Foto: Povl Rasmussen.

It-skift blev svimlende dyrt for TDC

TDC har måttet afsætte et enomt beløb til skift af it-leverandør fra CSC til TATA, men bundlinjen er et plus.

I TDCs halvårsregnskab fremgår det, hvad skiftet af it-leverandør fra CSC til indiske Tata egentlig har kostet telegiganten.

For alene i 1. halvår 2012 var "omstruktureringsomkostninger mv. primært omkostninger til it-outsourcingaftalen med Tata Consultancy Services og opsigelsen af kontrakten med CSC, dvs. omkostninger til opsigelse, omstilling og transformation (DKK 268m)."

"De samlede betalinger vedrørende leverandørskiftet forventes at udgøre DKK 348m.," står der i regnskabet

Ergo har skiftet kostet ikke mindre end 348 millioner kroner.

Fordelt over flere år
De 102 millioner kroner har haft indvirkning på 2012-resultatet, 56 millioner kroner på 1. halvår 2013 og de resterende betalinger på 190 millioner kroner forventes at falde i perioden 2013-2016, hedder det videre i TDC-regnskabet.

Et andet sted i regnskabet fremgår det dog, at selve skiftet i sidste ende vil blive en positiv gevinst for selskabet.

I hvert fald skriver TDC, at siden 1. halvår 2012 har TDC gennemført "en række tiltag, der i væsentlig grad forbedrede omfanget af besparelser".

"Overgangen af TDC IT fra CSC til Tata Consultancy Services resulterede i betydelige it-besparelser," skriver televirksomheden.

Parterne har ikke offentligt fortalt, hvad summen af hele aftalen er, men det har været fremme, at det er en større milliard-aftale.

Hos TDC bekræfter kommunikationsrådgiver Povl Damstedt Rasmussen tallene.

"Det er en fornuftig business case, men økonomien var absolut ikke eneste årsag til skiftet. Den slags strategiske valg bør aldrig drives udelukkende af finansielle betragtninger," skriver han i en mail til Computerworld.

I øvrigt nævnes det også i TDC-regnskabet, at der blev gennemført en række "pladsoptimeringsprojekter", hvor NetDesign, Onfone og Dansk Kabel TV flyttede til TDC's hovedkontor på Teglholmen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.