Artikel top billede

Fresco Logic stod bag demonstrationen af USB 3.1, der arbejder med 10 Gb/s. Da der stadig er tale om en protype, er den opbygget på et indstikskort i en stationær computer.

Ny standard: USB 3.1's hastighed blæser sokkerne af dig

10 Gb/s er hastigheden for USB 3.1 - og så kommer der også trådløs USB. Se detaljerne om den nye standard her.

SAN FRANCISCO: Den første hardware, der understøtter 10 Gb/s USB 3.1, bliver demonstreret under IDF her i San Francisco.

Demonstrationen viser en overførsel mellem to ram-drev, og under den demo, som vi var vidne til, nåede hastigheden op på lidt over 8,3 Gb/s, hvilket er ganske tæt på de 10 Gb/s.

Der er stadig tale om prototypesilicium, som er udviklet af Fresco Logic. Vi skal dog først forvente at se færdige produkter på hylderne omkring et år fra dags dato, men indtil da er der mere end 1.000 certificerede USB 3.0-produkter samt et utal af produkter, der ikke er certificerede, men som regel fungerer ganske udmærket.

De 1.000 certificerede produkter er en fordobling i løbet af de seneste 12 måneder. 

Ud over at fordoble hastigheden samler USB 3.1 også alle de tilføjelser, der har været til USB 2.0, således at alle kabler som standard nu understøtter samtidig sata-overførsel og strømfødning med op til 10 W.

Intelligent løsning sparer på strømmen

Og ikke nok med det - standarden er også intelligent, hvilket en demonstration også viste. En skærm var via usb sluttet til en bærbar, der sendte data til og forsynede skærmen med strøm.

Samtidig var den bærbare sluttet til lysnettet via en usb-oplader. Når man slukke for usb-opladeren, opdagede usb-controlleren i den bærbare det automatisk og slukkede for den eksterne skærm, for at batteriet ikke skulle blive drænet for hurtigt.

Ifølge chefen for USB-IF, Jeff Ravencraft, som vi talte med, forventer USB-IF sig især meget af den nye, trådløse standard, som anvender Wi-Fi, WiGig og WiMedia som transportstandarder. 

Wi-Fi arbejder i frekvensområderne på 2,45 og 5 GHz, mens WiGig, som nu officielt også er en del af Wi-Fi ,arbejder i frekvensområdet omkring 60 GHz. 

Her mangler der endnu produktionschips, da det først for nylig er lykkedes at fremstille 60 GHz chips i silicium, hvor det tidligere har været nødvendigt at anvende mere eksotiske materialer som for eksempel Galliumarsenid, som er en meget mere besværlig og kostbar proces, som også giver den færdige chip et større effektforbrug.

Ifølge Jeff Ravencraft vil den nye trådløse usb, som officielt hedder Media 
Agnostic USB, automatisk forhandle om den aktuelt bedst mulige radio-teknologi til at opnå den hurtigste overførsel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.