Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Opdaterings-bøf hos Nets: Dankort-terminaler helt i sort

En fejlslagen opdatering hos Nets sendte her til morgen alle Dankort-terminaler i Danmark i sort. Nets kender endnu ikke årsagen til problemet.

En rutinemæssig system-opdatering hos Nets i nat gik galt og sendte her til morgen de danske Dankort-terminaler i sort.

Det store nedbrud er opstået, fordi alle forbindelserne mellem Nets og de såkaldte datacentraler, der styrer og administrerer Dankort-betalingerne, ikke fungerer, efter at opdateringen blev foretaget i morges klokken 05.15.

"Det er blandt andet SDC, Bankdata og BEC, altså datacentralerne, som kundernes Dankort-betalinger går gennem, som håndterer betalingerne på vegne af bankerne. Normalt kan det være én af disse, der er nede, men i dag er det altså alle datacentralerne, som er ramt," fortæller Ulrik Marchall, der er pressemedarbejder hos Nets.

Nets kæmper i øjeblikket med at få løst problemet, men vil endnu ikke udmelde nogen tidshorisont for en løsning.

Nets: Vi kender ikke den tekniske årsag
Det er endnu sparsomt med tekniske informationer.

Hvilke systemer er blevet opdateret?

"Det har jeg ikke informationer om. Det er en generel fejl på hele Dankort-systemet, der påvirker alle datacentralerne. Jeg har ikke informationer omkring den specifikke årsag," siger Ulrik Marchall.

Er det fordi, at I endnu ikke ved, hvad der er galt?

"Det er fordi, jeg ikke har informationen. Mine kollegaer, der har teknisk indsigt, sidder nu dybt begravet og forsøger at løse problemet," fortæller Ulrik Marchall.

Nets: Vi har fulgt alle procedurer
Tester Nets opdateringerne i et test-miljø, inden opdateringerne installeres i produktionsmiljøet?

"Vi laver opdateringer jævnligt, og det giver som oftest ingen problemer. Her er der et eller andet, der er gået galt. Vi har helt klare procedurer for, hvordan sådan noget skal gøres."

Men tester Nets opdateringerne i et test-miljø, inden opdateringerne rulles ud i et produktionsmiljø?

"Det har jeg endnu ikke den konkrete viden om," siger han.

Læs også:
Det gør ondt i mit hjerte, når Dankortet fejler

Fem firmaer står tilbage som købere af Nets

Nets skal betale dummebøde for langvarigt nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere