Artikel top billede

Simpel it-løsning forandrede alt for lille dansk flyttefirma

Et lille, simpelt it-system har givet direktøren for et lille flyttefirma orden i fakturaskrivningen og fri i weekenderne. Se hvor enkelt det kan gøres, når virksomheden skal digitaliseres på en forståelig måde.

En travl hverdag med bunker af små papirlapper, der fortæller om dagens arbejde, betød weekender med masser af ekstraarbejde for direktøren i det lille flyttefirma VIKA, Lasse Møller.

Han var godt og grundigt træt af at bruge sine fridage på at tyde køresedler og skrive fakturaer.

Med fire flyttebiler og seks ansatte, der afleverer køresedler hver dag, hober opgaverne sig hurtigt op i det lille firma.

"Nogle gange kunne der gå 14 dage, inden vi fik faktureret kunden, og går der så yderligere 14 dage, inden kunden får meldt tilbage, hvis noget er i vejen. På det tidspunkt kan vi måske slet ikke huske, hvad der blev flyttet," fortæller Lasse Møller.

Derfor går han på jagt efter et it-system, der kan bruges til at indtaste fakta om ture, afsende tur-mails og overføre til fakturering i økonomisystemet E-Conomic.

Klar på en uge

I sin jagt stødte han på udvikler Claus Lavendt fra udviklingsfirmaet CODEO, der efter en briefing gik i gang med projektet.

Systemet skulle være enkelt og billigt, og derfor faldt valget på en løsning i udviklingsplatformen FileMaker.

Systemet er bygget op omkring en elektronisk kalender og indrapportering via en iPhone, og allerede en uge efter idéfasen er systemet klar til brug, fortæller Lasse Møller.

I dag styres flytningerne udelukkende via den elektroniske kalender og Apples telefon.

Og kravet om, at det ikke må være raketvidenskab at benytte løsningen, gav pote.

"Det er en kæmpe fordel, at mine folk kan indberette fra en iPhone. Nogle staver ikke særlig godt, og andre er decideret ordblinde. Så er det jo skønt, at de ikke behøver at stave til det hele, fordi der ligger en ordbog i systemet, der automatisk foreslår ord, mens de skriver," forklarer han.

Hver indtastning i systemet genererer en mail, der havner i hans egen indbakke, og information om flytningen kan herefter kopieres over i en faktura.

"Selvfølgelig skal jeg stadig rette teksten lidt til, fordi noget af det ikke er så velformuleret, men det er tusind gange lettere end det håndskrevne system."

Blod på it-tanden

I dag styres kørslerne udelukkende via den elektroniske kalender og via telefonen, når akutte ture kommer ind.

"Der er mange fordele ved at bruge it. Jeg bruger mindre tid på at diskutere regninger med kunder, og mine egne weekender kan jeg nu holde fri. Desuden har jeg fået et bedre cash-flow, fordi pengene kommer ind hurtigere. Og mine seks mand er også godt tilfredse, for de skal ikke bøvle med papirer som tidligere," siger han.

De ansatte har haft let ved at bruge deres iPhone som et arbejdsredskab, fordi de er vant til telefonerne i forvejen.

"Men de skal også i gang med at bruge løsningen på iPad. Fordelen ved iPad er, at de også kan bruge den til underholdning i bilen med film og musik, når de har ventetid. Det gør det lettere at acceptere den som værktøj i det daglige," siger Lasse Møller.

Og han har fået blod på tanden efter at have fået blik på de teknologiske muligheder.

"Det har naturligvis givet mig lyst til at overveje, hvad man ellers kunne ønske sig af udvikling. For måske skulle man udbygge det til et rigtigt kørsels-styringssystem," fortæller flyttemanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere