Artikel top billede

Av: It-system til 164 mio. skal kyles i skraldespanden

Arbejdsskadestyrelsen er vant til at håndtere skadede personers sager. Nu tegner alt til, at styrelsen skal aflive et hundedyrt it-system. Leverandøren er tavs.

Det ligner unægteligt en vaskeægte it-skandale - og en af de dyre af slagsen.

Budskabet i en pressemeddelelse fra Arbejdsskadestyrelsen er:

Et it-system, som har kostet 164 millioner kroner, bør kyles i skraldespanden.

Revisions- og konsulenthuset Deloitte anbefaler i en rapport, "at Arbejdsskadestyrelsen finder en anden løsning, fordi svartiderne i PROASK er alt for lange."

"Derudover konkluderer rapporten, at systemet ikke vil komme til at fungere effektivt i forhold til sagsbehandlingen i Arbejdsskadestyrelsen," lyder diagnosen.

Den endelig beslutning om aflivning er dog ikke truffet.

Udviklingen af systemet PROASK blev sat i gang i 2008 og er endnu ikke færdigudviklet, og sammenlagt har indkøb og udvikling af systemet kostet 164 millioner kroner, oplyses det.

Forsinket og fordyret

"PROASK-systemet er løbende blevet forsinket og fordyret, men først med Deloitte-rapporten er der rejst tvivl om, hvorvidt videre investering i systemet er rentabelt," udtaler direktør i Arbejdsskadestyrelsen Anne Marie Rasmussen.

Deloitte-rapportens konklusion er, at PROASK skal "lukkes ned, fordi omkostningerne er for store, og der ikke er gevinster i form af sparet tid."

"Det skal vi tage meget alvorligt. Meget lange svartider vil betyde, at systemet bliver meget tidskrævende for vores sagsbehandlere. Det er en foreløbig rapport, og vi skal nu til bunds i problemerne, inden der træffes en endelig afgørelse," udtaler direktør Anne Marie Rasmussen.

Du kan læse hele meddelelsen om den dårlige nyhed her.

Hos leverandøren Steria har CEO Peter Nilsson Østerbye ingen kommentarer til sagen, da han slet ikke kan få lov at læse Deloitte-rapporten.

"Af samme grund har jeg på nuværende tidspunkt ingen kommentarer," siger han til Computerworld.

Angiveligt vil styrelsen først inden for de næste par måneder træffe den endelige beslutning om systemets videre skæbne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere