Nyt CMS vil indtage danske virksomheder med særlig strategi

Et CMS, der satser målrettet på integration med forretningssystemer, vil nu lægge arm med konkurrenterne i Danmark. CMS-rådgiver vurderer mulighederne.

Den digitale tilstedeværelse er et af de sidste områder, hvor virksomhederne for alvor stadig kan differentiere sig.

Derfor er indholdsstyrings-systemerne (CMS) også et af de varme områder og i stigende grad det helt centrale omdrejningspunkt for virksomhedens digitale indsats.

Det svenske firma CMS Crawler satte tal på markedet i marts i år.

I Danmark (.dk) blev der identificeret 84.000 websider, der anvender et genkendeligt indholdsstyringssystem.

CMS til SAP
Det seneste bud på en CMS-løsning til de danske kunder er det tyske e-Spirit CMS, der netop har åbnet et kontor i Danmark.

Et ubeskrevet blad i Danmark, men med rødder syd for grænsen.

"I Tyskland bruger mange virkelig store brands e-Spirit-løsningen, blandt andet Adidas, Bosch, Man og Mediamarkt. I Danmark og Sverige er e-Spirit derimod et ubeskrevet blad for de fleste," siger Bo Petersen, der skal lede det danske kontor for e-Spirit-CMS.

Selv om der er mange om buddet, så mener CMS-rådgiver Janus Boye, at der nok skal blive en plads til tyskerne, specielt i SAP-segmentet.

"e-Spirit har forstået at indfange kunder, der bruger SAP. Da løsningen har teknologisnablen nede i det forretningssystem, er det et oplagt valg for de it-chefer, der bruger SAP," siger han til Computerworld.

"Ikke ulige den model som Microsoft har med SharePoint, der ofte vælges, fordi den passer ind i resten af infrastrukturen. Der, hvor jeg kan se en plads til dem, er således blandt de firmaer, der skal vise SAP-data på deres websider, og hvor eksempelvis Sitecore ikke ligger lige til højrebenet."

Samtidig peger Janus Boye på, at teknologien er baseret på Java og ikke på .NET.

"Oracle har været dominerende på dette marked, og der er derfor plads til en lidt mindre leverandør, som bygger på Java," siger han.

Vurderer du, at der er plads til endnu et CMS i Danmark?

"Ja, det skal nok gå. I øjeblikket skal man lede virkelig længe efter et CMS, der ikke klarer det godt. Der er mange kunder og stor vækst."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.