Artikel top billede

"Jeg synes selv, at jeg kan træffe de rigtige strategiske valg," siger Mogens Elsberg om sine egne kvalifikationer som topchef.

Ledig topchef: Sæt gerne en jobannonce i for mig

Fra en telefon i Tokyo taler ledig it-topchef om sine kompetencer. Han er ikke i tvivl om, at han kan finde et job, men søger et firma med en særlig profil.

"Sæt gerne en jobannonce i for mig".

Sådan lyder det humoristisk fra topchef Mogens Elsberg, der netop har sagt farvel til GN Netcom.

Det sker fra årsskiftet.

Mogens Elsberg forklarer mere alvorligt, hvad baggrunden for beslutningen var:

"Jeg har gået og tænkt over mit professionelle liv, og hvad der virkelig er det inspirerende og motiverende for mig."

"Tankerne er vokset hen over sommeren, hvor jeg besluttede, at jeg gerne vil prøve en ny udfordring," siger Mogens Elsberg.

Store beslutninger hos GN

Han forklarer, at turnaround hos GN Netcom er så godt som i mål.

Tallene taler da også deres tydelig sprog. Læs mere om det her.

Imidlertid peger Mogens Elsberg på de bagvedliggende beslutninger og store ændringer.

"Vi satsede eksempelvis på Unified Communications," siger han og forklarer, at flere strategiske valg også blev taget omkring, hvor i salgskæden man skulle placere sig.

Og apropos jobannonce er det da også en af de styrker, som Mogens Elsberg peger på ved sig selv.

"Det er altid svært at pege på den slags ved sig selv. Men jeg synes selv, at jeg kan træffe de rigtige strategiske valg," fortæller han.

Sætte holdet og rejsedage

Men faktisk er det et måske mere generelt ledelsestræk, som han peger på som det vigtigste - og det han også mener at have kompetencer indenfor.

"Det er vigtigt at kunne identificere de rigtige kompetencer hos folk, sætte det rigtige team sammen og eksekvere en strategi," siger han.

Du stoppede i Microsoft på grund af for mange rejsedage. Spiller det forhold ind på valget af fremtidigt job?

Det er rigtigt, at hos Microsoft var der mange rejsedage. Faktisk var hver anden uge i udlandet," siger Mogens Elsberg fra en telefon i Tokyo, hvor han møder kunder og partnere.

I dag har han da også en del rejsedage hos GN Netcom, men der er balance i det.

"100 rejsedage om året er fint, der skal bare være balance i det. Min familie skal gerne kunne genkende mig," siger han og peger da også lige på hans opholdssted under samtalen.

Mogens Elsberg oplyser, at han ikke på nuværende tidspunkt har andre job på hånden, men er fortrøstningsfuld om at finde det.

Nok en international virksomhed

Faktisk kan det også være i andre brancher.

"De sidste år har været i elektronik-branchen. Men det kan sagtens være i andre brancher," fortæller han.

Jobannoncen sluttes ikke af med mulige lønkrav, men krav, der spiller sammen med drivkraften i hans professionelle liv.

"Det er nok en international virksomhed, der står overfor nogle strategiske beslutninger, og som efterfølgende skal ekskveres," lyder det fra den efterhånden ganske rutinerede topchef.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.