Artikel top billede

DI-chef beklager udtalelse om overvågning

Den øverste ansvarlige for DI ITEK beklager og dementerer en række påstande om industrispionage mod danske virksomheder.

Tom Togsverd, der er direktør for DI ITEK, har i dag haft svært ved at forklare en række påstande, der er rettet direkte imod danske og amerikanske efterretningstjenester.

I går berettede direktøren til Politiken, at den amerikanske efterretningstjeneste, NSA, udnytter sine overvågningsbeføjelser til at bedrive industrispionage direkte mod danske virksomheder.

Derudover kunne Tom Togsverd samtidig berette, hvordan dansk efterretningsvæsen uden tøven vil udlevere virksomhedskritiske informationer til amerikanerne, hvis NSA eller andre myndigheder efterspørger dem.

Men nu trækker direktøren alt tilbage i et dementi, der er udsendt via et DI Itek nyhedsbrev.

"Jeg beklager, hvis mine udtalelser har givet det indtryk," skriver Tom Togsverd i sit dementi.

DI Itek har ingen dokumentation

"Jeg har ikke dokumentation for, at den amerikanske efterretningstjeneste skulle have indhentet oplysninger fra danske virksomheder og videregivet dem til amerikanske virksomheder," skriver Tom Togsverd i nyhedsbrevet.

Forinden nåede direktøren at optræde i DR2 Morgen, hvor direktøren ligeledes havde svært ved at forklare sig.

"Jeg står ikke med en rygende pistol, men jeg har hørt leverandører og kunder fortælle, hvad de har været ude for," sagde direktøren til DR2 Morgen.

Men selv om Tom Togsverd tilsyneladende ikke har kendskab til reel industrispionage, forhindrede det ikke direktøren i at fremsætte gisninger:

"Jeg har ikke fået henvendelser, men vi har diskuteret det her i 13 år. Det kan være information omkring virksomhedsovertagelser, hvor der er smuttet information den forkerte vej," sagde Tom Togsverd til DR2.

Trækker alle påstande tilbage

Men nu beklager direktøren sine udtalelser.

"Jeg har ikke dokumentation for, at den amerikanske efterretningstjeneste skulle have indhentet oplysninger fra danske virksomheder og videregivet dem til amerikanske virksomheder," skriver direktøren i et nyhedsbrev og fortsætter:

"Jeg har heller ikke viden om eller ønsket at give indtryk af, at den danske efterretningsretningstjeneste har videregivet oplysninger, som på nogen måde er blevet misbrugt til kommercielle formål."

Nyhedsbrevet slutter med følgende opfordring til danske virksomheder om at være opmærksomme på datasikkerheden:

"Min intention har alene været at gøre virksomhederne opmærksomme på den stadig større udfordring med datasikkerheden, så de skærper sikkerhedsniveauet for deres følsomme oplysninger," afsluttes direktørens dementi.

Computerworld har efterfølgende forsøgt at få en kommentar fra Tom Togsverd, men Dansk Industris presseafdeling meddeler, at direktøren ikke giver flere interviews om sagen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”