BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Kæmpe statslig tele-ordre: Her er vinderen

Staten har været i udbud med en stor teleaftale, der også omfatter mobilt bredbånd til 10.000 ansatte. Nu er der fundet en vinder.

Telenor har vundet en tele-ordre hos staten, der løber op i en værdi på omkring en halv milliard kroner.

Parterne oplyser, at aftalen, der strækker sig fra 1. januar 2014 til 2016 med mulighed for et års forlængelse, omfatter telefoni, mobilt bredbånd og mobilterminaler.

Af den oprindelige udbudsbekendtgørelse fra Moderniseringsstyrelsen fremgår det, at den anslåede værdi blev forventet at lande på et sted mellem 440 og 520 millioner kroner eksklusive moms.

Telenor bekræfter over for Computerworld, at aftalen er landet omkring de 500 millioner kroner.

Hasteprocedure
Inden Telenor kunne løfte hænderne i vejret som vinderen af det store udbud, var der dog lidt bump på vejen.

For det fremgår på Moderniseringssstyrelsens hjemmeside, at man formelt set måtte annullere udbuddet og i stedet lave en "hasteprocedure".

Udbuddet "..er blevet annulleret efter første runde af tilbudsafgivelse, da der ikke er opnået den nødvendige konkurrence, og der gennemføres derfor et nyt udbud i hasteprocedure."

"De ansøgere, der er blevet prækvalificeret i første runde, skal anmode om prækvalifikation igen, da der er tale om et nyt udbud."

Kommuner og SKI
Telenor bekræfter da også, at man måtte indsende materialet et par gange.

Du kan læse mere om beskeden om hasteproceduren her.

Annulleringen betød dog ikke noget for, hvornår kontrakten træder i kraft.

Kommuner, regioner, selvejende institutioner, Folketinget samt Danmarks Nationalbank vil også kunne gøre brug af aftalen, fremgår det på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside.

"Kommunernes adgang til at anvende aftalen bortfalder dog, såfremt Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) i rammeaftalens løbetid indgår en forpligtende kommunal aftale, der dækker samme område som rammeaftalen," hedder det dog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.