Artikel top billede

Her er fart på: De vil skabe tusindvis af it-job

Èt sted i Danmark - indenfor ét særligt it-område - fejler optimismen intet. Her kan skabes "tusinder af arbejdspladser", lyder det.

Hvordan skaber Danmark flere it-arbejdspladser?

Det har man åbenbart et klokkeklart svar på i Nordjylland.

For ifølge Grimur Lund, der er formand for styregruppen i organisationen Brains Business, som har til formål at hjælpe nordjyske it-virksomheder med at vokse, findes et potentiale med drøn på, når det gælder antal nye job.

"Det kan nemt blive til flere hundrede, hvis ikke tusinder af arbejdspladser," udtaler Grimur Lund til DR.

Samarbejde på tværs

Området er inden for it og trafik, skriver DR.

For Nordjylland er det sted i landet, hvor der bliver indsamlet mest viden om den måde, trafikken bevæger sig på, oplyses det.

Og de oplysninger kan altså i sidste ende bruges til at udvikle viden om at reducere kø og transporttid ved hjælp af it-teknologi.

Årsagen til de mange målinger skyldes ifølge DR et samarbejde mellem universitetet, Region Nordjylland og Aalborg Kommune om adskillige EU-projekter og testforsøg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere