Dansk forlag udgiver SMS-bøger: En succes

Et dansk forlag med programmeringsfolk bag udgiver SMS-bøger. Nu vil man erobre Sverige.

Forlaget SMSpress udgiver SMS-litteratur.

Og det er en succes målt på udbredelsen blandt andet til landets biblioteker.

"Det er i øjeblikket muligt at læse gratis SMS-noveller i 27 af landets kommuner gennem bibliotekerne, men vi arbejder på at komme endnu bredere ud. Og så åbner vi SMSpress.se i Sverige her til foråret, med svenske og nordiske forfattere," udtaler stifter Christian Winther til Computerworld.

Forlaget blev stiftet i 2010 af fire venner, Christian Winther, Kim Baasch, Lasse Baasch og Søren Schmidt Kriegbaum, der delte interessen for litteratur, medier og kommunikation.

Alle har "mange års erfaring indenfor enten programmering eller kommunikation".

"Kompetencerne i det daglige er fint fordelt, og forlaget er derfor ret hurtigt selvkørende med både marketing og programmering og lignende," forklarer Christian Winther.

Ideen opstod, da stifter Christian Winther læser en artikel om at folk under 30 ikke længere læser litteratur i samme mønstre som før - men på nye medier og i nye sammenhænge, og det sætter nogle tanker i gang.

"Hvorfor ikke flytte literaturen over på et medie, man altid har med sig? Hvorfor ikke samtidig bruge mobilens virkemidler til at gøre historierne levende - og spændende?"

"Inspireret af Japans SMS-romaner, hvor unge skriver historier til hinanden på SMS, udvikler SMSpress et decideret forlag, hvor forfattere sammen med redaktørerne gør litteraturen levende gennem en lang række virkemidler, og en ny litteraturform opstår," forklarer han.

Han oplyser, at det Det Kongelige Bibliotek i 2012 valgte at udvide indsamlingen af litteratur til også at omfatte SMS-litteratur udgivet hos SMSpress.

"Litteraturformen er dermed blevet anerkendt som en fuldgyldig del af kulturarven på lige fod med andre bøger og udgivelser," lyder det fra Christian Winther.

Stalker-SMSer
Hos forlaget kan man læse forskellige SMS-noveller af forfattere som blandt andre Kim Fupz Aakeson, Svend Åge Madsen og fantasyforfatter Kenneth Bøgh Andersen.

"Du kan også blive forfulgt af en stalker: SMS-novellen "I morgen skal du dø" er flere gange blevet meldt til politiet," lyder det.

Ligesom du kan få "real time" beretninger fra 9/11 eller små hilsner fra livet som hjemløs på gaderne i Danmark, oplyser han.

"Udgivelserne fra SMSpress er skrevet specifikt til mediet, og forfatterne har brugt virkemidler som for eksempel tidspunkt for afsendelse, afsendernavne og det korte format som en aktiv del af historierne."

"Der er altså ikke tale om almindelige noveller der er klippet op i SMS'er. Flere af SMS-novellerne leger med virkelighedsbegrebet, hvilket gør fortællingerne meget livagtige."

"Derfor kalder vi det levende litteratur i lommeformat," udtaler han.

Også undervisning
Forlaget udvikler løbende nyt materiale.

"Vi er begyndt levere mere og mere til undervisningsbrug, da det har vist sig at være så populært blandt modtagererne, at man taler om, at det kan være medvirkende til at vække læselyst," forklarer stifteren Christian Winther.

Forlaget kalder sig selv for "lavteknologisk højteknologi indenfor litteratur (med et glimt i øjet - for der ligger mange tusind timers programmering, redaktionsarbejde, kaffe og cola bag)".

"Alle med en mobiltelefon kan få glæde af historierne. Uden apps, uden forkundskaber. Det er nemt at gå til og overraskende sjovt og en helt ny og anderledes fortælleform på mobilen," lyder det.

Denne artikel er IKKE blevet til via SMS-dialog, men via spørgsmål stillet per mail - besvaret per mail.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TDCH A/S
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.