Artikel top billede

Dansk forlag udgiver SMS-bøger: En succes

Et dansk forlag med programmeringsfolk bag udgiver SMS-bøger. Nu vil man erobre Sverige.

Forlaget SMSpress udgiver SMS-litteratur.

Og det er en succes målt på udbredelsen blandt andet til landets biblioteker.

"Det er i øjeblikket muligt at læse gratis SMS-noveller i 27 af landets kommuner gennem bibliotekerne, men vi arbejder på at komme endnu bredere ud. Og så åbner vi SMSpress.se i Sverige her til foråret, med svenske og nordiske forfattere," udtaler stifter Christian Winther til Computerworld.

Forlaget blev stiftet i 2010 af fire venner, Christian Winther, Kim Baasch, Lasse Baasch og Søren Schmidt Kriegbaum, der delte interessen for litteratur, medier og kommunikation.

Alle har "mange års erfaring indenfor enten programmering eller kommunikation".

"Kompetencerne i det daglige er fint fordelt, og forlaget er derfor ret hurtigt selvkørende med både marketing og programmering og lignende," forklarer Christian Winther.

Ideen opstod, da stifter Christian Winther læser en artikel om at folk under 30 ikke længere læser litteratur i samme mønstre som før - men på nye medier og i nye sammenhænge, og det sætter nogle tanker i gang.

"Hvorfor ikke flytte literaturen over på et medie, man altid har med sig? Hvorfor ikke samtidig bruge mobilens virkemidler til at gøre historierne levende - og spændende?"

"Inspireret af Japans SMS-romaner, hvor unge skriver historier til hinanden på SMS, udvikler SMSpress et decideret forlag, hvor forfattere sammen med redaktørerne gør litteraturen levende gennem en lang række virkemidler, og en ny litteraturform opstår," forklarer han.

Han oplyser, at det Det Kongelige Bibliotek i 2012 valgte at udvide indsamlingen af litteratur til også at omfatte SMS-litteratur udgivet hos SMSpress.

"Litteraturformen er dermed blevet anerkendt som en fuldgyldig del af kulturarven på lige fod med andre bøger og udgivelser," lyder det fra Christian Winther.

Stalker-SMSer

Hos forlaget kan man læse forskellige SMS-noveller af forfattere som blandt andre Kim Fupz Aakeson, Svend Åge Madsen og fantasyforfatter Kenneth Bøgh Andersen.

"Du kan også blive forfulgt af en stalker: SMS-novellen "I morgen skal du dø" er flere gange blevet meldt til politiet," lyder det.

Ligesom du kan få "real time" beretninger fra 9/11 eller små hilsner fra livet som hjemløs på gaderne i Danmark, oplyser han.

"Udgivelserne fra SMSpress er skrevet specifikt til mediet, og forfatterne har brugt virkemidler som for eksempel tidspunkt for afsendelse, afsendernavne og det korte format som en aktiv del af historierne."

"Der er altså ikke tale om almindelige noveller der er klippet op i SMS'er. Flere af SMS-novellerne leger med virkelighedsbegrebet, hvilket gør fortællingerne meget livagtige."

"Derfor kalder vi det levende litteratur i lommeformat," udtaler han.

Også undervisning

Forlaget udvikler løbende nyt materiale.

"Vi er begyndt levere mere og mere til undervisningsbrug, da det har vist sig at være så populært blandt modtagererne, at man taler om, at det kan være medvirkende til at vække læselyst," forklarer stifteren Christian Winther.

Forlaget kalder sig selv for "lavteknologisk højteknologi indenfor litteratur (med et glimt i øjet - for der ligger mange tusind timers programmering, redaktionsarbejde, kaffe og cola bag)".

"Alle med en mobiltelefon kan få glæde af historierne. Uden apps, uden forkundskaber. Det er nemt at gå til og overraskende sjovt og en helt ny og anderledes fortælleform på mobilen," lyder det.

Denne artikel er IKKE blevet til via SMS-dialog, men via spørgsmål stillet per mail - besvaret per mail.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere