Artikel top billede

Kæmpe KMD-system i udbud: Nu begynder kampen

I næste uge afholdes et såkaldt leverandør-møde hos Kombit. Dagsordenen er: Kæmpe KMD-system skal i udbud.

Nu afholder Kombit et møde for it-leverandører i forbindelse med udbud af Nemrefusion.

It-løsningen flytter årligt 17 milliarder kroner i sygedagpenge og ni mlliarder kroner i barseldagpenge mellem det offentlige, virksomheder og A-kasser.

Siden NemRefusion blev indført i 2010, har løsningen håndteret cirka 1,5 millioner indberetninger årligt, oplyser Kombit.

It-giganten KMD står i øjeblikket for drift, vedligehold og udvikling, men nu skal opgaven altså i udbud, og interesserede leverandør skal holde møde med Kombit den 28. november 2013.

"Driftskontrakten med KMD A/S udløber i 2015, men med mulighed for at genudbyde ét år tidligere. Denne option ønsker Kombit at benytte sig af," skriver Kombit.

Udbuddet "omfatter en samlet driftskontrakt, herunder support, vedligehold og videreudvikling".

NemRefusion har været obligatorisk siden 1. september 2011 og er gratis at anvende for virksomheder, selvstændige og A-kasser.

Kombit vil ikke oplyse, hvad værdien af KMD's tidligere kontrakt var.

"Da vi er på vej ud i et genudbud med NemRefusion, kan vi ikke oplyse kontraktværdien," lyder det fra kommunikationschef Mikkel Tang Hedegaard fra Kombit.

Med hensyn til driftsafgift fremgår det af et KL-notat fra 2010, at kommunerne det pågældende år skulle betale 6 kroner per indbygger for systemet.

Kombit oplyser, at det siden 2012 koster 6,50 kroner.

Fra august 2013 har prisen været 7 kroner, da løntilskud og fleksjob blev implementeret og har forhøjet betalingen med 50 øre stykket.

Også monopol-område snart i udbud

Kommunernes it-selskab Kombit er også i fuld gang med at sende KMD's monopol-systemer i udbud.

Tidligere har Computerworld således kunnet afsløre, hvad de 98 kommuners samlede regning for kritiske it-systemer fra KMD, blev faktureret til i år 2011.

Her fremgik det blandt andet på listen, som du kan se i sin fulde længde her, at Dagpengesystemet (syge og barselsdagpenge) beløb sig det ene år til en post på små 175 millioner kroner.

Kombits direktør Hans Berthelsen har tidligere oplyst, at kommunernes samlede udgifter til KMD's monopolsystemer i alt udgør cirka 1,3 milliarder kroner årligt.

Samtidig har Kombit estimeret, at besparelsen på udbuddene af KMD's tre store ydelsessystemer, som er de første områder der udbydes, ligger i omegnen af 25 procent.

Læs mere om det her.

På næste side kan du læse om KMD´s tanker og planer på Nemrefusion-området, der var i udbud i 2010.

KMD: Vi går efter ordren igen

Direktør Karen Nielsen fra KMD gør det klart, at KMD har tænkt sig at gå efter ordren.

I hvert fald har it-giganten tænkt sig at byde på Nemrefusion.

"Ja, det har vi bestemt planer om," forklarer Karen Nielsen.

Regner I med at vinde ordren? 

"Vi har tænkt os at byde ind med et godt og konkurrencemæssigt tilbud. Vi har naturligvis forhåbninger om, at vi kan gentage successen og vinde ordren igen," forklarer hun. 

Er I skuffet over, at kontrakten ikke får lov at løbe til 2015?

"Nej, det er helt ok, at Kombit vælger at gå i udbud nu. Vi har stor forståelse for, at Kombit har en større udbudskabale, som de skal have til at gå op, så ikke alting ligger på samme tid," forklarer hun.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.