Artikel top billede

Dansk it-kvinde taber chokolade-strid med Marabou

En dansk kvinde er sammen med programmør i gang med at lave en webshop og vil derfor have fingre i domænet chokolade.dk. Men fik det ikke fravristet Marabou-ejeren.

"Jeg er, sammen med en programmør, ved at lægge sidste hånd på en webshop, som skal sælge chokolade. Et projekt som jeg satser hårdt på kan blive en af Danmarks største forhandlere af chokolade online."

Sådan lyder argumentet fra en dansk kvinde, der har krævet overdragelse af domænet chokolade.dk.

Hendes virksomhed er klar til at blive stiftet, når navnet er på plads.

"Domænet har derfor hovedsagligt erhvervsmæssig betydning for mig," hedder det i sagsfremstillingen hos Klagenævn for Udbud.

Og klageren har fremlagt flere bilag i opgøret.

Chokolade-projekt fremlagt

"Som bilag 8 er fremlagt klagerens "Forretningsplan for Chokolade-projektet"," lyder det blandt andet.

Men sekretariatet har kigget nærmere på ejeren bag domænet.

Og ved et opslag på domænenavnet "chokolade.dk" den 15. december 2013 blev opslaget viderestillet til hjemmesiden under domænenavnet "marabou.dk".

I første omgang pegede det dog et andet sted hen.

Toblerone.dk indblandet

Men bag marabou-siden står et firma med adresse i USA. Og selskabet ejer 52 domænenavne, "hvoraf størstedelen er identiske med eller indeholder indklagedes varemærker, herunder "daim.dk", "maraboupremium.dk", "oreo.dk" og "toblerone.dk", hedder det i afgørelsen.

Klagenævnet når derfor frem til, selvom det amerikanske firma slet ikke er vendt retur med et svar i chokolade-opgøret, at det amerikanske firma må beholde domænet chokolade.dk

Du kan læse hele afgørelsen her.

Her fremgår det også, at den danske kvinde selv har forsøgt at kontakte det amerikanske firma.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.