Artikel top billede

A-kasser angriber it-markedet: Stifter eget it-firma

A-kasser smider 45 millioner kroner efter et it-system og stifter samtidigt et it-firma. Andre a-kasser bliver nok koblet på.

3F's a-kasse, Dana, der er de selvstændiges a-kasse, og DSA Dansk Sundhedspersonales a-kasse er gået sammen om at stifte it-firmaet Facilia.

Firmaet har udviklet et it-system, der skal bruges af a-kassernes tilsammen 400.000 medlemmer.

Men allerede nu har andre a-kasser også meldt sig interesserede i at komme på det nye system.

Det oplyser viceforretningsfører Gitte Hess fra 3Fs a-kassen.

Selve systemet har kostet cirka 45 millioner kroner at udvikle og det er et bevidst valg, at a-kasserne ikke sendte opgaven i udbud og fik en privat it-leverandør til at ordne opgaven.

"Vi ville gerne selv eje systemet," forklarer hun og peger på mulighederne for løbende at tilpasse og rette til.

1. april i år begyndte de første brugere at anvende systemet, da de skulle have udbetalt dagpenge.

Problemer

Det gik ikke helt gnidningssfrit, da der var kapacitetsproblemer med systemet, oplyser Gitte Hess.

Også i maj var der angiveligt problemer.

"I maj gik det langt bedre, men med små udfordringer," forklarer hun.

Siden blev systemet opjusteret og man fandt løsninger på udfordringer.

I dag kører systemet perfekt, ifølge viceforretningsføreren. Således har 22.500 brugere netop fået udbetalt dagpenge.

Senere i år skal de sidste to a-kassers brugere så også kobles på systemet, oplyser hun.

Der er fortsat ingen tidsplan for, hvornår andre a-kasser måtte blive koblet på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.