"Relationelle databaser er udviklet i en anden tidsalder, hvor disk var dyrt. I dag koster diskplads ingenting, så vi får større og større mængder data," siger Martin Sponholtz, chef for softwareudvikling hos Danske Commodities.

Karriere-hop: Sådan får du et fedt big data-job

Se her hvad du skal kunne, og hvem du kommer til at arbejde sammen med i et af branchens bedste udvikler-job. Og måske får du også at vide, hvor meget en big data-udvikler tjener.

Stadig flere virksomheder får øjnene op for, hvordan analyser af store datamængder kan udnyttes i deres forretning. De kaster sig derfor ud i udvikling af big data-løsninger og ansætter softwareudviklere til opgaven.

Et eksempel er trading-firmaet Danske Commodities, der handler el og naturgas på det internationale marked. De seneste to år har firmaet taget et tigerspring ind i it-verdenen med en voldsomt voksende afdeling for software-udvikling. Det seneste år har selskabet fået en række priser for netop sin satsning på it-løsninger,der understøtter forretningen.

Lige nu er Dansk Commodities på jagt efter en softwareudvikler, som skal arbejde med big data. Men hvad skal man egentlig kunne for at få sådan et job - hvilke teknologier skal man have under huden - og hvem kommer man til at arbejde sammen med?

Derfor har Computerworld ringet til Martin Sponholtz, der er leder af Danske Commodities softwareudvikling, for at få en idé om, hvem og hvad firmaet leder efter til et job indenfor et område, der i et par år har ligget højt på hitlisten over it-branchens buzzwords.

Og det fremgår ret klart, at det ikke er hvem som helst, der kan gøre sig håb om at komme i betragtning.

Selv opslaget er naturligvis på engelsk og nævner til illustration hele 16 forskellige teknologier.

Vi nævner i flæng: Java, Storm, Hadoop, Redis, Linux og Windows. Desuden skal kandidaten være teoretisk stærk på it-arkitektur. Så selv en gennemsnitlig it-journalist kan have svært ved helt at forstå, hvad sådan en udvikler-fætter egentlig skal kunne.

Tredoblet omsætning
Martin Sponholtz beretter om en nærmest eksplosiv vækst i selskabets it-aktiviteter. Det er sket, samtidig med at Dansk Commodities siden 2010 har mere end tredoblet sin årlige omsætning til i dag tæt på 10 milliarder kroner.

Han kom selv til for to år siden som den anden eller tredje software-udvikler i firmaet. I dag er Danske Commodities oppe på mere end 40 medarbejdere alene indenfor softwareudvikling. Dertil kommer 10-20 ansatte, der arbejder med business intelligence. Og ser man hele it-området under et, giver det smør på brødet til 120 af de i alt 400 ansatte.

"Vi skal bruge en udvikler, som har et stærkt fundament, og som kan forstå det paradigmeskift, som big data er udtryk for," siger Martin Sponholtz.

Hvad det paradigmeskift går ud på, vender vi tilbage til.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.