Artikel top billede

Mød Intels Atom-processorer som (måske) slår Windows RT ihjel

Langt om længe er det lykkedes Intel at implementere firmaets egen grafik i de nyeste processorer. Det kan betyde døden for Windows RT.

SAN FRANCISCO: Intel har benyttet andendagen her på IDF, Intels årlige konference for udviklere, til at løfte sløret for den seneste generation af Atom-processorer, der har kodenavnet Bay Trail. Atom-processoren var oprindeligt den processor, som drev de populære Netbooks, men de seneste generationer kan mere end det.

Den nye model, Bay Trail, anvender Silvermont-mikroarkitekturen, hvilket giver mulighed for op til fire processorkerner, samtidig med at der kan byttes rundt på instruktionernes rækkefølge, så udførelsen optimeres.

Tidligere generationer af Intels Atom-processorer havde in-order-udførelse samtidig med færre processorkerner, der anvendte HyperThreading, som er en dårlig erstatning for flere separate processorkerner.

Bay Trail produceres i en 22 nm procesteknologi, der er den seneste fra Intel. Til nærste år skrumper processorerne igen med en faktor to til 14 nm. 

Ny kraftig grafikkerne

Det allervigtigste ved Bay Trail er dog, at Intel nu anvender samme grafikker, som firmaet bruger i Core-processorer.

Tidligere versioner af Atom-processorerne har anvendt teknologi, som Intel havde købt hos firmaet Imagination, der leverer grafikteknologi til mange andre processorer - også
de processorer, der anvender instruktionssættet fra ARM.

Med den nye grafik og den forbedrede mikroarkitektur vil Intel for alvor tage kamopen op mod ARM på markedet for tabletter og de såkaldte 2-in-1's, der primært dækker over konvertible/ hybrid computere, der kan fungere både med og
uden tastatur. 

Fordelen ved at anvende processorer fra Intel er blandt andet, at det kan lade sig gøre at anvende en original Windows 8 og ikke kun Windows 8 RT, som er specielt udviklet til ARM's instruktionssæt.

Den løsning har vi blandt andet testet i HP's Envy X2 bærbare, som var baseret på den nuværende generation af Atom-processorer og kørte en fuld Windows 8.

Bortset fra HP's høje pris var det en god oplevelse, som snildt kan matche de Windows RT-maskiner, som vi ellers har prøvet - og med den ekstra fordel, at du kan installere dine kendte Windows-programmer i stedet for at forlade dig på Windows 8 Apps. 

Se hvad den kan: Læs testen af Envy X2 her
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

BIM/GIS Data Engineer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Hands-on kvalitetssikring og test af native mobilapps

Københavns Professionshøjskole

Leder til forretningsorienteret IT
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.