"Relationelle databaser er udviklet i en anden tidsalder, hvor disk var dyrt. I dag koster diskplads ingenting, så vi får større og større mængder data," siger Martin Sponholtz, chef for softwareudvikling hos Danske Commodities.

Karriere-hop: Sådan får du et fedt big data-job

Se her hvad du skal kunne, og hvem du kommer til at arbejde sammen med i et af branchens bedste udvikler-job. Og måske får du også at vide, hvor meget en big data-udvikler tjener.

Stadig flere virksomheder får øjnene op for, hvordan analyser af store datamængder kan udnyttes i deres forretning. De kaster sig derfor ud i udvikling af big data-løsninger og ansætter softwareudviklere til opgaven.

Et eksempel er trading-firmaet Danske Commodities, der handler el og naturgas på det internationale marked. De seneste to år har firmaet taget et tigerspring ind i it-verdenen med en voldsomt voksende afdeling for software-udvikling. Det seneste år har selskabet fået en række priser for netop sin satsning på it-løsninger,der understøtter forretningen.

Lige nu er Dansk Commodities på jagt efter en softwareudvikler, som skal arbejde med big data. Men hvad skal man egentlig kunne for at få sådan et job - hvilke teknologier skal man have under huden - og hvem kommer man til at arbejde sammen med?

Derfor har Computerworld ringet til Martin Sponholtz, der er leder af Danske Commodities softwareudvikling, for at få en idé om, hvem og hvad firmaet leder efter til et job indenfor et område, der i et par år har ligget højt på hitlisten over it-branchens buzzwords.

Og det fremgår ret klart, at det ikke er hvem som helst, der kan gøre sig håb om at komme i betragtning.

Selv opslaget er naturligvis på engelsk og nævner til illustration hele 16 forskellige teknologier.

Vi nævner i flæng: Java, Storm, Hadoop, Redis, Linux og Windows. Desuden skal kandidaten være teoretisk stærk på it-arkitektur. Så selv en gennemsnitlig it-journalist kan have svært ved helt at forstå, hvad sådan en udvikler-fætter egentlig skal kunne.

Tredoblet omsætning
Martin Sponholtz beretter om en nærmest eksplosiv vækst i selskabets it-aktiviteter. Det er sket, samtidig med at Dansk Commodities siden 2010 har mere end tredoblet sin årlige omsætning til i dag tæt på 10 milliarder kroner.

Han kom selv til for to år siden som den anden eller tredje software-udvikler i firmaet. I dag er Danske Commodities oppe på mere end 40 medarbejdere alene indenfor softwareudvikling. Dertil kommer 10-20 ansatte, der arbejder med business intelligence. Og ser man hele it-området under et, giver det smør på brødet til 120 af de i alt 400 ansatte.

"Vi skal bruge en udvikler, som har et stærkt fundament, og som kan forstå det paradigmeskift, som big data er udtryk for," siger Martin Sponholtz.

Hvad det paradigmeskift går ud på, vender vi tilbage til.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.