Artikel top billede

Dansk it-kvinde taber chokolade-strid med Marabou

En dansk kvinde er sammen med programmør i gang med at lave en webshop og vil derfor have fingre i domænet chokolade.dk. Men fik det ikke fravristet Marabou-ejeren.

"Jeg er, sammen med en programmør, ved at lægge sidste hånd på en webshop, som skal sælge chokolade. Et projekt som jeg satser hårdt på kan blive en af Danmarks største forhandlere af chokolade online."

Sådan lyder argumentet fra en dansk kvinde, der har krævet overdragelse af domænet chokolade.dk.

Hendes virksomhed er klar til at blive stiftet, når navnet er på plads.

"Domænet har derfor hovedsagligt erhvervsmæssig betydning for mig," hedder det i sagsfremstillingen hos Klagenævn for Udbud.

Og klageren har fremlagt flere bilag i opgøret.

Chokolade-projekt fremlagt

"Som bilag 8 er fremlagt klagerens "Forretningsplan for Chokolade-projektet"," lyder det blandt andet.

Men sekretariatet har kigget nærmere på ejeren bag domænet.

Og ved et opslag på domænenavnet "chokolade.dk" den 15. december 2013 blev opslaget viderestillet til hjemmesiden under domænenavnet "marabou.dk".

I første omgang pegede det dog et andet sted hen.

Toblerone.dk indblandet

Men bag marabou-siden står et firma med adresse i USA. Og selskabet ejer 52 domænenavne, "hvoraf størstedelen er identiske med eller indeholder indklagedes varemærker, herunder "daim.dk", "maraboupremium.dk", "oreo.dk" og "toblerone.dk", hedder det i afgørelsen.

Klagenævnet når derfor frem til, selvom det amerikanske firma slet ikke er vendt retur med et svar i chokolade-opgøret, at det amerikanske firma må beholde domænet chokolade.dk

Du kan læse hele afgørelsen her.

Her fremgår det også, at den danske kvinde selv har forsøgt at kontakte det amerikanske firma.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere