Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Kæmpe KMD-system i udbud: Nu begynder kampen

I næste uge afholdes et såkaldt leverandør-møde hos Kombit. Dagsordenen er: Kæmpe KMD-system skal i udbud.

Nu afholder Kombit et møde for it-leverandører i forbindelse med udbud af Nemrefusion.

It-løsningen flytter årligt 17 milliarder kroner i sygedagpenge og ni mlliarder kroner i barseldagpenge mellem det offentlige, virksomheder og A-kasser.

Siden NemRefusion blev indført i 2010, har løsningen håndteret cirka 1,5 millioner indberetninger årligt, oplyser Kombit.

It-giganten KMD står i øjeblikket for drift, vedligehold og udvikling, men nu skal opgaven altså i udbud, og interesserede leverandør skal holde møde med Kombit den 28. november 2013.

"Driftskontrakten med KMD A/S udløber i 2015, men med mulighed for at genudbyde ét år tidligere. Denne option ønsker Kombit at benytte sig af," skriver Kombit.

Udbuddet "omfatter en samlet driftskontrakt, herunder support, vedligehold og videreudvikling".

NemRefusion har været obligatorisk siden 1. september 2011 og er gratis at anvende for virksomheder, selvstændige og A-kasser.

Kombit vil ikke oplyse, hvad værdien af KMD's tidligere kontrakt var.

"Da vi er på vej ud i et genudbud med NemRefusion, kan vi ikke oplyse kontraktværdien," lyder det fra kommunikationschef Mikkel Tang Hedegaard fra Kombit.

Med hensyn til driftsafgift fremgår det af et KL-notat fra 2010, at kommunerne det pågældende år skulle betale 6 kroner per indbygger for systemet.

Kombit oplyser, at det siden 2012 koster 6,50 kroner.

Fra august 2013 har prisen været 7 kroner, da løntilskud og fleksjob blev implementeret og har forhøjet betalingen med 50 øre stykket.

Også monopol-område snart i udbud

Kommunernes it-selskab Kombit er også i fuld gang med at sende KMD's monopol-systemer i udbud.

Tidligere har Computerworld således kunnet afsløre, hvad de 98 kommuners samlede regning for kritiske it-systemer fra KMD, blev faktureret til i år 2011.

Her fremgik det blandt andet på listen, som du kan se i sin fulde længde her, at Dagpengesystemet (syge og barselsdagpenge) beløb sig det ene år til en post på små 175 millioner kroner.

Kombits direktør Hans Berthelsen har tidligere oplyst, at kommunernes samlede udgifter til KMD's monopolsystemer i alt udgør cirka 1,3 milliarder kroner årligt.

Samtidig har Kombit estimeret, at besparelsen på udbuddene af KMD's tre store ydelsessystemer, som er de første områder der udbydes, ligger i omegnen af 25 procent.

Læs mere om det her.

På næste side kan du læse om KMD´s tanker og planer på Nemrefusion-området, der var i udbud i 2010.

KMD: Vi går efter ordren igen

Direktør Karen Nielsen fra KMD gør det klart, at KMD har tænkt sig at gå efter ordren.

I hvert fald har it-giganten tænkt sig at byde på Nemrefusion.

"Ja, det har vi bestemt planer om," forklarer Karen Nielsen.

Regner I med at vinde ordren? 

"Vi har tænkt os at byde ind med et godt og konkurrencemæssigt tilbud. Vi har naturligvis forhåbninger om, at vi kan gentage successen og vinde ordren igen," forklarer hun. 

Er I skuffet over, at kontrakten ikke får lov at løbe til 2015?

"Nej, det er helt ok, at Kombit vælger at gå i udbud nu. Vi har stor forståelse for, at Kombit har en større udbudskabale, som de skal have til at gå op, så ikke alting ligger på samme tid," forklarer hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?