Artikel top billede

Fresco Logic stod bag demonstrationen af USB 3.1, der arbejder med 10 Gb/s. Da der stadig er tale om en protype, er den opbygget på et indstikskort i en stationær computer.

Ny standard: USB 3.1's hastighed blæser sokkerne af dig

10 Gb/s er hastigheden for USB 3.1 - og så kommer der også trådløs USB. Se detaljerne om den nye standard her.

SAN FRANCISCO: Den første hardware, der understøtter 10 Gb/s USB 3.1, bliver demonstreret under IDF her i San Francisco.

Demonstrationen viser en overførsel mellem to ram-drev, og under den demo, som vi var vidne til, nåede hastigheden op på lidt over 8,3 Gb/s, hvilket er ganske tæt på de 10 Gb/s.

Der er stadig tale om prototypesilicium, som er udviklet af Fresco Logic. Vi skal dog først forvente at se færdige produkter på hylderne omkring et år fra dags dato, men indtil da er der mere end 1.000 certificerede USB 3.0-produkter samt et utal af produkter, der ikke er certificerede, men som regel fungerer ganske udmærket.

De 1.000 certificerede produkter er en fordobling i løbet af de seneste 12 måneder. 

Ud over at fordoble hastigheden samler USB 3.1 også alle de tilføjelser, der har været til USB 2.0, således at alle kabler som standard nu understøtter samtidig sata-overførsel og strømfødning med op til 10 W.

Intelligent løsning sparer på strømmen

Og ikke nok med det - standarden er også intelligent, hvilket en demonstration også viste. En skærm var via usb sluttet til en bærbar, der sendte data til og forsynede skærmen med strøm.

Samtidig var den bærbare sluttet til lysnettet via en usb-oplader. Når man slukke for usb-opladeren, opdagede usb-controlleren i den bærbare det automatisk og slukkede for den eksterne skærm, for at batteriet ikke skulle blive drænet for hurtigt.

Ifølge chefen for USB-IF, Jeff Ravencraft, som vi talte med, forventer USB-IF sig især meget af den nye, trådløse standard, som anvender Wi-Fi, WiGig og WiMedia som transportstandarder. 

Wi-Fi arbejder i frekvensområderne på 2,45 og 5 GHz, mens WiGig, som nu officielt også er en del af Wi-Fi ,arbejder i frekvensområdet omkring 60 GHz. 

Her mangler der endnu produktionschips, da det først for nylig er lykkedes at fremstille 60 GHz chips i silicium, hvor det tidligere har været nødvendigt at anvende mere eksotiske materialer som for eksempel Galliumarsenid, som er en meget mere besværlig og kostbar proces, som også giver den færdige chip et større effektforbrug.

Ifølge Jeff Ravencraft vil den nye trådløse usb, som officielt hedder Media 
Agnostic USB, automatisk forhandle om den aktuelt bedst mulige radio-teknologi til at opnå den hurtigste overførsel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?