Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Sony idømt millionbøde efter hackerskandale

Efter et kæmpe-hack mod Sony tilbage i 2011 må virksomheden nu til lommerne for at betale millionbøde.

Japanske Sony skal betale godt 2.2 millioner kroner i bøde som straf for ikke at have haft sikkerheden i orden.

"En ICO undersøgelse viser, at angrebet kunne have været forhindret, hvis softwaren havde været up-to-date. Derudover var informationerne om kundernes adgangskoder ikke sikrede," skriver Storbritanniens informations kommission (ICO) til Sony.

Bøden bliver udstedt over to år efter, at hackere i april 2011 fik adgang til omkring 77 millioner brugerkonti fra elektronikgigantens PlayStation-netværk.

Her lykkedes det hackerne at slippe af sted med navne, adresser, e-mail-adresser, fødselsdatoer og adgangskoder for millioner af virksomhedens brugere.

Sony er uenig i dommen

Sony har dog valgt at appellere bøden, som virksomheden ikke finder retfærdig.

"Vi fortsætter med at være uenige i afgørelsen," siger en talsmand fra Sony til BBC.

Talsmanden fortæller samtidig, at Sony hele tiden gør selskabets netværk "sikkert og robust," mod hacker-angreb.

Tilbage i 2011 medførte sagen, at hele PlayStation-netværket blev taget offline i omkring 24 dage.

Kommission fremlægger heftig kritik

Som det fremgår af ICO's offentlige udtalelse omkring sagen, lægges der særlig vægt på, at Sony kunne have forhindret det omfattende angreb.

"Hvis du er ansvarlig for så mange betalingskort-detaljer og login-detaljer, så bør sikringen af personoplysninger være din topprioritet. [...], de sikkerhedsmæssige foranstaltninger var simpelthen ikke gode nok," skriver David Smith, der er medlem af ICO kommissionen i en pressemeddelelse.

Han fremhæver også, at Sony burde have de tekniske kompetencer til at forhindre angrebet.

"Sagen er en af de alvorligste, der nogensinde er indrapporteret til ICO. Det har direkte berørt et stort antal forbrugere, og har som minimum sat forbrugerne i fare for at få deres identitet stjålet," siger David Smith.

Læs også:

Sony-hack endnu værre: Yderligere 25 millioner ramt

Nets: PSN-hack ingen grund til at spærre kreditkort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere