Artikel top billede

Teleindustrien: Derfor er gratis Wi-Fi en dårlig idé

Mange danske kommuner overvejer at oprette gratis Wi-Fi-net til borgerne, men teleindustrien stritter kraftigt imod.

Den danske telebranche er ikke glad for, at en tredjedel af de 98 danske kommuner lige nu undersøger muligheden for at stille gratis Wi-Fi-internet til rådighed for borgerne.

"Det er grundlæggende en forkert udvikling, at flere kommuner betragter det som deres opgave at tilbyde internet," mener Jakob Willer, der er direktør i telebranchens talerør, Teleindustrien.

Telebranchen mener, at grønt lys for kommunalt Wi-Fi vil bryde med de liberale markedsvilkår, som hele telemarkedet er baseret på.

Derfor er sagen principiel, mener Jakob Willer, der samtidig vurderer, at kommunalt Wi-Fi ikke umiddelbart vil være en direkte trussel rent teknologisk for selskaberne.

Teleboss: Det er principielt forkert
I øjeblikket er Albertslund Kommune i dialog med Statsforvaltning Hovedstaden, der nu skal afgøre, om kommunalt Wi-Fi er lovligt eller ej.

Men en afgørelse til fordel for Albertslund Kommune vil være principielt forkert, mener Jakob Willer.

"Det danske telemarked er præget af konkurrence, hvor vilkårene er baseret på et liberaliseret marked, hvor det er private udbydere, der investerer og udbyder tjenesterne. Derfor skal vi ikke til at konkurrere med kommunale aktører," siger han.

Teleindustrien synes i stedet, at kommunerne bør gå i dialog med de private selskaber, når der skal skabes nye internet-tjenester.

Kommunale net vil ikke være en trussel

Hvis kommunerne endelig vil lave internetløsninger, skal de være begrænsede til bestemte sider.

"Hvis man som kommunal aktør vil oprette tjenester, skal kommunen gøre det i tæt tilknytning til de tjenester, som kommunen udbyder, eksempelvis på biblioteker eller andre institutioner," mener Jakob Willer.

Vil det være ok med net, der er begrænset til de kommunale eller statslige tjenester?

"Ja det vil være fuldstændigt uskadeligt for telebranchen, men jeg tror ikke, at det er det, som kommunerne er ude på."

Telebranchens talsmand anser dog ikke Wi-Fi-nettene for at være en teknologisk trussel i forhold til, hvad telebranchen selv kan levere til kunderne.

"Men det afhænger af, hvor mange penge der afsættes til projekterne, så det kan ikke udelukkes, at det kunne blive en reel trussel."

"Hvis det er begrænsede Wi-Fi-løsninger, det drejer sig om, kan jeg ikke se, at det vil blive en reel trussel til teleselskabernes tjenester," siger Jakob Willer.

Læs også:
Så nemt kan kommune etablere gratis Wi-Fi

Gigantisk Wi-Fi-netværk på vej i Danmark

Dansk Industri: Derfor er gratis Wi-Fi en rigtig dårlig idé

Gratis Wi-Fi fra kommunen myldrer frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.