Artikel top billede

Gode råd: Kunsten at købe (og bytte) en ny pc

Som kunde har du en stribe rettigheder, når du køber pc. Selvom det er sælgerens ansvar, er det klogt, at du sletter dine data efter denne opskrift, hvis du bruger din reklamationsret eller fortrydelsesret.

Hos Forbrugerrådet Tænk kender man desværre godt til eksemplerne, hvor en kunde tror, at vedkommende har købt en spritny pc, men det viser sig, at den har været brugt.

"Det er ikke i orden. Og må ikke ske," slår juridisk konsulent Jakob Steenstrup fra Forbrugerrådet Tænk fast over for Computerworld.

Han understreger, at pc'er, der er afleveret tilbage af kunder efter brug af deres reklamationsret, selv om pc'en efterfølgende er blevet repareret, ikke må sælges som ny.

Hvis en kunde anvender en fortrydelsesret, er det en konkret vurdering, men alt efter årsagen til tilbageleveringen vil butikken heller ikke her kunne sælge pc'en som ny, vurderer den juridiske konsulent.

"Butikkerne må gerne sælge tidligere anvendte pc'er som brugte, hvor forbrugerne så kan vurdere, om de vil løbe en risiko ved det, og om prisen i øvrigt er rimelig i forhold til den tidligere brug. Men sådanne tilbageleverede pc'er må ikke sælges, som var de nye," udtaler han.

Data på "nye" pcer

Han understreger samtidig, at uanset hvilke aftaler butikker måtte have med de underliggende forhandlere eller pc-producenter, så trumfer de aftaler på ingen måde de regler, der skal følges i forhold til forbrugernes rettigheder.

At folk har fået adgang til andre folks data, er også helt uholdbart - uanset om det er på pc'er solgt som brugte eller nye.

"Det er sælgerens ansvar, at der ikke ligger andre forbrugeres data på de maskiner, som sælges fra butikken, hvad enten den er ny eller brugt," siger Jakob Steenstrup fra Forbrugerrådet Tænk.

Faktisk har Forbrugerrådet Tænk selv lavet en lille guide til, hvordan man sletter sin harddisk.

Guiden kan du læse i sin fulde længde her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.