Artikel top billede

NNIT: Nu overtager vi it-medarbejderne fra Vestas

Vestas outsourcer en større portion af virksomhedens it-drift til NNIT. Læs her hvilken betydning det får for medarbejderne.

På mandag overtager NNIT 40 it-driftsteknikere fra vindmøllegiganten Vestas, der netop har valgt at outsource sin datacenterdrift.

"Det drejer sig blandt andet om netværk over Citrix, MSSQL-database-services, overtagelse af operativsystemer, hardware-platforme, backup, sikkerhed og monitorering," fortæller salgsdirektør Michael Bjerregaard fra NNIT til Computerworld.

Ifølge Michael Bjerregaard skal medarbejderne foreløbig varetage nøjagtigt de samme opgaver som hidtil.

Men på den lange bane vil der ske forandringer som følge af NNIT's planer om at transformere hele it-miljøet.

Vestas outsourcer driften
Kontrakten blev underskrevet fredag. Og signaturerne på den nye outsourcing-kontrakt betyder, at NNIT overtager en større portion af Vestas' it-drift, der primært består af datacenter-services.

"Medarbejderne overgår til en NNIT ansættelseskontrakt, der følger loven om virksomhedsoverdragelse, og det vil sige, at medarbejderne, som i Vestas har arbejdet med de services, der nu skal overtages, bliver tilbudt job hos NNIT," siger Michael Bjerregaard.

De kommende NNIT-medarbejderne skal indstille sig på at flytte kontor.

"I den første tid bliver Vestas-medarbejderne på Vestas' kontor i Aarhus. Men vi forventer, at de skal flytte til en af NNIT's to lokationer i Aarhus, som ligger henholdsvis 5 og 10 minutters gang fra deres nuværende arbejdsplads. Så det bliver ikke nogen stor forandring," fortæller Michael Bjerregaard.

Arbejdsopgaverne forbliver uændrede indtil videre
Men selv om NNIT nu overtager en portion af driften fra Vestas, medfører det indtil videre ikke store ændringer for it-personalets arbejdsopgaver.

"Vi skal drive tingene videre nøjagtig, som de var i en bestemt periode, derefter laver vi et transformationsprojekt, som kommer til at foregå over en længere periode," fortæller salgsdirektøren.

"Transformationsprojektet skal bringe Vestas it-installationerne over i den måde, som NNIT gør tingene på, blandt andet underlagt vores teknologier, værktøjer og processer,"

Den nye kontrakt med Vestas er blot en ud af en række danske og internationale outsourcing-kontrakter:

"Det er noget, vi laver for en lang række kunder i dag, hvor vi har udviklet en række teknologier, værktøjer og processer. Så vi har en fabrik, der kan håndtere disse ting. Det er noget, vi har stor erfaring inden for," soger Michael Bjerregaard.

Outsourcing-aftalen løber over fire år.

Læs også:
Dansk industri-gigant vil af med 40 it-ansatte: Skal outsources
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.