Nabo-hjælp til NemID: Pas på disse to ting

Det er helt fint at få nabo-hjælp til at oprette sin NemID, men to sikkerhedspunkter skal overholdes, påpeger kontorchef.

I disse dage er belastningen på NemID-supporten hos Nets enorm - ikke mindst grundet mange virksomheders oprettelse af digital post.

Men skulle du som privat borger også have behov for vejledning, er såkaldt "nabo-hjælp" til NemID en oplagt løsning.

Det være sig hjælp fra familie og venner, men også mange af landets bibliotekte tilbyder hjælp til NemID.

Hos Digitaliseringsstyrelsen oplyser kontorchef Cecile Christensen, at man gerne må få hjælp til oprettelsen af NemID.

Men to krav skal overholdes:

"Man skal selv være i stand til at lave og huske sin adgangskode."

Og:

"Adgangskoden må man ikke dele med eller overlade til andre." påpeger hun.

Men hvis det er overholdt, skulle der ifølge Digitaliseringsstyrelsen ingen sikkerhedsproblemer være med at få nabo-hjælp til it-nøglen, der ellers kan give adgang til meget personlige oplysninger, alle ens data og sågar ens identitet på nettet.

Faktisk må man gerne få hjælpen på en computer, der tilhører andre end en selv.

"Ja, det betyder ikke noget i bestillingsflowet. I forbindelse med aktivering betyder det ikke noget, med mindre det er en nøglefilsløsning, hvor nøglefilen jo bliver installeret på computeren. Og så skal det jo altid være en computer med opdaterede programmer, antivirus med videre," forklarer kontorchefen.

Så de borgere, der ikke vil bruge Nets NemID-support eller hellere bare vil have hjælp fra nabo, venner eller familie, kan altså uden sikkerhedsrisici få det.

Blot skal de huske på de to ovennævnte punkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.