Artikel top billede

Vildt: Hele ledelsen skiftet ud hos dansk it-firma

På få måneder har en dansk it-virksomhed skiftet CEO og fritstillet CFO'en, ligesom bestyrelsesformand og næstformand er stoppet.

Det er ikke småting, der sker hos det danske it-selskab Comendo for tiden.

Faktisk har man på bare et halvt år skiftet CEO, CFO, bestyrelsesformand og næstformand.

Dertil kommer så, at man har måttet droppe planerne om et samarbejde på et forretningsområde for blandt andet it-sikkerhed.

Selskabet har måttet nedjustere forventningerne til hele året.

Og endelig er der indkaldt til ekstraordinært generalforsamling den 2. oktober, hvor aktiekapitalen foreslås nedsat med cirka 30 millioner kroner.

Du kan læse om alle de nylige hændelser herunder.

Sænker forventninger

"Forventningerne til EBITDA nedjusteres til mellem -2 og 2,5 millioner kroner," skriver selskabet.

Koncernen har i første halvår et EBITDA, der er cirka 2,5 millioner kroner under budget, og forventer yderligere en negativ afvigelse på mellem 2,5 millioner kroner og 3 millioner kroner i andet halvår. 

"Dette skyldes primært engangsomkostninger i forbindelse med ændringer i koncernens direktion, samt at aktiviteterne i Dubai ikke lever op til forventningerne i H1, hvilket betyder, at Dubai i H2 ikke kan forventes at levere de resultater, der tidligere har været budgetteret med," hedder det. 

Endvidere har selskabet afholdt en række engangsomkostninger i forbindelse med den nu afsluttede proces med at etablering af samarbejde med ekstern partner - der er blevet droppet.

Andet sted fremgår det, at man har brugt 1,7 millioner kroner på ekstern konsulentbistand, rejseudgifter og øvrige omkostninger under processen.
 
Markante ændringer i 2012
I 2012 solgte Comendo rent faktisk to gange fra.

Det ene salg var salget af aktiviteterne i Comendo Telecom, og også salget af datterselskabet Comendo Network fandt sted.

Desuden oplyses det, at aktiviteterne i Comendo USA inc. er blevet afviklet.

Koncernen har 66 ansatte.

Læs senere her på Computerworld, hvor den nye CEO Troels Lind fortæller om baggrunden bag de mange ændringer og begivenheder i it-virksomheden.

Og hvilket fremtidsplaner it-virksomheden har.

Tidslinie: Så meget er sket

Ser man på de seneste meddelelser til investorer, har en stribe store ændringer ramt selskabet inden for et halvt år:

21. maj 2013 
CFO Christian Laustrup stopper ved udgangen af november 2013, skriver selskabet.

7. marts 2013 
Selskabet meddeler, at et forsøg på at finde en egnet partner til sikkerhed og hosting-området er blevet droppet. Muligheden, der blev undersøgt, var ikke attraktiv nok, hedder det.

13. august 2013 
CEO Gert Rieder fratræder "efter gensidig aftale" ved udgangen af august. Han sad på posten i 18 måneder, oplyses det.

28. august 2013 
Formand Michael Dickerson og næstformand Troels Tuxen stopper i bestyrelsen. I stedet vil man have bestyrelsesfolk, der har indirekte eller direkte aktier i selskabet.

30. august 2013
Under overskriften "Skuffende 1. halvår" præsenteres et halvårsregnskab, hvor forventningerne nedjusteres til årets resultat.

5. september 2013
I en meddelelse må selskabet korrigere oplysninger om afgående CFO.

"I fondsbørsmeddelelse nr. 168 blev det oplyst, at Christian Laustrup fratræder sin stilling som Selskabets CFO ved udgangen af november måned 2013. Selskabets nye ledelse er imidlertid blevet opmærksom på, at Christian Laustrup er blevet fritstillet fra sin stilling per udgangen af juni 2013." 

Han skulle heller ikke stå som værende i direktionen i tidligere meddelelse.

9. september 2013 
Indkaldes til ekstraordinær generalforsamling den 2. oktober 2013, hvor "bestyrelsen foreslår, at selskabets aktiekapital nedsættes med i alt nominelt DKK 33.022.508,4 fra nominelt DKK 36.691.676 til nominelt DKK 3.669.167,6."

Kilde: Comendo.com
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft åbner for Windows 365: Nu kan du hente cloud-udgave af Windows og streame på tværs af alle dine enheder - her er de danske priser
Microsoft åbner for salg af den splinternye cloud-baserede Windows 365 til virksomheder, som nu kan streame Windows i fuld format på alle enheder.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.