Simpel it-løsning forandrede alt for lille dansk flyttefirma

Et lille, simpelt it-system har givet direktøren for et lille flyttefirma orden i fakturaskrivningen og fri i weekenderne. Se hvor enkelt det kan gøres, når virksomheden skal digitaliseres på en forståelig måde.

En travl hverdag med bunker af små papirlapper, der fortæller om dagens arbejde, betød weekender med masser af ekstraarbejde for direktøren i det lille flyttefirma VIKA, Lasse Møller.

Han var godt og grundigt træt af at bruge sine fridage på at tyde køresedler og skrive fakturaer.

Med fire flyttebiler og seks ansatte, der afleverer køresedler hver dag, hober opgaverne sig hurtigt op i det lille firma.

"Nogle gange kunne der gå 14 dage, inden vi fik faktureret kunden, og går der så yderligere 14 dage, inden kunden får meldt tilbage, hvis noget er i vejen. På det tidspunkt kan vi måske slet ikke huske, hvad der blev flyttet," fortæller Lasse Møller.

Derfor går han på jagt efter et it-system, der kan bruges til at indtaste fakta om ture, afsende tur-mails og overføre til fakturering i økonomisystemet E-Conomic.

Klar på en uge
I sin jagt stødte han på udvikler Claus Lavendt fra udviklingsfirmaet CODEO, der efter en briefing gik i gang med projektet.

Systemet skulle være enkelt og billigt, og derfor faldt valget på en løsning i udviklingsplatformen FileMaker.

Systemet er bygget op omkring en elektronisk kalender og indrapportering via en iPhone, og allerede en uge efter idéfasen er systemet klar til brug, fortæller Lasse Møller.

I dag styres flytningerne udelukkende via den elektroniske kalender og Apples telefon.

Og kravet om, at det ikke må være raketvidenskab at benytte løsningen, gav pote.

"Det er en kæmpe fordel, at mine folk kan indberette fra en iPhone. Nogle staver ikke særlig godt, og andre er decideret ordblinde. Så er det jo skønt, at de ikke behøver at stave til det hele, fordi der ligger en ordbog i systemet, der automatisk foreslår ord, mens de skriver," forklarer han.

Hver indtastning i systemet genererer en mail, der havner i hans egen indbakke, og information om flytningen kan herefter kopieres over i en faktura.

"Selvfølgelig skal jeg stadig rette teksten lidt til, fordi noget af det ikke er så velformuleret, men det er tusind gange lettere end det håndskrevne system."

Blod på it-tanden
I dag styres kørslerne udelukkende via den elektroniske kalender og via telefonen, når akutte ture kommer ind.

"Der er mange fordele ved at bruge it. Jeg bruger mindre tid på at diskutere regninger med kunder, og mine egne weekender kan jeg nu holde fri. Desuden har jeg fået et bedre cash-flow, fordi pengene kommer ind hurtigere. Og mine seks mand er også godt tilfredse, for de skal ikke bøvle med papirer som tidligere," siger han.

De ansatte har haft let ved at bruge deres iPhone som et arbejdsredskab, fordi de er vant til telefonerne i forvejen.

"Men de skal også i gang med at bruge løsningen på iPad. Fordelen ved iPad er, at de også kan bruge den til underholdning i bilen med film og musik, når de har ventetid. Det gør det lettere at acceptere den som værktøj i det daglige," siger Lasse Møller.

Og han har fået blod på tanden efter at have fået blik på de teknologiske muligheder.

"Det har naturligvis givet mig lyst til at overveje, hvad man ellers kunne ønske sig af udvikling. For måske skulle man udbygge det til et rigtigt kørsels-styringssystem," fortæller flyttemanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
IT Relation fortsætter offensiv opkøbsbølge: Overtager it-sikkerheds-selskabet Improsec
Vækst-selskabet IT Relation fortsætter sin massive opkøbsbølge, der har ført til et to-ciftret antal opkøb over de seneste år. Selskabet overtager nu sikkerhedsselskabet Improsec.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.