Artikel top billede

Meg Whitmag. Discover 2013.

HP-topchef: Derfor bør du holde nallerne fra server-rummet

Lad være med at fedte rundt i server-rummet. Lad os stå for driften, lyder opfordringen fra HP-chef Meg Whitman.

Barcelona: It-afdelingerne skal holde op med at fedte rundt i deres specielle serversystemer. I stedet skal de skifte til standard-hardware eller simpelthen bare hoppe op i skyen og lade HP stå for driften, mener HP's øverste chef Meg Whitman.

"I [kunderne, red.] skal ikke længere være under dækket i serverrummet. I skal være på dækket, hvor I kan skue ud over havet med kaptajnen," proklamerede hun i sin keynote til årets HP Discover konference.

Ifølge topchefen foregår den it-teknologiske udvikling i dag så hurtigt, at kunderne vil få mere end svært ved både at holde styr på driften af egne datacentre og server-strukturer.

Gennem slagordene agilitet, bedre performance til lavere pris og enkelhed vil HP nu fokusere på standardprodukter, som vil give kunderne mere råderum til at fokusere på alt andet end den daglige drift.

Tempoet sat i vejret

HP-chefen formanede flere gange, at flere kunder burde overveje kun at passe sin egen forretning, mens virksomhederne i stedet burde lade en af de over 90.000 partnere på verdensplan, eller HP selv, styre it-driften.

"75 procent af it-systemerne vil nu og i fremtiden blive udrullet i cloud eller mega-datacentre, som administreres af andre," lød beskeden.

Problemet er, ifølge HP, at konkurrenterne vil rykke og etablere sig langt hurtigere end tidligere.

"I dag kan virksomheder ikke bruge 10 måneder på at udvikle version 1 af sin software, og et helt år på version 2. I dag skal tingene ske på uger og dage. Nogle af vores konkurrenter var end ikke i markedet for et par år siden, og de rykker hurtigt, og tingene sker her og nu."

HP: Her er kundernes behov

"Jeg har personligt mødtes med flere end 1.000 kunder og partnere over hele verden i år, og HP kender jeres behov. I vil have lavere kostpris, agilitet, enkelhed og højere hastigheder," sagde hun til de flere end 10.000 deltagere.

Ønskerne vil HP imødekomme med sin produkt-portefølje, der spænder fra ProLiant-server-produkterne til private, offentlige og hybride cloud-produkter.

Virksomheden præsenterede ved konferencen samtidig to nye server-systemer, som begge fokuserer særligt på større ydeevne på standard-hardware.

Her vil HP løfte teknologien i fremtiden

I øjeblikket arbejder HP på at udvikle endnu mere effektive systemer, der på sigt vil nedbringe energiforbruget, spare plads i datacentrene og yde endnu højere performance.

"Strukturen i hardware har ikke ændret sig nævneværdigt længe. Du har stadig din cpu, hukommelse og lagerplads. Og vi bruger eksempelvis stadig kobber i systemerne." siger hun og fortsætter:

"Men det ændrer HP nu. Vi arbejder aktivt med to særlige teknologier. Memrister, der vil revolutionere hukommelse og gøre den endnu billigere, samt photonics-teknologi, som bruger lys til dataoverførsel i stedet for kobber," fortæller Meg Whitman.

Hun udtrykte særligt forventninger til photonics-teknologien, der på sigt vil gøre overførslen af data så hurtig, at "man vil kunne transportere fire dages fuld hd-video-materiale på ét sekund."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere