Artikel top billede

NNIT: Nu overtager vi it-medarbejderne fra Vestas

Vestas outsourcer en større portion af virksomhedens it-drift til NNIT. Læs her hvilken betydning det får for medarbejderne.

På mandag overtager NNIT 40 it-driftsteknikere fra vindmøllegiganten Vestas, der netop har valgt at outsource sin datacenterdrift.

"Det drejer sig blandt andet om netværk over Citrix, MSSQL-database-services, overtagelse af operativsystemer, hardware-platforme, backup, sikkerhed og monitorering," fortæller salgsdirektør Michael Bjerregaard fra NNIT til Computerworld.

Ifølge Michael Bjerregaard skal medarbejderne foreløbig varetage nøjagtigt de samme opgaver som hidtil.

Men på den lange bane vil der ske forandringer som følge af NNIT's planer om at transformere hele it-miljøet.

Vestas outsourcer driften
Kontrakten blev underskrevet fredag. Og signaturerne på den nye outsourcing-kontrakt betyder, at NNIT overtager en større portion af Vestas' it-drift, der primært består af datacenter-services.

"Medarbejderne overgår til en NNIT ansættelseskontrakt, der følger loven om virksomhedsoverdragelse, og det vil sige, at medarbejderne, som i Vestas har arbejdet med de services, der nu skal overtages, bliver tilbudt job hos NNIT," siger Michael Bjerregaard.

De kommende NNIT-medarbejderne skal indstille sig på at flytte kontor.

"I den første tid bliver Vestas-medarbejderne på Vestas' kontor i Aarhus. Men vi forventer, at de skal flytte til en af NNIT's to lokationer i Aarhus, som ligger henholdsvis 5 og 10 minutters gang fra deres nuværende arbejdsplads. Så det bliver ikke nogen stor forandring," fortæller Michael Bjerregaard.

Arbejdsopgaverne forbliver uændrede indtil videre
Men selv om NNIT nu overtager en portion af driften fra Vestas, medfører det indtil videre ikke store ændringer for it-personalets arbejdsopgaver.

"Vi skal drive tingene videre nøjagtig, som de var i en bestemt periode, derefter laver vi et transformationsprojekt, som kommer til at foregå over en længere periode," fortæller salgsdirektøren.

"Transformationsprojektet skal bringe Vestas it-installationerne over i den måde, som NNIT gør tingene på, blandt andet underlagt vores teknologier, værktøjer og processer,"

Den nye kontrakt med Vestas er blot en ud af en række danske og internationale outsourcing-kontrakter:

"Det er noget, vi laver for en lang række kunder i dag, hvor vi har udviklet en række teknologier, værktøjer og processer. Så vi har en fabrik, der kan håndtere disse ting. Det er noget, vi har stor erfaring inden for," soger Michael Bjerregaard.

Outsourcing-aftalen løber over fire år.

Læs også:
Dansk industri-gigant vil af med 40 it-ansatte: Skal outsources
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere