Artikel top billede

Foto: Povl Rasmussen.

Dansk Siemens-mand hackede filer hos konkurrent

En Siemens-ansat hackede en konkurrent fra sin arbejdsgivers netværk. Han blev straks fyret, men nu hænger Siemens på anklager om industrispionage.

En ansat hos Siemens Wind Power hackede sig ind hos virksomheden Hendricks Industries og stjal blandt andet 969 datafiler.

Det skriver Ekstra Bladet.

Pressechef Rasmus Windfeld bekræfter sagen overfor Computerworld.

"Vi begærer os uskyldige i sagen og bortviste den ansatte øjeblikkeligt, da vi fandt ud af, hvad han havde gjort," siger han.

Fra Siemens-netværk

Problemet er imidlertid, at hackingen blandt andet foregik på Siemens' netværk.

I seks måneder i 2008 hentede Siemens-manden oplysningerne.

"Det drejer sig om et bredt sortiment af en række følsomme firmaoplysninger og særdeles vitale erhvervshemmeligheder fra Hendricks Industries. Lige fra vitale finansoplysninger og produktionshemmeligheder til chef-lønninger og ansættelseskontrakter," siger anklager Jesper Rodkjær fra Østjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Hvordan Siemens-manden fik adgang til kodeord hos konkurrenten, er uvist.

Ifølge Ekstra Bladet vil anklageren prøve at bevise, at den ansatte handlede på vegne af Siemens og kræve bødestraf til Siemens.

Den nu tidligere ansatte hos vindmøllegiganten kræves idømt en fængselstraf.

Der ventes dom i sagen fredag den 24. januar.

Læs også: Trojan brugt til spionage mod Siemens
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere