Artikel top billede

Simpel it-løsning forandrede alt for lille dansk flyttefirma

Et lille, simpelt it-system har givet direktøren for et lille flyttefirma orden i fakturaskrivningen og fri i weekenderne. Se hvor enkelt det kan gøres, når virksomheden skal digitaliseres på en forståelig måde.

En travl hverdag med bunker af små papirlapper, der fortæller om dagens arbejde, betød weekender med masser af ekstraarbejde for direktøren i det lille flyttefirma VIKA, Lasse Møller.

Han var godt og grundigt træt af at bruge sine fridage på at tyde køresedler og skrive fakturaer.

Med fire flyttebiler og seks ansatte, der afleverer køresedler hver dag, hober opgaverne sig hurtigt op i det lille firma.

"Nogle gange kunne der gå 14 dage, inden vi fik faktureret kunden, og går der så yderligere 14 dage, inden kunden får meldt tilbage, hvis noget er i vejen. På det tidspunkt kan vi måske slet ikke huske, hvad der blev flyttet," fortæller Lasse Møller.

Derfor går han på jagt efter et it-system, der kan bruges til at indtaste fakta om ture, afsende tur-mails og overføre til fakturering i økonomisystemet E-Conomic.

Klar på en uge

I sin jagt stødte han på udvikler Claus Lavendt fra udviklingsfirmaet CODEO, der efter en briefing gik i gang med projektet.

Systemet skulle være enkelt og billigt, og derfor faldt valget på en løsning i udviklingsplatformen FileMaker.

Systemet er bygget op omkring en elektronisk kalender og indrapportering via en iPhone, og allerede en uge efter idéfasen er systemet klar til brug, fortæller Lasse Møller.

I dag styres flytningerne udelukkende via den elektroniske kalender og Apples telefon.

Og kravet om, at det ikke må være raketvidenskab at benytte løsningen, gav pote.

"Det er en kæmpe fordel, at mine folk kan indberette fra en iPhone. Nogle staver ikke særlig godt, og andre er decideret ordblinde. Så er det jo skønt, at de ikke behøver at stave til det hele, fordi der ligger en ordbog i systemet, der automatisk foreslår ord, mens de skriver," forklarer han.

Hver indtastning i systemet genererer en mail, der havner i hans egen indbakke, og information om flytningen kan herefter kopieres over i en faktura.

"Selvfølgelig skal jeg stadig rette teksten lidt til, fordi noget af det ikke er så velformuleret, men det er tusind gange lettere end det håndskrevne system."

Blod på it-tanden

I dag styres kørslerne udelukkende via den elektroniske kalender og via telefonen, når akutte ture kommer ind.

"Der er mange fordele ved at bruge it. Jeg bruger mindre tid på at diskutere regninger med kunder, og mine egne weekender kan jeg nu holde fri. Desuden har jeg fået et bedre cash-flow, fordi pengene kommer ind hurtigere. Og mine seks mand er også godt tilfredse, for de skal ikke bøvle med papirer som tidligere," siger han.

De ansatte har haft let ved at bruge deres iPhone som et arbejdsredskab, fordi de er vant til telefonerne i forvejen.

"Men de skal også i gang med at bruge løsningen på iPad. Fordelen ved iPad er, at de også kan bruge den til underholdning i bilen med film og musik, når de har ventetid. Det gør det lettere at acceptere den som værktøj i det daglige," siger Lasse Møller.

Og han har fået blod på tanden efter at have fået blik på de teknologiske muligheder.

"Det har naturligvis givet mig lyst til at overveje, hvad man ellers kunne ønske sig af udvikling. For måske skulle man udbygge det til et rigtigt kørsels-styringssystem," fortæller flyttemanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere