Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Her er den store vækstmotor i den danske it-branche

Der er en speciel sektor, der skal drive væksten i den danske it-branche. Her er det danske it-lokomotiv.

Der er specielt en sektor, der skal drive væksten på det danske it-marked.

Det er salg og udvikling af software, som er den store vækstmotor, viser nye tal fra IDC.

2012 endte med en vækst på over 7,5 procent, og i både 2013 og 2014 fortsætter udviklingen med vækstrater på over fem procent, lyder prognosen fra analysehuset.

"Dermed er software blevet vækstmotoren på det danske it-marked," vurderer Morten Bangsgaard, administrerende direktør i IT-Branchen.

"Det er meget glædeligt, at vi ser en solid vækst på det danske software-marked. Stadig flere virksomheder begynder at investere i it-løsninger, der kan øge deres konkurrenceevne og skabe bedre overblik over kunder, salg og nye forretningsmuligheder," siger Morten Bangsgaard.

Væksten på software-markedet skyldes primært et øget salg af database-programmer, CRM-systemer, Business Analytics-værktøjer og digitale samarbejdsværktøjer.

Services tegner også lyst

It-service er en anden positiv historie i it-verdenen.

Efter en vækst på 1,9 procent i 2012, vil væksten på markedet for it-service stige til 2,5 procent i 2013.

"Nye investeringer i it-service er primært drevet af, at flere virksomheder er begyndt at bruge outsourcing af deres it-funktioner, som en vej til at blive mere effektive," siger chefanalytiker Anders Elbak, IDC.

Hardware bløder

Mens software-produktionen vokser, så er udviklingen mere afdæmpet, når det gælder det samlede danske it-marked.

Den samlede it-vækst i 2013 vurderes til omkring 2,8 procent, hvilket primært skyldes stagnation af salget af hardware.

"Salget af mobile enheder som smartphones og tablets får ikke samme vækst som i 2012. Markedet for smartphones er langsomt ved at blive mættet, og tablet-markedet bliver hæmmet af et meget hård konkurrence på priserne," siger Anders Elbak.

Udviklingen fortsætter i 2014, hvor væksten på hardware-markedet også vil være beskeden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere