Artikel top billede

Sony idømt millionbøde efter hackerskandale

Efter et kæmpe-hack mod Sony tilbage i 2011 må virksomheden nu til lommerne for at betale millionbøde.

Japanske Sony skal betale godt 2.2 millioner kroner i bøde som straf for ikke at have haft sikkerheden i orden.

"En ICO undersøgelse viser, at angrebet kunne have været forhindret, hvis softwaren havde været up-to-date. Derudover var informationerne om kundernes adgangskoder ikke sikrede," skriver Storbritanniens informations kommission (ICO) til Sony.

Bøden bliver udstedt over to år efter, at hackere i april 2011 fik adgang til omkring 77 millioner brugerkonti fra elektronikgigantens PlayStation-netværk.

Her lykkedes det hackerne at slippe af sted med navne, adresser, e-mail-adresser, fødselsdatoer og adgangskoder for millioner af virksomhedens brugere.

Sony er uenig i dommen

Sony har dog valgt at appellere bøden, som virksomheden ikke finder retfærdig.

"Vi fortsætter med at være uenige i afgørelsen," siger en talsmand fra Sony til BBC.

Talsmanden fortæller samtidig, at Sony hele tiden gør selskabets netværk "sikkert og robust," mod hacker-angreb.

Tilbage i 2011 medførte sagen, at hele PlayStation-netværket blev taget offline i omkring 24 dage.

Kommission fremlægger heftig kritik

Som det fremgår af ICO's offentlige udtalelse omkring sagen, lægges der særlig vægt på, at Sony kunne have forhindret det omfattende angreb.

"Hvis du er ansvarlig for så mange betalingskort-detaljer og login-detaljer, så bør sikringen af personoplysninger være din topprioritet. [...], de sikkerhedsmæssige foranstaltninger var simpelthen ikke gode nok," skriver David Smith, der er medlem af ICO kommissionen i en pressemeddelelse.

Han fremhæver også, at Sony burde have de tekniske kompetencer til at forhindre angrebet.

"Sagen er en af de alvorligste, der nogensinde er indrapporteret til ICO. Det har direkte berørt et stort antal forbrugere, og har som minimum sat forbrugerne i fare for at få deres identitet stjålet," siger David Smith.

Læs også:

Sony-hack endnu værre: Yderligere 25 millioner ramt

Nets: PSN-hack ingen grund til at spærre kreditkort




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere






Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.