Artikel top billede

Direktør efter hacker-advarsel: Vores data er sikre

Ingen udefrakommende kan skaffe sig adgang til vitale, danske bank-data, lyder det fra direktør, efter kendt hacker har advaret om sikkerhedshuller.

En af Danmarks største leverandører af netbanks-løsninger, SDC, afviser, at udefrakommende kan skaffe sig adgang til de vitale informationer, hvis serveren hackes.

Det sker, efter en kendt hacker har fortalt til Computerworld, at han har fundet flere alvorlige sikkerhedshuller i SDC's løsning. Det kan du læse mere om her.

"Informationen af portalbank.dk vil give information om de websider, som kunderne ser, når de er i netbanken. Det vil ikke give adgang til kundedata. Så det er ikke superkritisk, men dog vigtigt nok til, at vi beskytter os imod hackere - også på dette niveau," fortæller Helene Ekknud, der er direktør i SDC.

SDC: Undersøgelse viser ingen huller
Videoen fra hackergrupperingen har medført, at SDC har udført ekstra sikkerhedskontrol for at undersøge påstandene.

"Vi har foretagetekstra kontrol for at sikre, at vi ikke skulle have overset angreb, der ikke er blevet stoppet af de forsvarsmekanismer, vi har implementeret. Det er ikke tilfældet," skriver Helene Ekknud, der er direktør i SDC.

Hvordan har I udført kontrollen af sikkerheden?

"Det kan jeg ikke fortælle, fordi det vil åbne op for, hvordan vores sikkerhed er skruet sammen. Den ekstra kontrol, vi har, består i at kontrollere, om uvedkommende har været inde i systemerne, som de påstår. Og det kan vi konstatere, at det har de ikke.

I alt 42 ud af virksomhedens 138 kunder har valgt at integrere sine systemer med portalbank.dk.

SDC: Vi er forberedt
Virksomheden tager påstanden om sårbarheder alvorligt, og fremhæver samtidig at truslen altid vil være til stede.

"Vi tror på, at der hele tiden er nogle derude, der forsøger at hacke os. Det ligger simpelthen i tiden," fortæller Helene Ekknud og fortsætter:

"Vores sikkerhed sættes op omkring den forventning, at nogle vil prøve at angribe løsningerne, og så holder vi øje med det. Derfor har vi også eksterne virksomheder til at hjælpe med sikringen af portalbank.dk."

SDC vil dog ikke fortælle, hvilke virksomheder SDC lægger sikkerheden i hænderne på.

"Det kan vi ikke fortælle på grund af sikkerhedshensyn, men jeg kan fortælle, at det er en yderst velrenommeret virksomhed, vi bruger, og som også en del andre leverandører indenfor samme område benytter til det samme," siger Helene Ekknud.

Læs også: Hacker: Dansk netbanksleverandør er fyldt med huller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?