Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Baltisk it-firma på vej: Dansk CSC-profil ombord

Et baltisk it-firma med tidligere dansk CSC-profil ombord gør klar til en nordisk invasion. Stein Bagger så sig lun på firmaet for mange år siden.

It-virksomheden Alna Group fra Baltikum er på vej ind i Norden.

Den familieejede virksomhed hører til i Litauen og beskæftiger cirka 325 medarbejdere i Baltikum, Polen og Østeuropa.

I forbindelse med den danske og nordiske satsning har man fået en tidligere CSC-profil ombord.

Det er CSCs tidligere chef for offentlige kunder, Fritjof Lind.

Fritjof Lind, hvad er din rolle i Alna Group Nordic?

"Opgaven er sammen med ledelse og medarbejdere i Litauen at bane vejen først i Danmark senere i Sverige og Norge. Hjælpe dem med at agere i det stærkt konkurrenceprægede danske marked på lige fod med lokale og udenlandske konkurrenter," udtaler han.

"Alna Group har i den sammenhæng, og for at styrke organisationen i Litauen, ansat to danske leverancedirektører - blandt andet for at sikre sig at eksekveringen af den nordiske strategiske får maksimal fokus," udtaler han.

Hvornår får I den første danske kunde?

"Forhåbentlig inden længe. Vi er i forhandlinger med den første mulige kunde, men vil gerne se en indgået kontrakt, inden vi melder yderligere ud," forklarer han.

Faktisk tæt på Danmark

Èn af grundene til at danske kunder skal vælge Alna er ifølge Fritjof Lind, at afstanden til Danmark er en time i fly.

Tager man morgenflyet fra Vilnius er man således i København klokken 07:00 og kan møde på kontoret senest 8:00.

"De kulturelle og sproglige barrierer er små, og mange i Litauen taler dansk. Sammen med et bemærkelsesværdigt højt uddannelsesniveau gør det os til attraktive samarbejdspartnere for danske virksomheder," mener han.

På menukortet bliver managed Services med en såkaldt "multi language 24*7 Service Desk" som frontend, Shared Services/BPO, ERP-implementering og Application Management med afsæt i Dynamics AX/NAV, SAP, .Net og Java.

"En bred vifte af service- og implementeringsydelser målrettet store og mellemstore virksomheder, uanset om de er offentlige eller private. Enten i rollen som hovedleverandør eller som underleverandør til stærke lokale it-virksomheder," lyder det.

Gruppens administrerende direktør Thomas Milaknis oplyser til Computerworld, at 2014 er året, hvor man vil erobre Norden.

"We are in the early stages of our business campaign, but are confident that we are able to announce new Nordic costumers in 2014," skriver han i en mail til Computerworld.

Slap for Stein Bagger og Asger Jensby

Helt tilbage i 2006 var IT Facotry-sagen i øvrigt nær blevet en baltisk hovedpine også.

For et bestyrelsesmødereferat fra IT Factory fra oktober 2006, fortæller at IT Factory samme år forhandlede om at købe mellem 33 og 44 procent af it-selskabet Alna.

"Vi afviste tilbuddet, da det ikke var tilstrækkeligt," udtalte Thomas Milaknis i 2011, da Computerworld skrev historien.

Politiske drillerier

Han oplyste videre, at både Asger Jensby og Stein Bagger personligt forhandlede med aktionærerne bag Alna.

Alna er ikke en hvilken som helst it-virksomhed i landet.

Det har også været udsat for "politiske drillerier", forklarede direktøren ved samme lejlighed, da Computerworld var i dialog med ham sidst.

Nu er målet en nordisk erobring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.