Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

It-skift blev svimlende dyrt for TDC

TDC har måttet afsætte et enomt beløb til skift af it-leverandør fra CSC til TATA, men bundlinjen er et plus.

I TDCs halvårsregnskab fremgår det, hvad skiftet af it-leverandør fra CSC til indiske Tata egentlig har kostet telegiganten.

For alene i 1. halvår 2012 var "omstruktureringsomkostninger mv. primært omkostninger til it-outsourcingaftalen med Tata Consultancy Services og opsigelsen af kontrakten med CSC, dvs. omkostninger til opsigelse, omstilling og transformation (DKK 268m)."

"De samlede betalinger vedrørende leverandørskiftet forventes at udgøre DKK 348m.," står der i regnskabet

Ergo har skiftet kostet ikke mindre end 348 millioner kroner.

Fordelt over flere år

De 102 millioner kroner har haft indvirkning på 2012-resultatet, 56 millioner kroner på 1. halvår 2013 og de resterende betalinger på 190 millioner kroner forventes at falde i perioden 2013-2016, hedder det videre i TDC-regnskabet.

Et andet sted i regnskabet fremgår det dog, at selve skiftet i sidste ende vil blive en positiv gevinst for selskabet.

I hvert fald skriver TDC, at siden 1. halvår 2012 har TDC gennemført "en række tiltag, der i væsentlig grad forbedrede omfanget af besparelser".

"Overgangen af TDC IT fra CSC til Tata Consultancy Services resulterede i betydelige it-besparelser," skriver televirksomheden.

Parterne har ikke offentligt fortalt, hvad summen af hele aftalen er, men det har været fremme, at det er en større milliard-aftale.

Hos TDC bekræfter kommunikationsrådgiver Povl Damstedt Rasmussen tallene.

"Det er en fornuftig business case, men økonomien var absolut ikke eneste årsag til skiftet. Den slags strategiske valg bør aldrig drives udelukkende af finansielle betragtninger," skriver han i en mail til Computerworld.

I øvrigt nævnes det også i TDC-regnskabet, at der blev gennemført en række "pladsoptimeringsprojekter", hvor NetDesign, Onfone og Dansk Kabel TV flyttede til TDC's hovedkontor på Teglholmen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere