Artikel top billede

(Foto: Tom Ingvardsen)

Baltisk it-firma på vej: Dansk CSC-profil ombord

Et baltisk it-firma med tidligere dansk CSC-profil ombord gør klar til en nordisk invasion. Stein Bagger så sig lun på firmaet for mange år siden.

It-virksomheden Alna Group fra Baltikum er på vej ind i Norden.

Den familieejede virksomhed hører til i Litauen og beskæftiger cirka 325 medarbejdere i Baltikum, Polen og Østeuropa.

I forbindelse med den danske og nordiske satsning har man fået en tidligere CSC-profil ombord.

Det er CSCs tidligere chef for offentlige kunder, Fritjof Lind.

Fritjof Lind, hvad er din rolle i Alna Group Nordic?

"Opgaven er sammen med ledelse og medarbejdere i Litauen at bane vejen først i Danmark senere i Sverige og Norge. Hjælpe dem med at agere i det stærkt konkurrenceprægede danske marked på lige fod med lokale og udenlandske konkurrenter," udtaler han.

"Alna Group har i den sammenhæng, og for at styrke organisationen i Litauen, ansat to danske leverancedirektører - blandt andet for at sikre sig at eksekveringen af den nordiske strategiske får maksimal fokus," udtaler han.

Hvornår får I den første danske kunde?

"Forhåbentlig inden længe. Vi er i forhandlinger med den første mulige kunde, men vil gerne se en indgået kontrakt, inden vi melder yderligere ud," forklarer han.

Faktisk tæt på Danmark

Èn af grundene til at danske kunder skal vælge Alna er ifølge Fritjof Lind, at afstanden til Danmark er en time i fly.

Tager man morgenflyet fra Vilnius er man således i København klokken 07:00 og kan møde på kontoret senest 8:00.

"De kulturelle og sproglige barrierer er små, og mange i Litauen taler dansk. Sammen med et bemærkelsesværdigt højt uddannelsesniveau gør det os til attraktive samarbejdspartnere for danske virksomheder," mener han.

På menukortet bliver managed Services med en såkaldt "multi language 24*7 Service Desk" som frontend, Shared Services/BPO, ERP-implementering og Application Management med afsæt i Dynamics AX/NAV, SAP, .Net og Java.

"En bred vifte af service- og implementeringsydelser målrettet store og mellemstore virksomheder, uanset om de er offentlige eller private. Enten i rollen som hovedleverandør eller som underleverandør til stærke lokale it-virksomheder," lyder det.

Gruppens administrerende direktør Thomas Milaknis oplyser til Computerworld, at 2014 er året, hvor man vil erobre Norden.

"We are in the early stages of our business campaign, but are confident that we are able to announce new Nordic costumers in 2014," skriver han i en mail til Computerworld.

Slap for Stein Bagger og Asger Jensby

Helt tilbage i 2006 var IT Facotry-sagen i øvrigt nær blevet en baltisk hovedpine også.

For et bestyrelsesmødereferat fra IT Factory fra oktober 2006, fortæller at IT Factory samme år forhandlede om at købe mellem 33 og 44 procent af it-selskabet Alna.

"Vi afviste tilbuddet, da det ikke var tilstrækkeligt," udtalte Thomas Milaknis i 2011, da Computerworld skrev historien.

Politiske drillerier

Han oplyste videre, at både Asger Jensby og Stein Bagger personligt forhandlede med aktionærerne bag Alna.

Alna er ikke en hvilken som helst it-virksomhed i landet.

Det har også været udsat for "politiske drillerier", forklarede direktøren ved samme lejlighed, da Computerworld var i dialog med ham sidst.

Nu er målet en nordisk erobring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere