Artikel top billede

Av: It-system til 164 mio. skal kyles i skraldespanden

Arbejdsskadestyrelsen er vant til at håndtere skadede personers sager. Nu tegner alt til, at styrelsen skal aflive et hundedyrt it-system. Leverandøren er tavs.

Det ligner unægteligt en vaskeægte it-skandale - og en af de dyre af slagsen.

Budskabet i en pressemeddelelse fra Arbejdsskadestyrelsen er:

Et it-system, som har kostet 164 millioner kroner, bør kyles i skraldespanden.

Revisions- og konsulenthuset Deloitte anbefaler i en rapport, "at Arbejdsskadestyrelsen finder en anden løsning, fordi svartiderne i PROASK er alt for lange."

"Derudover konkluderer rapporten, at systemet ikke vil komme til at fungere effektivt i forhold til sagsbehandlingen i Arbejdsskadestyrelsen," lyder diagnosen.

Den endelig beslutning om aflivning er dog ikke truffet.

Udviklingen af systemet PROASK blev sat i gang i 2008 og er endnu ikke færdigudviklet, og sammenlagt har indkøb og udvikling af systemet kostet 164 millioner kroner, oplyses det.

Forsinket og fordyret

"PROASK-systemet er løbende blevet forsinket og fordyret, men først med Deloitte-rapporten er der rejst tvivl om, hvorvidt videre investering i systemet er rentabelt," udtaler direktør i Arbejdsskadestyrelsen Anne Marie Rasmussen.

Deloitte-rapportens konklusion er, at PROASK skal "lukkes ned, fordi omkostningerne er for store, og der ikke er gevinster i form af sparet tid."

"Det skal vi tage meget alvorligt. Meget lange svartider vil betyde, at systemet bliver meget tidskrævende for vores sagsbehandlere. Det er en foreløbig rapport, og vi skal nu til bunds i problemerne, inden der træffes en endelig afgørelse," udtaler direktør Anne Marie Rasmussen.

Du kan læse hele meddelelsen om den dårlige nyhed her.

Hos leverandøren Steria har CEO Peter Nilsson Østerbye ingen kommentarer til sagen, da han slet ikke kan få lov at læse Deloitte-rapporten.

"Af samme grund har jeg på nuværende tidspunkt ingen kommentarer," siger han til Computerworld.

Angiveligt vil styrelsen først inden for de næste par måneder træffe den endelige beslutning om systemets videre skæbne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere