Artikel top billede

Sony idømt millionbøde efter hackerskandale

Efter et kæmpe-hack mod Sony tilbage i 2011 må virksomheden nu til lommerne for at betale millionbøde.

Japanske Sony skal betale godt 2.2 millioner kroner i bøde som straf for ikke at have haft sikkerheden i orden.

"En ICO undersøgelse viser, at angrebet kunne have været forhindret, hvis softwaren havde været up-to-date. Derudover var informationerne om kundernes adgangskoder ikke sikrede," skriver Storbritanniens informations kommission (ICO) til Sony.

Bøden bliver udstedt over to år efter, at hackere i april 2011 fik adgang til omkring 77 millioner brugerkonti fra elektronikgigantens PlayStation-netværk.

Her lykkedes det hackerne at slippe af sted med navne, adresser, e-mail-adresser, fødselsdatoer og adgangskoder for millioner af virksomhedens brugere.

Sony er uenig i dommen

Sony har dog valgt at appellere bøden, som virksomheden ikke finder retfærdig.

"Vi fortsætter med at være uenige i afgørelsen," siger en talsmand fra Sony til BBC.

Talsmanden fortæller samtidig, at Sony hele tiden gør selskabets netværk "sikkert og robust," mod hacker-angreb.

Tilbage i 2011 medførte sagen, at hele PlayStation-netværket blev taget offline i omkring 24 dage.

Kommission fremlægger heftig kritik

Som det fremgår af ICO's offentlige udtalelse omkring sagen, lægges der særlig vægt på, at Sony kunne have forhindret det omfattende angreb.

"Hvis du er ansvarlig for så mange betalingskort-detaljer og login-detaljer, så bør sikringen af personoplysninger være din topprioritet. [...], de sikkerhedsmæssige foranstaltninger var simpelthen ikke gode nok," skriver David Smith, der er medlem af ICO kommissionen i en pressemeddelelse.

Han fremhæver også, at Sony burde have de tekniske kompetencer til at forhindre angrebet.

"Sagen er en af de alvorligste, der nogensinde er indrapporteret til ICO. Det har direkte berørt et stort antal forbrugere, og har som minimum sat forbrugerne i fare for at få deres identitet stjålet," siger David Smith.

Læs også:

Sony-hack endnu værre: Yderligere 25 millioner ramt

Nets: PSN-hack ingen grund til at spærre kreditkort
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere