Artikel top billede

Direktør efter hacker-advarsel: Vores data er sikre

Ingen udefrakommende kan skaffe sig adgang til vitale, danske bank-data, lyder det fra direktør, efter kendt hacker har advaret om sikkerhedshuller.

En af Danmarks største leverandører af netbanks-løsninger, SDC, afviser, at udefrakommende kan skaffe sig adgang til de vitale informationer, hvis serveren hackes.

Det sker, efter en kendt hacker har fortalt til Computerworld, at han har fundet flere alvorlige sikkerhedshuller i SDC's løsning. Det kan du læse mere om her.

"Informationen af portalbank.dk vil give information om de websider, som kunderne ser, når de er i netbanken. Det vil ikke give adgang til kundedata. Så det er ikke superkritisk, men dog vigtigt nok til, at vi beskytter os imod hackere - også på dette niveau," fortæller Helene Ekknud, der er direktør i SDC.

SDC: Undersøgelse viser ingen huller
Videoen fra hackergrupperingen har medført, at SDC har udført ekstra sikkerhedskontrol for at undersøge påstandene.

"Vi har foretagetekstra kontrol for at sikre, at vi ikke skulle have overset angreb, der ikke er blevet stoppet af de forsvarsmekanismer, vi har implementeret. Det er ikke tilfældet," skriver Helene Ekknud, der er direktør i SDC.

Hvordan har I udført kontrollen af sikkerheden?

"Det kan jeg ikke fortælle, fordi det vil åbne op for, hvordan vores sikkerhed er skruet sammen. Den ekstra kontrol, vi har, består i at kontrollere, om uvedkommende har været inde i systemerne, som de påstår. Og det kan vi konstatere, at det har de ikke.

I alt 42 ud af virksomhedens 138 kunder har valgt at integrere sine systemer med portalbank.dk.

SDC: Vi er forberedt
Virksomheden tager påstanden om sårbarheder alvorligt, og fremhæver samtidig at truslen altid vil være til stede.

"Vi tror på, at der hele tiden er nogle derude, der forsøger at hacke os. Det ligger simpelthen i tiden," fortæller Helene Ekknud og fortsætter:

"Vores sikkerhed sættes op omkring den forventning, at nogle vil prøve at angribe løsningerne, og så holder vi øje med det. Derfor har vi også eksterne virksomheder til at hjælpe med sikringen af portalbank.dk."

SDC vil dog ikke fortælle, hvilke virksomheder SDC lægger sikkerheden i hænderne på.

"Det kan vi ikke fortælle på grund af sikkerhedshensyn, men jeg kan fortælle, at det er en yderst velrenommeret virksomhed, vi bruger, og som også en del andre leverandører indenfor samme område benytter til det samme," siger Helene Ekknud.

Læs også: Hacker: Dansk netbanksleverandør er fyldt med huller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere