Artikel top billede

På kursus her? Så er dine data blevet logget

Hvis du har været elev eller på kursus hos denne kursusdbyder, så er du blevet logget.

På Svendborg Erhvervsskole logger man medarbejderne, eleverne, de studererende og kursisterne.

Det fremgår af en anmeldelse til Datatilsynet. Registreringen sker "....af brug af Svendborg Erhvervsskoles IT-systemer."

"Log-filer slettes efter 6 måneder fra registrering," hedder det videre.

Konkret sker der "logning og behandling af medarbejderes, elevers, studerendes og kursisters brug af IT-systemerne på skolen, herunder internet og e-mail."

Hvorvidt der er tale om mail-størrelse, afsender og modtager, som andre myndigheder også logger, fremgår ikke direkte af anmeldelsen.

Til gengæld er formålet beskrevet.
 
"Ved begrundet mistanke om misbrug, at kontrollere medarbejderes, elevers, studerendes og kursisters brug af IT-systemerne."

Og

"Om nødvendigt at kunne skaffe sig adgang til medarbejderes, elevers og kursisters personlige drev m.v. i forbindelse med længerevarende sygdom, uansøgt afsked eller bortvisning," hedder det.

It-chef: Data slettes efter 60 dage
Computerworld har igennem mere end tre uger forsøgt at få oplyst, om data slettes efter de angivne tidsrum.

Derudover hvor ofte de loggede oplysninger om kursister er blevet anvendt - herunder logning af elever eller medarbejdere.

Forleden kom et foreløbigt svar per mail fra it-chef Per Jensen fra Svendborg Erhvervsskole, der har fået informationer fra en leverandør.

"Det er fra Uddata, der blandt andet leverer vores fraværsregistreringssystem og passer en del af vores gateway ud på internettet."

"De siger, at deres log-filer gemmes i 60 dage, og at de løbende overskrives," lyder det fra Per Jensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere