Artikel top billede

Direktør efter hacker-advarsel: Vores data er sikre

Ingen udefrakommende kan skaffe sig adgang til vitale, danske bank-data, lyder det fra direktør, efter kendt hacker har advaret om sikkerhedshuller.

En af Danmarks største leverandører af netbanks-løsninger, SDC, afviser, at udefrakommende kan skaffe sig adgang til de vitale informationer, hvis serveren hackes.

Det sker, efter en kendt hacker har fortalt til Computerworld, at han har fundet flere alvorlige sikkerhedshuller i SDC's løsning. Det kan du læse mere om her.

"Informationen af portalbank.dk vil give information om de websider, som kunderne ser, når de er i netbanken. Det vil ikke give adgang til kundedata. Så det er ikke superkritisk, men dog vigtigt nok til, at vi beskytter os imod hackere - også på dette niveau," fortæller Helene Ekknud, der er direktør i SDC.

SDC: Undersøgelse viser ingen huller
Videoen fra hackergrupperingen har medført, at SDC har udført ekstra sikkerhedskontrol for at undersøge påstandene.

"Vi har foretagetekstra kontrol for at sikre, at vi ikke skulle have overset angreb, der ikke er blevet stoppet af de forsvarsmekanismer, vi har implementeret. Det er ikke tilfældet," skriver Helene Ekknud, der er direktør i SDC.

Hvordan har I udført kontrollen af sikkerheden?

"Det kan jeg ikke fortælle, fordi det vil åbne op for, hvordan vores sikkerhed er skruet sammen. Den ekstra kontrol, vi har, består i at kontrollere, om uvedkommende har været inde i systemerne, som de påstår. Og det kan vi konstatere, at det har de ikke.

I alt 42 ud af virksomhedens 138 kunder har valgt at integrere sine systemer med portalbank.dk.

SDC: Vi er forberedt
Virksomheden tager påstanden om sårbarheder alvorligt, og fremhæver samtidig at truslen altid vil være til stede.

"Vi tror på, at der hele tiden er nogle derude, der forsøger at hacke os. Det ligger simpelthen i tiden," fortæller Helene Ekknud og fortsætter:

"Vores sikkerhed sættes op omkring den forventning, at nogle vil prøve at angribe løsningerne, og så holder vi øje med det. Derfor har vi også eksterne virksomheder til at hjælpe med sikringen af portalbank.dk."

SDC vil dog ikke fortælle, hvilke virksomheder SDC lægger sikkerheden i hænderne på.

"Det kan vi ikke fortælle på grund af sikkerhedshensyn, men jeg kan fortælle, at det er en yderst velrenommeret virksomhed, vi bruger, og som også en del andre leverandører indenfor samme område benytter til det samme," siger Helene Ekknud.

Læs også: Hacker: Dansk netbanksleverandør er fyldt med huller.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.