Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

It-skift blev svimlende dyrt for TDC

TDC har måttet afsætte et enomt beløb til skift af it-leverandør fra CSC til TATA, men bundlinjen er et plus.

I TDCs halvårsregnskab fremgår det, hvad skiftet af it-leverandør fra CSC til indiske Tata egentlig har kostet telegiganten.

For alene i 1. halvår 2012 var "omstruktureringsomkostninger mv. primært omkostninger til it-outsourcingaftalen med Tata Consultancy Services og opsigelsen af kontrakten med CSC, dvs. omkostninger til opsigelse, omstilling og transformation (DKK 268m)."

"De samlede betalinger vedrørende leverandørskiftet forventes at udgøre DKK 348m.," står der i regnskabet

Ergo har skiftet kostet ikke mindre end 348 millioner kroner.

Fordelt over flere år

De 102 millioner kroner har haft indvirkning på 2012-resultatet, 56 millioner kroner på 1. halvår 2013 og de resterende betalinger på 190 millioner kroner forventes at falde i perioden 2013-2016, hedder det videre i TDC-regnskabet.

Et andet sted i regnskabet fremgår det dog, at selve skiftet i sidste ende vil blive en positiv gevinst for selskabet.

I hvert fald skriver TDC, at siden 1. halvår 2012 har TDC gennemført "en række tiltag, der i væsentlig grad forbedrede omfanget af besparelser".

"Overgangen af TDC IT fra CSC til Tata Consultancy Services resulterede i betydelige it-besparelser," skriver televirksomheden.

Parterne har ikke offentligt fortalt, hvad summen af hele aftalen er, men det har været fremme, at det er en større milliard-aftale.

Hos TDC bekræfter kommunikationsrådgiver Povl Damstedt Rasmussen tallene.

"Det er en fornuftig business case, men økonomien var absolut ikke eneste årsag til skiftet. Den slags strategiske valg bør aldrig drives udelukkende af finansielle betragtninger," skriver han i en mail til Computerworld.

I øvrigt nævnes det også i TDC-regnskabet, at der blev gennemført en række "pladsoptimeringsprojekter", hvor NetDesign, Onfone og Dansk Kabel TV flyttede til TDC's hovedkontor på Teglholmen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere