Her er Danmarks mest omtalte it-svindler

John Trolle, Klaus Riskær og Stein Bagger er alle kendte it-svindlere, men alligevel skiller to personer sig ud.

John Trolle har netop fået en del opmærksomhed i forbindelse med en dom i en erstatningssag til 177 millioner kroner i kølvandet på kollapset af it-virksomheden Memory Card Technology for 12 år siden.

Klaus Riskær Pedersen fik fornylig omtale, da Radio24/7 fandt ham velegnet til styre et af den licensbetalte radiostations programmer.

Endelig har Stein Bagger fået sit navn i avisen på grund af en ny sigtelse, da han angiveligt har været lidt for langt fremme i skoene i forbindelse med sin udgang fra fængslet.

Men hvem af de tre er egentlig mest kendt i den brede offentlighed?

Eller anskuet fra en anden vinkel: Hvilken persons navn kan danskerne genkende, når man forklarer en af personernes handlinger?

Det kan naturligvis måles på flere forskellige måder - alle med nogen usikkerhed.

Alligevel giver et par metoder et praj omkring omtalen af personerne fra it-branchen, der alle har en dom for svindel.

Bagger fylder på internettet
Stein Bagger, der var direktør i it-virksomheden IT Factory, blev først kendt i den brede offentlighed i 2008, da selskabets kollapsede.

Derefter fulgte en lavvinde af artikler om den store svindel-sag, hvor milliard-forretningen IT Factory viste sig at bygge på 99 procent varm luft.

Således giver søgninger på Google også absolut flest hits på navnet Stein Bagger. Derefter følger John Trolle og slutteligt Klaus Riskær Pedersen.

Gik efter presseomtale
John Trolle hedder i dag John Rasmussen, men havde sin storhedstid en strategi, der direkte gik ud på presseomtale.

Således var sponsorater af Bjarne Riis-cykelholdet og fodboldklubben AGF i slut 1990'erne, ifølge den daværende direktør, et bevidst valg om at få omtale med henblik på eksempelvis at få jobansøgninger fra gode kandidater.

Dermed fik han også en del omtale, inden han blev dømt seks års fængsel for bedrageri langt senere.

Den sidste af de tre på denne uvidenskabelige liste er Klaus Riskær Pedersen, da også er blevet omtalt for meget andet end sin kriminaltet.

Således har han blandt andet siddet i Europaparlamentet i en periode.

Riskær fylder godt i artikel-arkiv
En søgning i Infomedias artikeldatabase i perioden 1. januar 1992 til 1. juli 2013 i Berlingske, BT, Ekstra Bladet, Politiken viser, at Klaus Riskær faktisk i den opgørelse er mere omtalt end Stein Bagger.

Således er Klaus Riskær nævnt i 3.841 artikler, mens Stein Bagger er nævnt i 2.840 artikler.

John Trolle er - på trods af at perioden indeholder Memory Card Technologys storhedstid med sponsorater med videre - ikke nævnt nær så ofte som de to andre personer.

Fagfolk overhaler dog Bagger
Laver man en søgning i Computerworlds arkiv over trykte aviser og magasiner dukker Klaus Riskær op med 113 søgeresultater efterfulgt af John Trolle med 101 artikler.

Først på sidstepladsen kommer Stein Bagger, der velsagtens også er den af de tre, der har præsteret mindst, hvad angår udvikling og salg af reelle it-produkter.

Faktisk blev stumperne af Memory Card Technology, der på kun syv år blev skabt af John Trolle, solgt til en kvart milliard kroner.

Resterne efter IT Factory blev ikke solgt for et beløb, der bare var i nærheden heraf.

Du kan på næste side selv se, hvor mange gange de tre it-svindlere bliver nævnt i diverse søgninger.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.