HUSK:Live-streaming af kåringen af Årets CIO 2020 klokken 15:45 på cw.dk

Foto: Povl Rasmussen.

Glødende telefoner: 40.000 henvendelser om NemID-support

Den obligatoriske digitale postkasse giver Nets 75 kroner per henvendelse. Man forventer 40.000 henvendelser.

En aftale mellem Nets og Digitaliseringsstyrelsen skal sikre, at en stribe danske virksomheder holdes omkostningsfri, når de inden for få måneder skal anskaffe sig en såkaldt obligatorisk postkasse.

I forbindelse med oprettelsen skal virksomhederne nemlig samtidig oprette en NemID-medarbejdersignatur, hvor supporten ellers normalt kan koste op til 250 kroner.

Men i stedet betaler Digitaliseringsstyrelsen Nets for de supporthenvendelser, som dukker op.

Digitaliseringsstyrelsen forventer cirka 40.000 support-henvendelser relateret til Digital Post, og prisen på 75 kroner er per henvendelse.

"Det er aftalt mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets DanID, at Digitaliseringsstyrelsen afholder udgifter til supporthenvendelser relateret til udrulningen af Digital Post til virksomhederne." forklarer chefkonsulent Charlotte Jacoby fra Digitaliseringsstyrelsen.

Nets' ansvar
"Digitaliseringsstyrelsen betaler 75 kroner per supporthenvendelse. Det er Nets DanID's ansvar at sikre, at henvendelser relateret til Digital Post håndteres uden udgifter for den enkelte virksomhed," siger Charlotte.

Dermed kan Nets se frem til en samlet sum på tre millioner kroner. Aftalen blev indgået i juni i år, oplyser styrelsen.
 
Nets har nægtet at oplyse, hvor meget man omsætter for i forhold til support på de andre områder, hvor prisen altså er i omegnen af 250 kroner.

Du kan læse om en stiktosset systemingeniør, der fik regninger på NemID-support, her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
PA Consulting ser store muligheder i ny ejer: "Vi er på en god rejse både i Danmark og globalt," siger direktør Søren Knudsen
Interview: "Vi er gang med et meget stærkt 2020. Vi har en ret klar plan. Jacobs giver os en masse muligheder," siger PA Consultings danske direktør, Søren Krogh Knudsen, om selskabets nye ejer, der inden længe overtager 190 danske medarbejdere.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.