Artikel top billede

Uddannet historiker skal styre nyt it-fællesskab

Uddannet it-historiker, der dog har bifag i datalogi og tidligere ledet 180 it-folk, skal stå for spritny it-konstruktion i det kommunale landskab.

54-årige Lars Henningsen er begyndt som direktør i en spritny it-konstruktion i det kommunale landskab.

For Ballerup, Egedal og Furesø Kommune er gået sammen i et it-fællesskab kaldet IT Forsyningen.

Formelt er der tale om et forsyningsselskab, hvor direktører fra de tre kommuner udgør bestyrelsen.

Formålet med selskabet er at sikre stabil drift og solid basis for digitalisering i de tre kommuner.

Ejerkommunerne har forpligtet sig til at lægge it-opgaver hos IT Forsyningen, der får cirka 40 personer i organisationen.

Alle medarbejdere er it-medarbejdere fra de tre ejerkommuner, som nu skal servicere alle tre kommuner.

Konstruktionen er i øvrigt allerede godkendt af Statsforvaltningen, der fører kontrol med kommunerne.

Og om ikke længe flytter Lars Henningsen og de 40 mand ind i et fint nyt domicil i Farum.

Anden skala

Lars Henningen kommer fra en stilling som it-forretningschef i Koncernservice i Københavns Kommune med 180 mand i organisationen.

"Men jeg skal lave det samme. Sikre at vi leverer bedst, billigst og mest stabilt. Den største forskel er skalaen," siger han til Computerworld.

Han har da også mange års erfaring med ledelse, leverance og service i store it-organisationer hos blandt andet Siemens, CSC og Oracle.

Imidlertid adskiller IT Forsyningen sig dog alligevel fra hans job hos Københavns Kommune, da der er tale om et selvstændigt selskab.

Skiftede retning

I øvrigt er Lars Henningsen oprindeligt uddannet historiker med bifag i datalogi.

"Jeg indså - efter at have kigget i fortiden - hvor fremtiden ligger," siger han med et smil.

Han blev da også hurtigt klar over, at historiebøgerne langt fra var så tiltrækkende som it-vejen, hvorfor både datalogi-interessen og mulighederne for at skabe nyt tog over.

Siden er det gået den vej - og nu glæder han sig til at komme igang i IT Forsyningen, der er sin første af sin art.

"Vi har mærket interesse mange steder fra," siger han.

Han understreger, at IT Forsyningen kun skal løse opgaver for de tre kommuner - ikke for andre.

Opgaverne er primært it-drift og it-service, gående fra både rådgivning til indkøb og eventuelle udbud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.