Artikel top billede

Meg Whitmag. Discover 2013.

HP-topchef: Derfor bør du holde nallerne fra server-rummet

Lad være med at fedte rundt i server-rummet. Lad os stå for driften, lyder opfordringen fra HP-chef Meg Whitman.

Barcelona: It-afdelingerne skal holde op med at fedte rundt i deres specielle serversystemer. I stedet skal de skifte til standard-hardware eller simpelthen bare hoppe op i skyen og lade HP stå for driften, mener HP's øverste chef Meg Whitman.

"I [kunderne, red.] skal ikke længere være under dækket i serverrummet. I skal være på dækket, hvor I kan skue ud over havet med kaptajnen," proklamerede hun i sin keynote til årets HP Discover konference.

Ifølge topchefen foregår den it-teknologiske udvikling i dag så hurtigt, at kunderne vil få mere end svært ved både at holde styr på driften af egne datacentre og server-strukturer.

Gennem slagordene agilitet, bedre performance til lavere pris og enkelhed vil HP nu fokusere på standardprodukter, som vil give kunderne mere råderum til at fokusere på alt andet end den daglige drift.

Tempoet sat i vejret

HP-chefen formanede flere gange, at flere kunder burde overveje kun at passe sin egen forretning, mens virksomhederne i stedet burde lade en af de over 90.000 partnere på verdensplan, eller HP selv, styre it-driften.

"75 procent af it-systemerne vil nu og i fremtiden blive udrullet i cloud eller mega-datacentre, som administreres af andre," lød beskeden.

Problemet er, ifølge HP, at konkurrenterne vil rykke og etablere sig langt hurtigere end tidligere.

"I dag kan virksomheder ikke bruge 10 måneder på at udvikle version 1 af sin software, og et helt år på version 2. I dag skal tingene ske på uger og dage. Nogle af vores konkurrenter var end ikke i markedet for et par år siden, og de rykker hurtigt, og tingene sker her og nu."

HP: Her er kundernes behov

"Jeg har personligt mødtes med flere end 1.000 kunder og partnere over hele verden i år, og HP kender jeres behov. I vil have lavere kostpris, agilitet, enkelhed og højere hastigheder," sagde hun til de flere end 10.000 deltagere.

Ønskerne vil HP imødekomme med sin produkt-portefølje, der spænder fra ProLiant-server-produkterne til private, offentlige og hybride cloud-produkter.

Virksomheden præsenterede ved konferencen samtidig to nye server-systemer, som begge fokuserer særligt på større ydeevne på standard-hardware.

Her vil HP løfte teknologien i fremtiden

I øjeblikket arbejder HP på at udvikle endnu mere effektive systemer, der på sigt vil nedbringe energiforbruget, spare plads i datacentrene og yde endnu højere performance.

"Strukturen i hardware har ikke ændret sig nævneværdigt længe. Du har stadig din cpu, hukommelse og lagerplads. Og vi bruger eksempelvis stadig kobber i systemerne." siger hun og fortsætter:

"Men det ændrer HP nu. Vi arbejder aktivt med to særlige teknologier. Memrister, der vil revolutionere hukommelse og gøre den endnu billigere, samt photonics-teknologi, som bruger lys til dataoverførsel i stedet for kobber," fortæller Meg Whitman.

Hun udtrykte særligt forventninger til photonics-teknologien, der på sigt vil gøre overførslen af data så hurtig, at "man vil kunne transportere fire dages fuld hd-video-materiale på ét sekund."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?