Artikel top billede

Mystisk kodefejl sender danske aktiehandler i sort

Det har ikke været muligt at handle aktier efter en kodelinje på mystisk vis forsvandt fra en server i en stor dansk bank.

Mandag 29. april var værst ramt.

Her blev der pludselig lukket for kontakten til Fondsbørsen og derved aktiehandler for FinansNetbankens kunder.

Og der er stadig problemer med at få it-systemerne til at virke helt efter bogen.

Det kan man læse i den popop-meddelelse, som FinansNetbankens kunder møder, når de forsøger at logge på investeringsportalens handelsmuligheder.

"En strømafbrydelse betyder, at der ikke er adgang til Fondsbørsen. Vi ved ikke hvornår problemet er løst," står der blandet andet.

For tredje dag i træk er der ikke adgang til Børsen..

"Som tidligere systemudvikler undrer jeg mig meget over, at en strømafbrydelse kan sætte dele af en web-bank ud af funktion," skriver FinansNetbanken-kunde Holger Hansen i en mail til Computerworld, efter han forgæves har forsøgt at få adgang til Børsen.

Og den samme undren lyder fra Jyske Bank, der har overtaget Finansnetbankens kunder, og som derfor har ansvaret for, at tingene fungerer.

Kodelinje forsvandt

I Jyske Bank arbejder man på højtryk for at få tingene på plads.

"Efter en planlagt nedlukning af it-systemerne i forbindelse med en varslet strømafbrydelse fik vi problemer i mandags," siger Gunnar Kappel, der er it-konsulent i Jyske Bank.

Sådan opstod problemet

Da serverne blev startet igen, opstod der nemlig problemer med synkroniseringen med SDC's systemer (Sparekassernes Datacentraler).

"Efter genstarten manglede der pludselig en linje i et script. Det kan vi ikke helt forklare endnu, men vi arbejder på at finde et svar. Hvordan en linje i et script kan forsvinde i denne sammenhæng er stadig en gåde," siger han.

"Der er blevet løst lidt op for problemerne, og der kan nu foretages strakshandler og lægge en bestillinger ind i systemet, men man kan altså stadig ikke handle direkte på Børsen."

Der er ikke et fast tidspunkt for en løsning, men der "arbejdes på højtryk for at finde en løsning."

Her har problemerne ramt

Problemet har ramt kunderne i FinansNetbanken og i det tidligere Sparekassen Lolland, der kører på samme it-system.

FinansNetbanken blev grundlagt 1. oktober 1991 under navnet Din Bank og har siden levet et omtumlet liv, hvor den blandt andet har været en del af SkandiaBanken, Eik Bank og Sparekassen Lolland.

Den 26. januar 2013 overtog Jyske Bank aktiviteterne i Sparekassen Lolland, og Jyske Bank har valgt at videreføre konceptet i FinansNetbanken.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.