Steve Ballmer trækker sig fra Microsoft

Microsoft-direktøren bekræfter, at han trækker sig fra posten. Læs hans farvel-brev.

Inden for et år er Steve Ballmer ikke længere direktør for Microsoft.

Det bekræfter firmaet i en pressemeddelelse. Bestyrelsen bekræfter samtidigt, at der allerede er sat en jagt ind på Ballmers efterfølger - og at Bill Gates skal deltage i udvægelsen.

Beslutningen om at forlade Microsoft skulle ifølge pressemeddelelsen være Ballmers egen beslutning, og han bliver siddende på posten, til hans efterfølger er fundet.

Gennem tiden er det ellers blevet påstået, at Ballmers tilstedeværelse er Microsofts største trussel. Og at Ballmer måske er grunden til, at Microsoft aldrig fik fat i lukrative områder som tablets og smartphones.

Microsoft-aktien er dog også steget til vejrs i dag efter offentliggørelsen.

En karismatisk direktør
De seneste regnskabstal har dog været fornuftige for Microsoft. Analytikernes kritik går nu på, om Microsoft vil være i stand til at skabe indtjening på nye områder ud over de meget indbringende Windows og Office-produkter.

Steve Ballmer er kendt som firmaets mand. Blandt andet manifesteret i sætningen: "I love this company".

Han blev i 1980 ansat som den 30. ansatte i Microsoft og den første egentlige ansatte med fokus på forretning/markedsføring. Han har været administrerende direktør for Microsoft siden 2000. 

I sit farvel-brev til de ansatte forklarer Ballmer, at tidspunktet er rigtigt nu, fordi det er på tide at finde en lederfigur med en længere holdbarhedsdato end ham selv, der skal fortsætte Microsofts overgang fra software til service-virksomhed.

Læs også: Da Ballmer gik ud, gik aktiekursen op

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.