Artikel top billede

Tjekliste: Hvornår skal du bruge en it-konsulent?

Hvorvidt en kunde med fordel skal vælge eksterne it-konsulentydelser, kan afklares ud fra en særlig metode, mener DI, der har en bøn til Rigsrevisionens kulegravning af området.

Rigsrevisionen har varslet en stor gennemgang af statens brug af blandt andet it-konsulenter.

Det sker i kølvandet på stor usikkerhed om tallene, kvalitet på området og også indikationer på, at der skulle være sket en stigning i brugen af blandt andet it-konsulenter.

Hos Dansk Industri har man intet imod en undersøgelse af brugen af it-konsulenter i staten, men det skal gøres på en klog og god facon, mener organisationen.

Der er et kæmpe behov for at få fakta frem for myter i debatten om brugen af konsulenter i det offentlige, mener Dansk Industri.

"Vi oplever gang på gang, at diskussionen om statens brug af konsulenter, alt for ensidigt fokuserer på, hvor mange penge der bruges," forklarer branchedirektør i DI Videnrådgiverne Henriette Søltoft hos Dansk Industri.

Rådgivernes værdi skal med

Hun understreger, at man i stedet bør se på den værdi, de eksterne videnrådgivere skaber.

"Hvis de eksterne rådgivere leverer værdi, og opgaverne hermed løses bedst muligt til prisen, er beløbets størrelse i sig selv uinteressant," er hendes pointe.

Derfor er det vigtigt, at Rigsrevisionens undersøgelse også inddrager effekten af de eksterne konsulenters arbejde, mener DI Videnrådgiverne.

"Og at de enkelte statslige enheder forholder sig strategisk til, hvordan de bedst løser opgaverne," udtaler Henriette Søltoft.

DI Videnrådgiverne har udarbejdet et redskab til at vurdere, hvorvidt en kunde egentligt har behov for at hyre eksterne konsulenter.

En kunde skal afklare med sig selv:

- Kan vi løse opgaven, eller dele af opgaven, i eget regi?

- Kan vi løse opgaven mest omkostningseffektivt i eget regi? 

- Hvilken rolle kan eksterne videnrådgivere spille i opgaveløsningen? 

- Ønsker vi at kunne løse opgaven i eget regi?

I pjecen kan man også finde forskellige beregningsmodeller, hvor udgifter ved fast løn og ansættelse sættes over for udgifterne ved at hyre eksterne konsulenter ind. 

Beregneren kan hentes direkte her.

Tjek pjecen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.