Artikel top billede

It-direktør: Derfor har enkelte profiler forladt os

Direktør for it-virksomhed virker ikke overrasket over, at profiler er gået over til en konkurrent. For det er der en god forklaring på, siger han.

Tre profiler har forladt business intelligence-virksomheden Platon og er gået til Netcompany, der vil satse stort på området.

Du kan se hvem de tre profiler er her.

Hos Platon bekræfter man skiftet.

"Det er korrekt, at der er nogle få Platon-medarbejdere, der er gået til Netcompany," udtaler administrerende direktør Michael Borges fra Platon.

Det er dog snart et halvt år siden, de forlod Platon, og dette har været almindeligt kendt i markedet næsten lige så længe, forklarer han dog.

De tre ansatte begyndte i deres nye job i går.

Ikke tillade os at være overrasket

Og Platon-direktøren virker nu heller ikke vældigt oprevet over sagen.

"Nu er det jo ikke nyt, at medarbejdere i BI-markedet skifter job, og i Platon kan vi - i vores bestræbelse på at være den førende aktør i markedet - ikke tillade os at blive overraskede over, at man med en erfaring fra Platon betragtes som attraktiv," udtaler Michael Borges.

Han peger dog på, at "baggrunden for at enkelte har forladt os er følgende":

Platon var før og under finanskrisen igennem en større international satsning. Siden har Platon ændret strategi og valgt udelukkende at fokusere på Skandinavien, hvor der er rigeligt med vækstpotentiale, ifølge direktøren.

"Et sådan strategiskifte giver selvfølgelig anledning til mange forandringer, og dette har blandt andet påvirket nogle de medarbejdere, som nu har forladt os," forklarer Michael Borges.

Stadig fagligt stærkest

Han understreger, at Platon med over 160 medarbejdere stadig er "det største og fagligt stærkeste uafhængige Business Intelligence og Information Management konsulenthus i Skandinavien".

Her peger han på for eksempel markedsundersøgelser fra Consulting League og Gartner.

"Og den position har vi den helt rigtige organisation til at bibeholde og styrke i mange år fremover," udtaler Michael Borges.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.