Artikel top billede

Her er den store vækstmotor i den danske it-branche

Der er en speciel sektor, der skal drive væksten i den danske it-branche. Her er det danske it-lokomotiv.

Der er specielt en sektor, der skal drive væksten på det danske it-marked.

Det er salg og udvikling af software, som er den store vækstmotor, viser nye tal fra IDC.

2012 endte med en vækst på over 7,5 procent, og i både 2013 og 2014 fortsætter udviklingen med vækstrater på over fem procent, lyder prognosen fra analysehuset.

"Dermed er software blevet vækstmotoren på det danske it-marked," vurderer Morten Bangsgaard, administrerende direktør i IT-Branchen.

"Det er meget glædeligt, at vi ser en solid vækst på det danske software-marked. Stadig flere virksomheder begynder at investere i it-løsninger, der kan øge deres konkurrenceevne og skabe bedre overblik over kunder, salg og nye forretningsmuligheder," siger Morten Bangsgaard.

Væksten på software-markedet skyldes primært et øget salg af database-programmer, CRM-systemer, Business Analytics-værktøjer og digitale samarbejdsværktøjer.

Services tegner også lyst

It-service er en anden positiv historie i it-verdenen.

Efter en vækst på 1,9 procent i 2012, vil væksten på markedet for it-service stige til 2,5 procent i 2013.

"Nye investeringer i it-service er primært drevet af, at flere virksomheder er begyndt at bruge outsourcing af deres it-funktioner, som en vej til at blive mere effektive," siger chefanalytiker Anders Elbak, IDC.

Hardware bløder

Mens software-produktionen vokser, så er udviklingen mere afdæmpet, når det gælder det samlede danske it-marked.

Den samlede it-vækst i 2013 vurderes til omkring 2,8 procent, hvilket primært skyldes stagnation af salget af hardware.

"Salget af mobile enheder som smartphones og tablets får ikke samme vækst som i 2012. Markedet for smartphones er langsomt ved at blive mættet, og tablet-markedet bliver hæmmet af et meget hård konkurrence på priserne," siger Anders Elbak.

Udviklingen fortsætter i 2014, hvor væksten på hardware-markedet også vil være beskeden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.