Artikel top billede

Overrasket direktør: Pudser jurister på udbrydere

Tre medarbejdere har stiftet eget virksomhed klods op af deres gamle arbejdsplads, dagen efter de er stoppet. Nu ser jurister på sagen, oplyser deres tidligere direktør.

Forundret.

Det var reaktionen, da direktør Torben Rune fra telerådgivningsvirksomheden Netplan fandt ud af, at tre af hans medarbejdere stifter eget firma.

"Vi er lidt forundret over, at vores trofaste medarbejdere igennem en lang årrække har fundet på at gøre det," siger Torben Rune til Computerworld.

Torben Rune oplyser videre, at der eksisterer diverse klausuler på medarbejderne.

Så vil I tage nogle juridiske skridt?

"Det kan vi ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Det undersøges. Det har vi jurister til at undersøge," fortæller Torben Rune.

Copy/paste-plan

Netplan-direktøren peger også på den adresse, som det nye firma har valgt.

"De har oven i købet adresse næsten samme sted. De bor i Ellemosen 2, og vi bor Ellemosen 4. Så det er en copy/paste-plan," siger Torben Rune.

Også firmaets opstartsdato den 1. august får en kommentar med på vejen.

"Det er dagen efter, de stopper hos os. Så noget må have været lidt i gære undervejs," udtaler Torben Rune.

Imidlertid lader det til, at andre forhold gør sagen mindre alvorlig for direktøren.

"Men kompetenceniveauerne er nok lidt forskellige, da der ikke er nogle af de pågældende, der har en videregående uddannelse. Det har vi allesammen."
 
"Så det er trods alt nok lidt forskellige opgaver, vi satser på," udtaler Torben Rune til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.