Artikel top billede

Nabo-hjælp til NemID: Pas på disse to ting

Det er helt fint at få nabo-hjælp til at oprette sin NemID, men to sikkerhedspunkter skal overholdes, påpeger kontorchef.

I disse dage er belastningen på NemID-supporten hos Nets enorm - ikke mindst grundet mange virksomheders oprettelse af digital post.

Men skulle du som privat borger også have behov for vejledning, er såkaldt "nabo-hjælp" til NemID en oplagt løsning.

Det være sig hjælp fra familie og venner, men også mange af landets bibliotekte tilbyder hjælp til NemID.

Hos Digitaliseringsstyrelsen oplyser kontorchef Cecile Christensen, at man gerne må få hjælp til oprettelsen af NemID.

Men to krav skal overholdes:

"Man skal selv være i stand til at lave og huske sin adgangskode."

Og:

"Adgangskoden må man ikke dele med eller overlade til andre." påpeger hun.

Men hvis det er overholdt, skulle der ifølge Digitaliseringsstyrelsen ingen sikkerhedsproblemer være med at få nabo-hjælp til it-nøglen, der ellers kan give adgang til meget personlige oplysninger, alle ens data og sågar ens identitet på nettet.

Faktisk må man gerne få hjælpen på en computer, der tilhører andre end en selv.

"Ja, det betyder ikke noget i bestillingsflowet. I forbindelse med aktivering betyder det ikke noget, med mindre det er en nøglefilsløsning, hvor nøglefilen jo bliver installeret på computeren. Og så skal det jo altid være en computer med opdaterede programmer, antivirus med videre," forklarer kontorchefen.

Så de borgere, der ikke vil bruge Nets NemID-support eller hellere bare vil have hjælp fra nabo, venner eller familie, kan altså uden sikkerhedsrisici få det.

Blot skal de huske på de to ovennævnte punkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere