Artikel top billede

Topchef for kendt dansk spil-firma stopper

Topchefen for det danske spilfirma IO Interactive gennem 10 år stopper. Se her hvorfor.

Gennem mere end fem år har den administrerende direktør i spilvirksomheden IO Interactive heddet Niels Jørgensen.

Han har blandt andet har stået i spidsen for de populære Hitman-spil.

Men det gør han ikke længere.

Det bekræfter den nye arbejdsgiver, der er Lego-koncernen.

"Jeg kan bekræfte, at Niels Jørgensen er blevet ansat fra august," fortæller Roar Rude Trangbæk, der er pressechef i Lego.

Niels Jørgensen skal have ansvaret for den afdeling, der hedder digital games.

Digital games dækker over Legos samlede spilproduktion på alle platforme, hvilket vil sige online-spil, spil til telefonener og tablets og konsolspil.

Nye udfordringer

Jobskiftet handler ikke om utilfredshed, men om tørsten efter nye udfordringer.

"Jeg har været i IO i det meste af mit voksne liv. Jeg er 35 år. Derfor er det naturligvis en svær beslutning," fortæller Niels Jørgensen til Computerworld.

"Jobbet hos Lego er en enestående mulighed, som jeg ikke kunne sige nej til. Men det er da med blandede følelser, at jeg skifter. Der er rigtig mange folk på IO, som jeg vil savne. Men nu har jeg været 11 år i virksomheden, så nu glæder jeg mig også til at prøve noget nyt."

Hvad glæder du dig mest til?

"Jeg glæder mig til nye udfordringer. Når man har været i en virksomhed i så mange år og arbejdet rigtig meget med Hitman-spillene, så bliver det spændende at arbejde med helt nye produkter og nye målgrupper."

Ingen strategiændring

Ifølge Legos pressechef ændrer ansættelse ikke på den strategi, som Lego har for deres spil-udvikling.

"Vi har en ambitiøs strategi på området, og den bygger vi videre på med Niels Jørgensen. Vi har en stærk position, og vi skal fortsætte med at udvikle unikke spil i samarbejde med vores partnere."

Har I ansat Niels Jørgensen, fordi Lego vil satse yderligere på spil-området?

"Vi har hele tiden satset på det digitale område, og vores ambitioner er, at det skal vokse. Det er naturligvis også derfor, at vi ansætter en person med den erfaring, som Niels Jørgensen har."

Hvorfor har I valgt lige præcis ham?

"Vi ansætter altid den bedst egnede til enhver stilling. Mere oplyser vi ikke."

Læs også:
Lego's it-chef: Derfor skal vores it-folk være centralt placeret

IO Interactive: Vi vil være blandt de største i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.