Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen.

Glødende telefoner: 40.000 henvendelser om NemID-support

Den obligatoriske digitale postkasse giver Nets 75 kroner per henvendelse. Man forventer 40.000 henvendelser.

En aftale mellem Nets og Digitaliseringsstyrelsen skal sikre, at en stribe danske virksomheder holdes omkostningsfri, når de inden for få måneder skal anskaffe sig en såkaldt obligatorisk postkasse.

I forbindelse med oprettelsen skal virksomhederne nemlig samtidig oprette en NemID-medarbejdersignatur, hvor supporten ellers normalt kan koste op til 250 kroner.

Men i stedet betaler Digitaliseringsstyrelsen Nets for de supporthenvendelser, som dukker op.

Digitaliseringsstyrelsen forventer cirka 40.000 support-henvendelser relateret til Digital Post, og prisen på 75 kroner er per henvendelse.

"Det er aftalt mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets DanID, at Digitaliseringsstyrelsen afholder udgifter til supporthenvendelser relateret til udrulningen af Digital Post til virksomhederne." forklarer chefkonsulent Charlotte Jacoby fra Digitaliseringsstyrelsen.

Nets' ansvar

"Digitaliseringsstyrelsen betaler 75 kroner per supporthenvendelse. Det er Nets DanID's ansvar at sikre, at henvendelser relateret til Digital Post håndteres uden udgifter for den enkelte virksomhed," siger Charlotte.

Dermed kan Nets se frem til en samlet sum på tre millioner kroner. Aftalen blev indgået i juni i år, oplyser styrelsen.
 
Nets har nægtet at oplyse, hvor meget man omsætter for i forhold til support på de andre områder, hvor prisen altså er i omegnen af 250 kroner.

Du kan læse om en stiktosset systemingeniør, der fik regninger på NemID-support, her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere