Artikel top billede

Forfremmet: Dansk topdirektør erobrer nyt land

Den danske topchef for international it-gigant er blevet forfremmet. Nu er han også ansvarlig for genrejsningen af selskabet i andre nordiske lande.

Administrerende direktør Peter Krogsgaard fra Fujitsu i Danmark er blevet forfremmet.

I fremtiden skal han ud over den danske ledelse af det japanske it-selskab også have ansvaret for Norge.

"Det er korrekt. Faktisk har jeg tre kasketter nu," fortæller Peter Krogsgaard til Computerworld.

For ud over Norge, hvor yderligere 60 mand ryger ind under hans vinger, bliver han ansvarlig for hardware-salg i både Danmark, Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

Han forklarer, at der naturligvis følger mere rejsetid med opgaven, men også at det er en naturlig forlængelse af hans opgaver.

"Norge og Sverige er utrolige spændende markeder. Norge er et rigt land med vækst og lav ledighed," siger Peter Krogsgaard, der glæder sig til at kaste sig over opgaverne.

Skulle vende udviklingen

I Danmark tog han over, efter at Fujitsu havde været igennem nogle år med store underskud.

Derfor gælder det nu om at optjene goodwill over for ejerne i Japan - og det gøres ved stabile resultater, forklarer han.

"Vi satser på stabil organisk vækst," fortæller Peter Krogsgaard om strategien også på sit nye ansvarsområde.

Fujitsu i Danmark har netop leveret et regnskab, der i modsætning til katastrofe-regnskabet for 2011 på minus 100 millioner kroner viser et underskud på 9 millioner kroner.

Efter katastroferegnskabet fik Fujitsu vendt forretningen til i 2011/12 at komme tilbage til sorte tal.

Føler tillid fra ejere

I det netop afleverede regnskab er der som nævnt underskud på 9 millioner kroner, som Peter Krogsgaard begrunder med store investeringer i to nye datacentre, og udflytning af en række Managed Service opgaver.

"Jeg er glad for at vores ejere har tillid til, at vi igen må investere, og vi har nu en endnu bedre platform for vækst," udtaler han.

Omsætningen er gået frem i forhold til året før og lander på 807 millioner kroner.

Selskabet har 335 ansatte i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.