Artikel top billede

Dansk forlag udgiver SMS-bøger: En succes

Et dansk forlag med programmeringsfolk bag udgiver SMS-bøger. Nu vil man erobre Sverige.

Forlaget SMSpress udgiver SMS-litteratur.

Og det er en succes målt på udbredelsen blandt andet til landets biblioteker.

"Det er i øjeblikket muligt at læse gratis SMS-noveller i 27 af landets kommuner gennem bibliotekerne, men vi arbejder på at komme endnu bredere ud. Og så åbner vi SMSpress.se i Sverige her til foråret, med svenske og nordiske forfattere," udtaler stifter Christian Winther til Computerworld.

Forlaget blev stiftet i 2010 af fire venner, Christian Winther, Kim Baasch, Lasse Baasch og Søren Schmidt Kriegbaum, der delte interessen for litteratur, medier og kommunikation.

Alle har "mange års erfaring indenfor enten programmering eller kommunikation".

"Kompetencerne i det daglige er fint fordelt, og forlaget er derfor ret hurtigt selvkørende med både marketing og programmering og lignende," forklarer Christian Winther.

Ideen opstod, da stifter Christian Winther læser en artikel om at folk under 30 ikke længere læser litteratur i samme mønstre som før - men på nye medier og i nye sammenhænge, og det sætter nogle tanker i gang.

"Hvorfor ikke flytte literaturen over på et medie, man altid har med sig? Hvorfor ikke samtidig bruge mobilens virkemidler til at gøre historierne levende - og spændende?"

"Inspireret af Japans SMS-romaner, hvor unge skriver historier til hinanden på SMS, udvikler SMSpress et decideret forlag, hvor forfattere sammen med redaktørerne gør litteraturen levende gennem en lang række virkemidler, og en ny litteraturform opstår," forklarer han.

Han oplyser, at det Det Kongelige Bibliotek i 2012 valgte at udvide indsamlingen af litteratur til også at omfatte SMS-litteratur udgivet hos SMSpress.

"Litteraturformen er dermed blevet anerkendt som en fuldgyldig del af kulturarven på lige fod med andre bøger og udgivelser," lyder det fra Christian Winther.

Stalker-SMSer

Hos forlaget kan man læse forskellige SMS-noveller af forfattere som blandt andre Kim Fupz Aakeson, Svend Åge Madsen og fantasyforfatter Kenneth Bøgh Andersen.

"Du kan også blive forfulgt af en stalker: SMS-novellen "I morgen skal du dø" er flere gange blevet meldt til politiet," lyder det.

Ligesom du kan få "real time" beretninger fra 9/11 eller små hilsner fra livet som hjemløs på gaderne i Danmark, oplyser han.

"Udgivelserne fra SMSpress er skrevet specifikt til mediet, og forfatterne har brugt virkemidler som for eksempel tidspunkt for afsendelse, afsendernavne og det korte format som en aktiv del af historierne."

"Der er altså ikke tale om almindelige noveller der er klippet op i SMS'er. Flere af SMS-novellerne leger med virkelighedsbegrebet, hvilket gør fortællingerne meget livagtige."

"Derfor kalder vi det levende litteratur i lommeformat," udtaler han.

Også undervisning

Forlaget udvikler løbende nyt materiale.

"Vi er begyndt levere mere og mere til undervisningsbrug, da det har vist sig at være så populært blandt modtagererne, at man taler om, at det kan være medvirkende til at vække læselyst," forklarer stifteren Christian Winther.

Forlaget kalder sig selv for "lavteknologisk højteknologi indenfor litteratur (med et glimt i øjet - for der ligger mange tusind timers programmering, redaktionsarbejde, kaffe og cola bag)".

"Alle med en mobiltelefon kan få glæde af historierne. Uden apps, uden forkundskaber. Det er nemt at gå til og overraskende sjovt og en helt ny og anderledes fortælleform på mobilen," lyder det.

Denne artikel er IKKE blevet til via SMS-dialog, men via spørgsmål stillet per mail - besvaret per mail.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere