Sådan får du det bedste fra alle it-konferencer - uden at være der

Dansk web-tjeneste bringer konferencer ud på nettet. Til branchens - og din - fordel.

Når en nystartet webtjeneste hævder at kunne "genopfinde en branche", bør man tage ambitionen med en vis portion skepsis.

Men med Martin Ferro-Thomsen ved styrpinden er det måske for tidligt at afvise ambitionen som ungdommeligt storhedsvanvid. Han har før vist, at han tør og kan tage kampen op med gamle fasttømrede industrier.

Han var med til at starte publicerings-værktøjet Issuu, der på kort tid blev udråbt til en af verdens bedste webtjenester.

Nu vil han så genopfinde konferencer. Med Conferize.

Facebook for konferencer
Conferize kan i en hurtig vending beskrives som en social platform omkring konferencer, så viden fra oplægsholdere kan få et liv uden for konferencelokalet.

Men er konference-branchen overhovedet interesseret i at "åbne op" på den måde? Branchen tjener penge på at trække besøgende til.

"Foredragsbranchen ved godt, at det handler om at trække folk ind til fysiske event, for det er der, de tjener deres penge. Og de ved godt, at de skal markedsføre sig. Det gør de i dag via nogle relativt gammeldags kanaler som email-lister, trykte annoncer og måske Google-reklamer," siger Martin Ferro-Thomsen, der har grundlagt Conferize sammen med Jon Schäffer, Jesper Vestergaard og Martin Moen Wulffeld.

"Vi vil gerne have, at de i stedet markedsfører sig ved at gøre det, som de gør rigtig godt. Altså skabe noget buzz omkring eventet og opbygge et community, før eventet starter. De har jo oplægsholderne, så det handler om at få speakerne ind og fortælle historierne. Det hjælper vi med. Vi er content marketing - og socialt netværk".

Content marketing er tanken om at skabe omtale og kunder ved at dele brugbart indhold i stedet for at skubbe reklame-budskaber til modtagerne, som man gør i traditionel reklameøjemed.

Det kan Conferize gøre for dig
Det er alle interessanter, der skal drage nytte af Conferize, mener Martin Ferro-Thomsen.

Arrangørerne får ny markedsføringskanal. Oplægsholderne kan netværke, udbygge deres personlige brand og dele viden. Og deltagerne - eller dem der gerne ville havde deltaget - skal kunne finde struktur.

"Når der er 100-200 oplægsholdere, kan det hurtigt blive uoverskueligt. Hvad er det, folk synes er interessant. Vi samler hele konferencen, så folk kan dykke ned. Hvad sker der? Hvad er bedst? Det er en transparens, som er svær at få andre stedet," mener Martin Ferro-Thomsen.

Conferizes forsøg på at give et overbliksbillede kan man se i den dynamisk opdaterede widget, der finder slides, billeder og opdateringer med tilknytning til konferencen og forsøger at finde frem til det mest interessante. For eksempel her fra SXSW-konferencen i Austin.

"Alle ting bliver digitaliseret. Men det er konferencer ikke blevet endnu, fordi de eksisterer i en afgrænset tid og sted. Vi gør eventet til et objekt, der passer i vores embeddable tidsalder".

Konkurrenterne?
Overbliksbilledet er noget af det, der skal adskille Conferize fra konkurrenterne. For selv om det er et nyt marked, er der allerede konkurrenter.

For eksempel Lanyrd.com og Plancast. Men Martin Ferro-Thomsen mener, at det danske alternativ har en mere moderne og dynamisk måde at "digitalisere" konferencelandskabet på, hvilket er grundidéen med Conferize.

"Marc Andreessen (web-investor og iværksætter, red.) har beskrevet det meget godt, da han sagde "software is eating the world". Det var det samme, vi arbejdede med i Issuu: "Hvordan åbner man de her gamle industrier på nye måder"," siger Martin Ferro-Thomsen.

"Nu er teknologien er nået til et stadie, hvor det er muligt at åbne konferencen. Hvis konferencer er der, hvor folk stiller sig op på en scene, og alle de nye ideer kommer ud i samfundet, hvad ville der så ske, hvis man åbnede til de 90 procent, der ikke kan deltage, fordi de er forhindret geografisk eller økonomisk?"

Computerworld anvendte Conferize, mens tjenesten stadig var i "alfa"-stadiet til vores årlige Expo-konferrence. Næsten 6000 andre konferencer er oprettet på Conferize.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.