-folk.

I hvert fald betyder et ingået forsvarsforlig, at man nedlægger flere it-stillinger.

"Effektiviseringerne medfører stillingsnedlæggelser i 2013 svarende til 21 stillinger ved Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste i Hvidovre."

"Stillingsnedlæggelserne må forventes at medføre afskedigelser," hedder det i en officiel meddelelse om beslutningen fra Forsvarskommandoen.

FE fyrer og hyrer

For kort tid siden kunne Computerworld ligeledes beskrive hvordan også Forsvarets Efterretningstjeneste meldte ud, at cirka 20 mand skulle skæres bort.

Her ville man dog hyre nye folk, hed det.

Prikkerunden hos Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste vil snart blive gennemført.

"Afskedigelse af de medarbejdere, der ikke kan omplaceres med videre forventes iværksat maj 2013," hedder det i den officielle meddelelse.

Sådan foregår det

Men leder af ledelsessekretariatet i Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste, Preben Christensen forklarer til Computerworld, at det ikke nødvendigvis betyder, at prikkerunden finder sted om en uge.

For i første omgang vil FKIT-afdelingen, der tæller 312 mand, skulle vurdere medarbejderne. Derefter sendes det til Forsvarets Personeltjeneste, der så skal vurdere mulige genplaceringer og hvem, der skal prikkes.

Det er altså lidt usikkert, helt præcist hvornår den enkle medarbejder får klarhed over hvorvidt vedkommende er i spil.

"Jo før, jo bedre," siger Preben Christensen, der dog ikke ved præcist hvornår Personeltjenesten har foretaget ovennævnte øvelse.

Allerede i dag har man en idé om hvilke typer af it-stillinger, der skal skæres væk. Men indtil det ligger 100 procent fast, vil man ikke melde noget ud på den front.

Lederen oplyser endelig, at de ni stillinger klares ved naturlig afgang eller ved ikke at besætte stillinger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.