Artikel top billede

Kæmpe statslig tele-ordre: Her er vinderen

Staten har været i udbud med en stor teleaftale, der også omfatter mobilt bredbånd til 10.000 ansatte. Nu er der fundet en vinder.

Telenor har vundet en tele-ordre hos staten, der løber op i en værdi på omkring en halv milliard kroner.

Parterne oplyser, at aftalen, der strækker sig fra 1. januar 2014 til 2016 med mulighed for et års forlængelse, omfatter telefoni, mobilt bredbånd og mobilterminaler.

Af den oprindelige udbudsbekendtgørelse fra Moderniseringsstyrelsen fremgår det, at den anslåede værdi blev forventet at lande på et sted mellem 440 og 520 millioner kroner eksklusive moms.

Telenor bekræfter over for Computerworld, at aftalen er landet omkring de 500 millioner kroner.

Hasteprocedure

Inden Telenor kunne løfte hænderne i vejret som vinderen af det store udbud, var der dog lidt bump på vejen.

For det fremgår på Moderniseringssstyrelsens hjemmeside, at man formelt set måtte annullere udbuddet og i stedet lave en "hasteprocedure".

Udbuddet "..er blevet annulleret efter første runde af tilbudsafgivelse, da der ikke er opnået den nødvendige konkurrence, og der gennemføres derfor et nyt udbud i hasteprocedure."

"De ansøgere, der er blevet prækvalificeret i første runde, skal anmode om prækvalifikation igen, da der er tale om et nyt udbud."

Kommuner og SKI

Telenor bekræfter da også, at man måtte indsende materialet et par gange.

Du kan læse mere om beskeden om hasteproceduren her.

Annulleringen betød dog ikke noget for, hvornår kontrakten træder i kraft.

Kommuner, regioner, selvejende institutioner, Folketinget samt Danmarks Nationalbank vil også kunne gøre brug af aftalen, fremgår det på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside.

"Kommunernes adgang til at anvende aftalen bortfalder dog, såfremt Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) i rammeaftalens løbetid indgår en forpligtende kommunal aftale, der dækker samme område som rammeaftalen," hedder det dog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere