Julian Assange: Danmark har en politisk it-fange

Den verdensberømte Wikileaks-mand Julian Assange beskylder Danmark og Sverige for at have en politisk it-fange. Advokat raser over de forhold, fangen sidder i fængsel under.

I en erklæring på Wikileaks side beskylder Wikileaks-stifter Julian Assange Danmark og Sverige for at have taget en politisk fange.

Det drejer sig om den hovedmistænkte tophacker i danmarkshistoriens største hackersag - og stifter af fildelingstjenesten Pirate Bay - Gottfrid Svartholm med kodenavnet "Anakata".

I forbindelse med udleveringen fra Sverige til Danmark har Jullian Assange udsendt en erklæring.

"Det er på tide, at nogen siger det, som det er: Gottfrid Svartholm Warg er en politisk fange, og Sverige er med dets behandling af ham væk fra verdenskortet over anstændige nationer," skriver Julian Assange.

Jullian Assange peger på, at Gottfrid Svartholm altid har arbejdet ideologisk og peger på, at han arbejdede utrætteligt på at hjælpe Wikileaks med at afsløre "slagtning af civile i Irak med en amerikansk militær helikopter".
 
Tusinder af cyberkriminelle
For Gottfrid Svartholm var ansvarlig for en vigtig del af Wikileaks' infrastruktur, oplyser Julian Assange.
 
"Der er tusindvis af påståede cyberkriminelle, men i stedet for at håndtere deres sager ser vi enorme ressourcer dirigeret af den svenske stat til at smadre Gottfrid," skriver Jullian Assange.

Han opremser en stribe hændelser, herunder hvordan Sverige hentede Gottfrid Svartholm ud af Cambodia ved hjælp af det svenske efterretningsvæsen SÄPO.
 
"..hans måneder i isolation i Sverige, og nu hans uretmæssige udlevering til Danmark - for et forhold, han var frikendt for" lyder svadaen fra Julian Assange, der selv befinder sig på en ambassade i London.

Lige nu sidder Gottfrid Svartholm varetægtsfængslet i arresten på Københavns Politigård, mistænkt for et omfattende hackerangreb imod CSC.

Her blev der blottet data fra blandt andet politiets Schengen-system, der indeholder oplysninger om efterlyste personer.

Gottfrid Svartholm risikerer op til seks års fængsel, hvis han kendes skyldig.

Gottfrids Svartholm danske forsvarer er stærkt utilfreds med de forhold, den mistænkte er blevet underlagt.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Få en personlig demo af det moderne intranet anno 2019
At vælge den bedste, eller skal vi kalde det, den rette intranetplatform til din virksomhed eller organisation, er ikke nødvendigvis nogen let opgave. Sammenlignet med andre stykker software eller værktøjer til udførelse af specifikke behov, ja så er et intranet typisk en platform, der skal implementeres på tværs af hele virksomheden. Er et nyt intranet på virksomhedens tegnebræt for 2019 er dette din mulighed for at få en personlig demo af Colibo.