Artikel top billede

Ukendt dansk it-firma stormer frem: Pas på, IBM

Et relativt ukendt dansk softwarehus leverer det største overskud i virksomhedens historie. Anerkendt analysehus sammenligner selskabet med IBM, Oracle og SAP.

Virksomheden Stibo, der måske ikke er det mest kendte i den brede offentlighed, leverer et rekordresultat.

Det afslører det seneste regnskab fra selskabet, der er et af landets største dansk-ejede softwareselskaber med hovedsæde i Aarhus.

For hele koncernen, der formelt er ejet af en dansk fond, er omsætningen steget til 1,6 milliard kroner mod 946 millioner kroner året før.

Samtidig er overskuddet efter skat steget fra 31 millioner kroner til hele 94 millioner kroner.

"Stibo Systems har haft et ekstraordinært godt år, hvor der er realiseret en organisk vækst i omsætningen på mere end 50 procent, samtidig med at indtjeningen er tredoblet i forhold til året før," hedder det i regnskabet.

Data Management er guld værd

Og rundt omkring i verden bliver der faktisk lagt mærke til selskabet.

"Selskabet høster således frugterne af en vellykket forretningsudviklingsproces, hvor Stibo Systems har opnået et gennembrud på et af verdens hurtigst voksende softwaremarkeder, nemlig markedet for Master Data Management (MDM)-løsninger," skriver selskabet selv.

Stibo er da også kommet i fint selskab.

"Den førende amerikanske analyseorganisation Gartner udpeger SAP, Oracle, IBM og Stibo Systems som markedets førende leverandører."

"Samtidig har Stibo Systems i 2012 opnået en klassificering som en 'visionær' leverandør på Gartners 'Magic Quadrant', som er en opgørelse over markedets vigtigste leverandører," hedder det videre i regnskabet.

De nye kunder i de seneste 12 måneder tæller blandt andre Kellogg Company, Walmart, Burberry og Philips.

Virksomheden med cirka 868 ansatte leverer både konsulentydelser og software.

Desuden har den danske koncern datterselskaber i hele verden, herunder i USA, Canada, England, Sverige, Norge, Tyskland, Indien, Hong Kong, Japan, Schweiz, Holland, Brasilien, Frankrig og Australien.

Nb. Tallene i artiklen stammer fra Stibo Holding A/S




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere