Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Glødende telefoner: 40.000 henvendelser om NemID-support

Den obligatoriske digitale postkasse giver Nets 75 kroner per henvendelse. Man forventer 40.000 henvendelser.

En aftale mellem Nets og Digitaliseringsstyrelsen skal sikre, at en stribe danske virksomheder holdes omkostningsfri, når de inden for få måneder skal anskaffe sig en såkaldt obligatorisk postkasse.

I forbindelse med oprettelsen skal virksomhederne nemlig samtidig oprette en NemID-medarbejdersignatur, hvor supporten ellers normalt kan koste op til 250 kroner.

Men i stedet betaler Digitaliseringsstyrelsen Nets for de supporthenvendelser, som dukker op.

Digitaliseringsstyrelsen forventer cirka 40.000 support-henvendelser relateret til Digital Post, og prisen på 75 kroner er per henvendelse.

"Det er aftalt mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets DanID, at Digitaliseringsstyrelsen afholder udgifter til supporthenvendelser relateret til udrulningen af Digital Post til virksomhederne." forklarer chefkonsulent Charlotte Jacoby fra Digitaliseringsstyrelsen.

Nets' ansvar

"Digitaliseringsstyrelsen betaler 75 kroner per supporthenvendelse. Det er Nets DanID's ansvar at sikre, at henvendelser relateret til Digital Post håndteres uden udgifter for den enkelte virksomhed," siger Charlotte.

Dermed kan Nets se frem til en samlet sum på tre millioner kroner. Aftalen blev indgået i juni i år, oplyser styrelsen.
 
Nets har nægtet at oplyse, hvor meget man omsætter for i forhold til support på de andre områder, hvor prisen altså er i omegnen af 250 kroner.

Du kan læse om en stiktosset systemingeniør, der fik regninger på NemID-support, her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere