Artikel top billede

På kursus her? Så er dine data blevet logget

Hvis du har været elev eller på kursus hos denne kursusdbyder, så er du blevet logget.

På Svendborg Erhvervsskole logger man medarbejderne, eleverne, de studererende og kursisterne.

Det fremgår af en anmeldelse til Datatilsynet. Registreringen sker "....af brug af Svendborg Erhvervsskoles IT-systemer."

"Log-filer slettes efter 6 måneder fra registrering," hedder det videre.

Konkret sker der "logning og behandling af medarbejderes, elevers, studerendes og kursisters brug af IT-systemerne på skolen, herunder internet og e-mail."

Hvorvidt der er tale om mail-størrelse, afsender og modtager, som andre myndigheder også logger, fremgår ikke direkte af anmeldelsen.

Til gengæld er formålet beskrevet.
 
"Ved begrundet mistanke om misbrug, at kontrollere medarbejderes, elevers, studerendes og kursisters brug af IT-systemerne."

Og

"Om nødvendigt at kunne skaffe sig adgang til medarbejderes, elevers og kursisters personlige drev m.v. i forbindelse med længerevarende sygdom, uansøgt afsked eller bortvisning," hedder det.

It-chef: Data slettes efter 60 dage
Computerworld har igennem mere end tre uger forsøgt at få oplyst, om data slettes efter de angivne tidsrum.

Derudover hvor ofte de loggede oplysninger om kursister er blevet anvendt - herunder logning af elever eller medarbejdere.

Forleden kom et foreløbigt svar per mail fra it-chef Per Jensen fra Svendborg Erhvervsskole, der har fået informationer fra en leverandør.

"Det er fra Uddata, der blandt andet leverer vores fraværsregistreringssystem og passer en del af vores gateway ud på internettet."

"De siger, at deres log-filer gemmes i 60 dage, og at de løbende overskrives," lyder det fra Per Jensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”