Artikel top billede

To unge it-fyre: Flere bejlere ville købe vores firma

Interview: To unge fyre har solgt deres it-firma til Jyske Banks it-virksomhed. Men flere var på banen som bejlere. Få hele historien om salget her.

De to it-folk Anders Friis på 25 år og 26-årige Andreas Cleve har solgt virksomheden Ovivo til det Jyske Bank-ejede it-selskab Silkeborg Data.

Prisen er ikke oplyst, men parterne er glade. Her kan du læse en stribe spørgsmål til og svar fra Andreas Cleve.

Hvor lang tid har du og din makker arbejdet med firmaet, der nu er solgt til Silkeborg Data?

"Min kompagnon Anders Friis og jeg har arbejdet på Ovivo siden 2010. Vi startede på havnen på Østerbro i et mørkt lagerrum, hvor vi fik en angel-investering."

"Sidenhen flyttede vi på ITU i København (5. kontorhotel - nu Orbit), hvor vi har arbejdet fra, indtil vi blev en del af Silkeborg Data A/S."

"Vi var en otte stykker i Ovivo, da vi blev solgt til Silkeborg Data," svarer han.

Hvorfor overhovedet et salg?

Hvilke overvejelser lå til grund for exit til Silkeborg Data?

"I efteråret 2012 meldte flere prominente spillere på det offentlige it-marked sig som potentielle købere til Ovivo, og vi havde derfor mulighed for at vælge mellem forskellige scenarier for Ovivo's fremtid."

"Det var vores oplevelse, at markedet for offentlig it kan være svært at begå sig på for mindre aktører som os, da de forskellige udbuds -og salgstrukturere kan gøre det svært at skalere, da de ofte har den uhensigtsmæssige effekt at favorisere større og mere etablerede leverandører."

"Derfor faldt tilbuddene på Ovivo egentlig på et godt tidspunkt, da vi kunne se, at vi indenfor vores ramme var nået langt på kort tid," forklarer Andreas Cleve.

Han forklarer videre, at valget faldt på Silkeborg Data dels på grund af muligheder for innovation, dels fordi kunderne vil få et bedre totalprodukt.

Er I blevet rige?

Hvad fik I for det?

"Det tror jeg, vi holder for os selv, men jeg kan sige, at både min kompagnon og jeg, samt vores business angel og senere værdsatte kollega i Ovivo, Dorthe Hjortskov (tidligere Royal Copenhagen og nu ATEA) alle var tilfredse med aftalen," svarer Andreas Cleve, der også har fremtidsplanerne klar.

Iværksætter: Det næste projekt

Er I begge iværksættere med stort I - og vil I fortsætte med at skabe nye ting?

"I dag er vi iværksættere i en stor virksomhed, hvilket byder på en masse spændende oplevelse og læringsprocesser, som vi sætter pris på."

"Jeg tror dog aldrig, at vi vil stoppe med at prøve at innovere, da skabertrangen er en basal del af vores selvforståelse," forklarer han videre.

"Om vi i fremtiden bygger nye virksomheder, eller vi som nu vil innovere inden for en større organisation, er ikke til at sige. For nu har vi i hvert fald nogle gode vilkår i Silkeborg Data."

"Vi er dog stadig meget engageret i den danske startup-scene, blandet igennem Copenhagen Lean Startup Circle(www.meetup.com/Copenhagenleanstartup) og CPHQ (et projekt hvor vi forsøger at samle startup-scenen i Øresundsregionen)," forklarer 26-årige Andreas Cleve.

Jeres virksomhed gav jo underskud..

Selskabet gav underskud de sidste to år, hvor der er aflagt regnskab. Hvornår regner du/I med, at det giver plus?

"Vi valgte i Ovivo at investere meget i en hurtig ekspansion, hvilket i dag betyder, at cirka 25 procent af de danske kommuner har taget vores produkter i brug."

"I Silkeborg Data har vi mulighed for at udnytte de etablerede strukturer i organisationen, hvorfor vi forventer, at vores realdrift tidligt vil bidrage positivt til bundlinjen i Silkeborg Data."

"Dette alt imens at vores 'Ovivo-hold', nu i Silkeborg Data, får lov at arbejde videre med nye interessante produkter," forklarer han afslutningsvis.

Silkeborg Data er ejet af Jyske Bank og har netop rundet en kvart milliard kroner i omsætning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.