Artikel top billede

Her er Zuckerbergs gaver og brev til Helle Thorning

Det er ikke hver dag, landets statsminister får besøg af en af verdens mest berømte topledere. Her er Mark Zuckerbergs gaver og takkebrev til Helle Thorning-Schmidt.

Det er ikke ligefrem hverdagskost, at en international topleder som Facebooks Mark Zuckerberg besøger en dansk statsminister.

Men det skete ikke desto mindre for nogle måneder siden - i maj 2013.

Selve indholdet af mødet har Statsministeriet og Facebook ikke villet røbe alt for meget af.

Faktum er dog, at papirer dokumenterer, at det stærkt aktuelle emne om databeskyttelse rent faktisk er blevet vendt i Statsministereiet op til mødet.

På mødet deltog blandt andet Facebook-stifter og CEO Mark Zuckerberg og denne hustru Priscilla Chan.

29 år og 2,8 mio danske brugere

Facebook startede i 2004 og har i dag cirka en milliard brugere i hele verden, heraf 2,8 millioner brugere i Danmark, oplyses det i Statsministeriets papirer.

Her har man også researchet sig frem til, at topchefen for milliard-firmaet, hvis firma bliver vurderet at have skabt ikke mindre end 232.000 job i Europa, kort inden mødet havde fødselsdag.

"Mark Zuckerberg (født d. 14. maj 1984 - fyldte 29 år i tirsdags) udviklede Facebook sammen med fire
medstuderende, mens han studerede på Harvard. Han er formand og CEO for Facebook," hedder det i papirer fra Statsministeriet.

Af åbenhedsordningen for ministre kan man desuden læse, at Mark Zuckerberg havde en flaske vin med som gave til statsministeren.

Et efterfølgende takkebrev røber, at han også har sendt statsministeren en anden gave - nemlig en særlig bog.

Her er Zuckerbergs takkebrev

Den 10. juni skriver Mark Zuckerberg til Helle Thorning i et takkebrev:

--
June 10, 2013

Dear Helle,

Thank you for taking the time to meet with me and Priscilla during our stay in Copenhagen. As we discussed during the meeting Denmark is one of the countries in the world where the highest proportion of people use Facebook. We are proud of that and look forward to working with you and your team on the growth and innovation agenda in Europe. I have asked
Thomas Myrup Kristensen, who joined us in the meeting to be our local point of contact to follow up on the issues we covered.

As promised, I am sending a copy of Sheryl's book "Lean In" to you. I hope you enjoy it.

Mark
--

Ergo har topchefen også sendt Danmarks første kvindelige statsminister en bog.

Bogen handler om kvinders karrierer.

Forfatteren til bogen er Sheryl Sandberg. Hun arbejder faktisk hos Facebook, og i bogen fortæller hun blandt andet om sine egne karriere-erfaringer.

Hun er blevet rangeret som en af verdens 50 mest magtfulde erhvervskvinder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere