Artikel top billede

Dansk CSC-selskab: Hvad skal vi lave om to år?

Fremtiden ser ikke særlig lys ud for et dansk CSC-selskab, hvis ledelse ligefrem tvivler på, hvad det skal lave om få år.

CSC Airline Solutions Denmark A/S har i dets netop offentliggjorte regnskab for 2012/13 en omsætning på 500 millioner kroner.

Men flere forhold gør, at ledelsen rent faktisk sætter spørgsmålstegn ved, hvad selskabet overhovedet skal lave få år frem i tiden.

Frem mod år 2014 forventer man resultatforbedringer.

"I efterfølgende år observerer ledelsen betydelig usikkerhed med hensyn til selskabets fremtidige aktiviteter og indtjening," skriver ledelsen i regnskabet. 

Mister storkunden SAS

CSC-selskabet har kørt med underskud i de sidste fem år - og i år lander underskuddet på 10 millioner kroner.

Det er dog bedre end året før, hvor underskuddet var 78 millioner kroner.

Selskabets væsentligste kunde, SAS, meddelte i maj 2013, at kontrakten med CSC ikke vil blive forlænget.

Kontrakten udløber den 31. janaur 2014.

Dog forventer ledelsen at levere ydelser til SAS "i en exitperiode, der ender 31. marts 2015".

Men derefter ser det altså mildt sagt usikkert ud for CSC-selskabet.

Fyringer i massevis

De store omstruktureringer hos CSC sætter fortsat også sine spor i regnskabet.

Alene i dette CSC-datterselskab fremgår det, at der er "omkostninger for selskabet på i alt 37,7 millioner kroner i form af vederlag til afskedigede medarbejdere mv".

Samtidig fremgår det af regnskabet, at et større skatteaktiv også er forbundet med væsentlig usikkerhed.

Men hvis det på et tidspunkt kan indregnes, så kan det faktisk forvandle selskabets bundlinje til et plus for første gang i årevis.

"Udskudt skatteaktiv på 31,3 millioner kroner --- vedrører hovedsageligt tidsmæssige forskydninger i regnskabsmæssige og skattemæssige værdier."

"Aktivet er ikke indregnet da der som følge af historiske underskud pt er usikkerhed knyttet til selskabets mulighed for at udnytte skatteaktivet".

Endelig fremgår det, at det er lykkedes hele CSC-koncernen i Danmark at reducere papirforbruget med 55 procent over fire år.

Omsætningen året før for CSC Airline Solutions var 521 millioner kroner.

Presseansvarlig Kim Ege Møller fra CSC Danmark oplyser i en mail, at de amerikanske børsregler forhindrer, at selskabet kommenterer på regnskaberne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.