Artikel top billede

Vildt: Hele ledelsen skiftet ud hos dansk it-firma

På få måneder har en dansk it-virksomhed skiftet CEO og fritstillet CFO'en, ligesom bestyrelsesformand og næstformand er stoppet.

Det er ikke småting, der sker hos det danske it-selskab Comendo for tiden.

Faktisk har man på bare et halvt år skiftet CEO, CFO, bestyrelsesformand og næstformand.

Dertil kommer så, at man har måttet droppe planerne om et samarbejde på et forretningsområde for blandt andet it-sikkerhed.

Selskabet har måttet nedjustere forventningerne til hele året.

Og endelig er der indkaldt til ekstraordinært generalforsamling den 2. oktober, hvor aktiekapitalen foreslås nedsat med cirka 30 millioner kroner.

Du kan læse om alle de nylige hændelser herunder.

Sænker forventninger

"Forventningerne til EBITDA nedjusteres til mellem -2 og 2,5 millioner kroner," skriver selskabet.

Koncernen har i første halvår et EBITDA, der er cirka 2,5 millioner kroner under budget, og forventer yderligere en negativ afvigelse på mellem 2,5 millioner kroner og 3 millioner kroner i andet halvår. 

"Dette skyldes primært engangsomkostninger i forbindelse med ændringer i koncernens direktion, samt at aktiviteterne i Dubai ikke lever op til forventningerne i H1, hvilket betyder, at Dubai i H2 ikke kan forventes at levere de resultater, der tidligere har været budgetteret med," hedder det. 

Endvidere har selskabet afholdt en række engangsomkostninger i forbindelse med den nu afsluttede proces med at etablering af samarbejde med ekstern partner - der er blevet droppet.

Andet sted fremgår det, at man har brugt 1,7 millioner kroner på ekstern konsulentbistand, rejseudgifter og øvrige omkostninger under processen.
 
Markante ændringer i 2012
I 2012 solgte Comendo rent faktisk to gange fra.

Det ene salg var salget af aktiviteterne i Comendo Telecom, og også salget af datterselskabet Comendo Network fandt sted.

Desuden oplyses det, at aktiviteterne i Comendo USA inc. er blevet afviklet.

Koncernen har 66 ansatte.

Læs senere her på Computerworld, hvor den nye CEO Troels Lind fortæller om baggrunden bag de mange ændringer og begivenheder i it-virksomheden.

Og hvilket fremtidsplaner it-virksomheden har.

Tidslinie: Så meget er sket

Ser man på de seneste meddelelser til investorer, har en stribe store ændringer ramt selskabet inden for et halvt år:

21. maj 2013 
CFO Christian Laustrup stopper ved udgangen af november 2013, skriver selskabet.

7. marts 2013 
Selskabet meddeler, at et forsøg på at finde en egnet partner til sikkerhed og hosting-området er blevet droppet. Muligheden, der blev undersøgt, var ikke attraktiv nok, hedder det.

13. august 2013 
CEO Gert Rieder fratræder "efter gensidig aftale" ved udgangen af august. Han sad på posten i 18 måneder, oplyses det.

28. august 2013 
Formand Michael Dickerson og næstformand Troels Tuxen stopper i bestyrelsen. I stedet vil man have bestyrelsesfolk, der har indirekte eller direkte aktier i selskabet.

30. august 2013
Under overskriften "Skuffende 1. halvår" præsenteres et halvårsregnskab, hvor forventningerne nedjusteres til årets resultat.

5. september 2013
I en meddelelse må selskabet korrigere oplysninger om afgående CFO.

"I fondsbørsmeddelelse nr. 168 blev det oplyst, at Christian Laustrup fratræder sin stilling som Selskabets CFO ved udgangen af november måned 2013. Selskabets nye ledelse er imidlertid blevet opmærksom på, at Christian Laustrup er blevet fritstillet fra sin stilling per udgangen af juni 2013." 

Han skulle heller ikke stå som værende i direktionen i tidligere meddelelse.

9. september 2013 
Indkaldes til ekstraordinær generalforsamling den 2. oktober 2013, hvor "bestyrelsen foreslår, at selskabets aktiekapital nedsættes med i alt nominelt DKK 33.022.508,4 fra nominelt DKK 36.691.676 til nominelt DKK 3.669.167,6."

Kilde: Comendo.com
IT-JOB

PensionDanmark

AI Business Analyst

Netcompany A/S

Managing Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere