Artikel top billede

Forsvaret fyrer it-folk: Prikkerunde hurtigst muligt

Forsvaret har besluttet at nedlægge it-stillinger som følge af et forsvarsforlig.

Forsvaret må nedruste på mandskabssiden, når det gælder it-folk.

I hvert fald betyder et ingået forsvarsforlig, at man nedlægger flere it-stillinger.

"Effektiviseringerne medfører stillingsnedlæggelser i 2013 svarende til 21 stillinger ved Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste i Hvidovre."

"Stillingsnedlæggelserne må forventes at medføre afskedigelser," hedder det i en officiel meddelelse om beslutningen fra Forsvarskommandoen.

FE fyrer og hyrer

For kort tid siden kunne Computerworld ligeledes beskrive hvordan også Forsvarets Efterretningstjeneste meldte ud, at cirka 20 mand skulle skæres bort.

Her ville man dog hyre nye folk, hed det.

Prikkerunden hos Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste vil snart blive gennemført.

"Afskedigelse af de medarbejdere, der ikke kan omplaceres med videre forventes iværksat maj 2013," hedder det i den officielle meddelelse.

Sådan foregår det

Men leder af ledelsessekretariatet i Forsvarets Koncernfælles Informatiktjeneste, Preben Christensen forklarer til Computerworld, at det ikke nødvendigvis betyder, at prikkerunden finder sted om en uge.

For i første omgang vil FKIT-afdelingen, der tæller 312 mand, skulle vurdere medarbejderne. Derefter sendes det til Forsvarets Personeltjeneste, der så skal vurdere mulige genplaceringer og hvem, der skal prikkes.

Det er altså lidt usikkert, helt præcist hvornår den enkle medarbejder får klarhed over hvorvidt vedkommende er i spil.

"Jo før, jo bedre," siger Preben Christensen, der dog ikke ved præcist hvornår Personeltjenesten har foretaget ovennævnte øvelse.

Allerede i dag har man en idé om hvilke typer af it-stillinger, der skal skæres væk. Men indtil det ligger 100 procent fast, vil man ikke melde noget ud på den front.

Lederen oplyser endelig, at de ni stillinger klares ved naturlig afgang eller ved ikke at besætte stillinger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere