Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen.

It-skift blev svimlende dyrt for TDC

TDC har måttet afsætte et enomt beløb til skift af it-leverandør fra CSC til TATA, men bundlinjen er et plus.

I TDCs halvårsregnskab fremgår det, hvad skiftet af it-leverandør fra CSC til indiske Tata egentlig har kostet telegiganten.

For alene i 1. halvår 2012 var "omstruktureringsomkostninger mv. primært omkostninger til it-outsourcingaftalen med Tata Consultancy Services og opsigelsen af kontrakten med CSC, dvs. omkostninger til opsigelse, omstilling og transformation (DKK 268m)."

"De samlede betalinger vedrørende leverandørskiftet forventes at udgøre DKK 348m.," står der i regnskabet

Ergo har skiftet kostet ikke mindre end 348 millioner kroner.

Fordelt over flere år

De 102 millioner kroner har haft indvirkning på 2012-resultatet, 56 millioner kroner på 1. halvår 2013 og de resterende betalinger på 190 millioner kroner forventes at falde i perioden 2013-2016, hedder det videre i TDC-regnskabet.

Et andet sted i regnskabet fremgår det dog, at selve skiftet i sidste ende vil blive en positiv gevinst for selskabet.

I hvert fald skriver TDC, at siden 1. halvår 2012 har TDC gennemført "en række tiltag, der i væsentlig grad forbedrede omfanget af besparelser".

"Overgangen af TDC IT fra CSC til Tata Consultancy Services resulterede i betydelige it-besparelser," skriver televirksomheden.

Parterne har ikke offentligt fortalt, hvad summen af hele aftalen er, men det har været fremme, at det er en større milliard-aftale.

Hos TDC bekræfter kommunikationsrådgiver Povl Damstedt Rasmussen tallene.

"Det er en fornuftig business case, men økonomien var absolut ikke eneste årsag til skiftet. Den slags strategiske valg bør aldrig drives udelukkende af finansielle betragtninger," skriver han i en mail til Computerworld.

I øvrigt nævnes det også i TDC-regnskabet, at der blev gennemført en række "pladsoptimeringsprojekter", hvor NetDesign, Onfone og Dansk Kabel TV flyttede til TDC's hovedkontor på Teglholmen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.